Skip to content

Analytics Engineer / Data Analist

Rotterdam€ 3.000 - € 4.900 per maandForta Services

Functieomschrijving

Je hebt een passie voor data en wil dit op een nuttige manier inzetten. Als Analytics Engineer / Data Analist bouw je aan fantastische data en verzorgt nuttige inzichten om de toekomst van de GGZ (geestelijke gezondheidszorg) te sturen. 


Wij zijn Forta!

Wij zijn een landelijk opererende, snelgroeiende GGZ-aanbieder. Wat begon op een zolderkamer is uitgegroeid tot een mooi bedrijf waar meerdere (zorg)bedrijven bij zijn aangesloten. Alleen de allerbeste zorg in combinatie met persoonlijke benadering is voor ons goed genoeg. Dat doen wij voor mensen met psychische en psychiatrische klachten vanuit de basis- en specialistische GGZ. Naast reguliere GGZ hebben wij ook expertise gericht op complex trauma, eetstoornissen, intercultureel, wonen en maatschappelijke re-integratie. Inmiddels doen we dit met ruim 1000 inspirerende en gepassioneerde zorgverleners, en nog elke dag zien we kansen op de arbeidsmarkt die we graag volop benutten.


Wij onderscheiden ons door snelheid in dienstverlening en transparantie naar cliënten. Dat is alleen mogelijk als we op ieder niveau steeds over relevante en betrouwbare data kunnen beschikken. Daarom spelen bij ons de implementatie en ontwikkeling van hoogwaardige datatechnieken en -instrumenten een hoofdrol.


Als Analytics Engineer / Data Analist houd je er van om de data uit verschillende bronsystemen te verzamelen, interpreteren en integreren. Je definieert informatieproducten en interne- en externe rapportages. Het geeft jou veel energie om data te analyseren en gegevens beschikbaar te stellen via reguliere rapportages (soms ad-hoc). Je hebt specialistische kennis van SQL en andere analysetools. Je hebt ervaring met datawarehouses (liefst Snowflake) en Agile werkvormen. Ervaring met Power BI, Azure DevOps en Superset maakt ons nog enthousiaster. Je denkt proactief mee, ontwikkelt datamodellen en zoekt naar methoden om problemen op te lossen. De complexe materie kan je omzetten naar conclusies. Je bewaakt de datacorrectheid en weet wat nodig is voor de toekomst. Je weet rapportages en dashboards te vertalen naar analyses die elke collega begrijpt, want iedereen is super nieuwsgierig. Wanneer nodig geef je hierbij passend advies. Kortom; jij bent hét aanspreekpunt voor collega's als het gaat om slimme beslissingen op basis van data.


Waarom je wel of juist niet voor deze functie moet kiezen?

 • Wel, als je een winnaars mentaliteit hebt;
 • Wel, als je analyses weet om te zetten in een helder advies;
 • Wel, als je kennis hebt van de (GGZ) zorg;
 • Niet, als je niet de baas van data wil zijn;
 • Niet, als je denk dat de afkorting 'GGZ' staat voor een voetbalclub in Zwolle.


Je komt te werken in een groeiend team van nu nog 4 collega's; Stan, Belinda, Julian en Vincent - data-analisten en analytics engineers. Ze werken autonoom en ondersteunen elkaar waar nodig. Als team zijn ze verantwoordelijk voor de gehele informatiehuishouding binnen Forta. Meedenken en initiatief tonen zitten in het DNA van dit team en worden enorm gewaardeerd. Ze hebben een nuchtere houding en houden elkaar scherp. Met elkaar gaan ze geen uitdaging uit de weg. 


Wat mag je van ons verwachten?

Afgelopen jaren is onze organisatie sterk gegroeid. Wij hebben de ambitie om onze voorsprong te behouden en onze positie te verstevigen in Nederland. Dit zie je ook terug in onze bedrijfscultuur. We werken graag hard, zijn ambitieus en lachen tussendoor om elkaars flauwe humor. Er heerst een informele sfeer waarbij het helemaal niet gek is om met de directie aan de lunchtafel te zitten. We hebben het uitstekend georganiseerd en kennen een duidelijk verwachtingsmanagement. Wij gaan daarom als vanzelfsprekend graag in gesprek over de verwachtingen.

 • Werken waar je wil - vanuit een van onze behandellocaties, huis of een hutje op de hei.
 • Ruimte voor meedenken en eigen initiatief - wij hangen ook regelmatig aan de mouw van een directielid om ideeën te delen;
 • De uren bespreken we in overleg, passend bij jouw wensen (maximaal 36 uur per week);
 • Salariëring is afhankelijk van hetgeen je meebrengt (maximaal €4900,- a.d.h.v. 36 uur per week);
 • De cao GGZ kent voordelen secundaire arbeidsvoorwaarden zoals; collectiviteitskorting bij je ziektekostenverzekering, pensioenopbouw bij Pensioenfonds Zorg en Welzijn, 166 vakantie-uren bij een fulltime dienstverband, 35 uur aan levensfasebudget (LFB) naast je (bovenwettelijke) vakantie-uren bij een fulltime dienstverband, een jaarlijkse 8% vakantietoeslag, 8,33% eindejaarsuitkering en tot slot is er een balansbudget van €500,- per jaar a.d.h.v. 36 urige werkweek. Het balansbudget kan je inzetten voor persoonlijke scholing, vrije dagen of laten uitbetalen.

Vereisten

Wat verwachten wij van jou?

 • Je hebt een afgeronde HBO of WO opleiding en ervaring in datamanagement;
 • Vergelijkbare werkervaring en affiniteit met de GGZ;
 • Je hebt een streepje voor met een flinke portie enthousiasme voor het vak en de (technologische) ontwikkelingen op dit terrein.


Hebben wij je interesse gewekt?
Neem dan contact op met Vivianne Janson. Zij is bereikbaar via 06-36220531 - janson@forta.nl - Klik hier om te chatten met VivianneOm in aanmerking te komen voor deze functie is een positieve Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) vereist.

Onze recruiters

Vivianne Janson

+31 6 36220531 Aanwezig: ma, di, do, vr

Nora van Ouwerkerk

+31 6 43265086 Aanwezig: ma, di, wo, do en vr

Jessica Walkley

+31 6 43160762 Aanwezig: ma, di, do