Skip to content

Basispsycholoog

Nederland, Noord-Brabant, Bergen op ZoomFortaGroep Halsteren (Lindeke)

Functieomschrijving

Wij zijn op zoek naar een ambitieuze basispsycholoog voor onze locatie in Halsteren. Het (kleine) team kenmerkt zich door de persoonlijke benadering, ondernemerschap en gezelligheid. Ze delen hun enthousiasme, kwetsbaarheid en ideeën om de zorg continue te verbeteren. Naast diagnostiek en behandeling van psychische en psychiatrische klachten voor volwassenen (vanuit de BGGZ en SGGZ) biedt het team ook een Intensief Trauma Traject (ITT) voor complex trauma (PTSS) aan.


Over de functie

De werkzaamheden als basispsycholoog zijn uiteenlopend. Je bent verantwoordelijk voor het verrichten van intakes en je geeft kortdurende, individuele behandeling bij volwassenen gericht op kwaliteit en dieperliggende veranderingen. De behandelingen zijn online (volledig digitaal en E-health) én face-to-face op locatie. (Online behandelen vanuit huis behoort tot de mogelijkheden.) Je hebt hebt nauw contact met de regiebehandelaar, verwijzers en onderhoudt deze ook. De behandelingen zijn divers en de problematiek is uitdagend, daarnaast werk je samen met de andere behandelaren. De overleg momenten zullen worden afgewisseld met intervisie.

Vereisten

Wat verwachten wij van jou?

 • Een afgeronde WO (master) opleiding tot basispsycholoog;
 • Beschikbaar voor minimaal 24 uur per week, bij voorkeur meer uren beschikbaar;
 • Je hebt al enige ervaring met CGt gerichte behandelingen;
 • Betrokkenheid, zelfstandigheid en een positieve instelling naar cliënten, collega’s en de organisatie.


Wat mag je van ons verwachten?

Wij bieden onze collega’s gevarieerd en zinvol werk in een professionele en prettige werkomgeving. Daarbij hoort natuurlijk een goed pakket aan arbeidsvoorwaarden conform cao GGZ.

 • Een dynamische werkomgeving binnen een team met enthousiaste en professionele medewerkers;
 • Een goede verdeling van BIG geregistreerde collega’s;
 • Ruimte voor meedenken en eigen initiatief;
 • Het team zal kennis en plezier met je delen;
 • Een grote variatie in problematiek en behandelingen;
 • Wij investeren graag in je, we bieden verschillende mogelijkheden voor scholing en persoonlijke ontwikkeling;
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden. Collectiviteitskorting bij je ziektekostenverzekering, pensioenopbouw bij Pensioenfonds Zorg en Welzijn, 166 vakantie-uren bij een fulltime dienstverband, 35 uur aan levensfasebudget (LFB) naast je (bovenwettelijke) vakantie-uren bij een fulltime dienstverband, een jaarlijkse 8% vakantietoeslag en 8,33% eindejaarsuitkering.


De FortaGroep

De locatie Halsteren is gespecialiseerd in de diagnostiek en behandeling van psychische en psychiatrische klachten voor volwassenen (vanuit de BGGZ en SGGZ). Het behandelaanbod uiteenlopend met problematieken zoals depressie, angst- en paniekklachten, PTSS, somatoforme problematiek, dwang en overige as-I problematiek en persoonlijkheidsproblematiek. Behandelingen zijn kort waar kan en langer waar nodig. Een uniek product binnen het team van Halsteren is het Intensief Trauma Traject (ITT) voor complex trauma (CPTSS), waarbij aaneengesloten twee weken lang traumabehandeling geboden wordt middels een combinatie van EMDR en PMT. Voorafgaand aan dit traject vinden twee afspraken plaats: een casusconceptualisatie-gesprek waarin wij de te behandelen ervaringen ordenen en een thuisfrontsessie waarin naasten van de cliënt betrokken worden met als doel informatieverstrekking rondom het traject en aandacht te hebben voor hoe zij tot steun kunnen zijn ten tijde van het traject. Twee weken na het traject vindt een evaluatiegesprek plaats. Het ITT is ingebed in een bestaande behandeling binnen of buiten de FortaGroep (wij behandelen ook cliënten binnen het ITT van externe verwijzers. De individuele behandelingen bestaan voornamelijk uit CGT en/of schematherapie. Een belangrijke aanvulling daarop is de PMT (psychomotore therapie), welke ook geregeld ingezet wordt binnen een behandeling. Tevens is er een psychiater aan de locatie verbonden voor twee dagen per week, welke ingezet kan worden voor farmacotherapie. Naast de individuele behandelingen hebben wij een COMET-groep. Deze groep is gericht op cliënten met een negatief zelfbeeld. Onze collega’s delen graag nieuwe ideeën. Het team bestaat uit basispsychologen, gz-psychologen, klinisch psychologen (in opleiding) een psychomotore therapeut, een psychiater, een maatschappelijk werkster welk gespecialiseerd is in rouw en verlies en twee secretaresses. De FortaGroep staat voor samen, toekomstgericht verbeteren in de GGZ. 100% tevreden cliënten en medewerkers. We hebben korte communicatielijnen, werken transparant naar zowel elkaar als cliënten. Er is er aandacht voor persoonlijke ontwikkeling en groei. Vanuit ons eigen opleidingscentrum zijn er interessante scholingsmogelijkheden. Professionaliteit, collegialiteit en enthousiasme maken het verschil. Een goede sfeer en plezier op de werkvloer vinden wij belangrijk!


Meer weten?

Heb je interesse in deze vacature? Stuur ons dan je gemotiveerde brief en cv via de onderstaande button. Wij kijken uit naar je reactie! Vivianne Janson - 06-36220531 - janson@forta.nl