Skip to content

Basispsycholoog eetstoornissen

Amsterdam€ 3.306 - € 4.981 per maandHuman Concern Amsterdam

Functieomschrijving

Ben jij een ervaren basispsycholoog en word je enthousiast van werken zonder protocollen en het creatief zoeken naar de juiste ingang voor behandeling? Werk je graag samen in een multidisciplinair team om het verschil te maken in de behandeling van complexe problematiek? Wij zoeken therapeuten die net als wij geloven in een benadering waarin professionele nabijheid, gelijkwaardigheid en zorg vanuit levenservaring centraal staan. Iets voor jou? Lees dan snel verder! 


Over Human Concern

Wij zijn Human Concern, een gespecialiseerde GGZ instelling voor eetstoornissen die specialistische zorg waaronder CGT, schematherapie, systeemtherapie, creatieve therapie en EMDR combineert met zorg vanuit levenservaring. We bieden ambulante, therapeutische behandelingen. Bij Human Concern ligt de focus niet alleen op de symptomen van de eetstoornis maar is er ook veel aandacht voor de functie van de eetstoornis, de triggers en instandhoudende factoren. We werken met een specifieke groep cliënten die bewust voor onze therapeutische behandelvisie kiezen en daarvoor ook de benodigde motivatie inbrengen.


Jij als basispsycholoog in ons team

Als basispsycholoog werk je bij Human Concern in de rol van Ervaringsprofessional®. Ervaringsprofessionals® zijn ervaren behandelaren die daarnaast hebben geleerd om hun eigen levenservaring professioneel in te zetten. Denk hierbij aan het herstellen van een burn-out, eetstoornis of een ander life-changing event. Om te leren hoe je jouw levenservaring professioneel en effectief kan inzetten, krijg je binnen onze Academy een geaccrediteerde training. 


Als basispsycholoog behandel je cliënten met name individueel en soms in groepsverband. Je organiseert, coördineert en bewaakt de behandelactiviteiten en bent het aanspreekpunt voor cliënten, naastbetrokkenen en andere hulpverleners. Buiten vastomlijnde kaders zoek je naar de juiste ingang voor een succesvolle behandeling. Als basispsycholoog en ervaringsprofessional sta je stevig in je schoenen, of nog beter, je hebt geleerd dat werkelijke kracht ligt in kwetsbaarheid, oprechtheid en het erkennen van je eigen menselijkheid en dat van de ander.

Je werkt in een gelijkwaardig multidisciplinair team dat bestaat uit een diëtist, systeemtherapeut, GZ- of klinisch psycholoog, arts en psychiater. Tijdens multidisciplinair overleg denk je actief mee. De psychiater, GZ- of klinisch psycholoog ondersteunt je als regiebehandelaar met de uitwerking van het behandelplan en middels werkbegeleiding.

Vereisten

Wat kun jij van ons verwachten?

  • Alle voorwaarden uit de cao ggz (maar dat wist je natuurlijk al);
  • Salaris conform CAO GGZ FWG 60;
  • Een ‘onverwachte’ verdieping in persoonlijke en professionele ontwikkeling (dit geven collega’s aan);
  • De mogelijkheid om mee te bouwen aan een organisatie met een betekenisvolle missie;
  • Werken met cliënten met een sterke wil om te herstellen;
  • Een zeer sfeervol ingericht pand;
  • De mogelijkheid om ook vanuit huis te werken.


Wat we van jou verwachten

Je bent zelfbewust en weet hoe je de verbinding met de ander kan maken. Je beschikt over een goed gevulde rugzak die je in staat stelt om ook zonder de kaders van vaste protocollen een hoogwaardige behandeling te bieden. Daarnaast vragen wij:

  • Een afgeronde WO (master)opleiding tot basispsycholoog + LOGO verklaring;
  • Beschikbaar voor minimaal 24 uur per week (meer uren worden op prijs gesteld);
  • De bereidheid om je eigen levenservaring professioneel in te zetten.


Hebben wij je interesse gewekt?

Mail dan je motivatiebrief en cv via onderstaande button. Heb je vragen (wat wij ons goed kunnen voorstellen)? Neem dan contact op met Nora van Ouwerkerk E ouwerkerk@humanconcern.nl, T 06-43265086. 

Onze recruiters

Vivianne Janson

+31 6 36220531 Aanwezig: ma, di, do, vr

Nora van Ouwerkerk

+31 6 43265086 Aanwezig: ma, di, wo, do en vr

Jessica Walkley

+31 6 43160762 Aanwezig: ma, di, do