Skip to content

Basispsycholoog eetstoornissen

Zwolle€ 3.306 - € 4.981 per maandHuman Concern Zwolle

Functieomschrijving

Ben jij een ervaren basispsycholoog en word je enthousiast van het creatief zoeken naar de juiste ingang voor behandeling? Werk je graag samen in een multidisciplinair team om het verschil te maken in de behandeling van eetstoornissen? Wij zoeken een basispsycholoog die net als wij gelooft in een benadering waarin professionele nabijheid, gelijkwaardigheid en zorg vanuit levenservaring centraal staan. Iets voor jou? Lees dan snel verder!


Over Human Concern

Wij zijn Human Concern, een gespecialiseerde GGZ instelling voor eetstoornissen die specialistische zorg waaronder CGT, schematherapie, systeemtherapie, creatieve therapie en EMDR combineert met zorg vanuit levenservaring. We bieden ambulante, therapeutische behandelingen. Bij Human Concern ligt de focus niet alleen op de symptomen van de eetstoornis maar is er ook veel aandacht voor de functie van de eetstoornis, de triggers en instandhoudende factoren. We werken met een specifieke groep cliënten die bewust voor onze therapeutische behandelvisie kiezen en daarvoor ook de benodigde motivatie inbrengen.


Jij als basispsycholoog in ons team

Als basispsycholoog werk je bij Human Concern in de rol van Ervaringsprofessional®. Ervaringsprofessionals® zijn ervaren behandelaren die daarnaast hebben geleerd om hun eigen levenservaring professioneel in te zetten. Denk hierbij aan het herstellen van een burn-out, eetstoornis of een ander life-changing event. Om dit te leren krijg je binnen onze Academy een geaccrediteerde training.


Als basispsycholoog behandel je cliënten met name individueel en soms in groepsverband. Je verricht intakes, organiseert, coördineert en bewaakt de behandelactiviteiten en bent het aanspreekpunt voor cliënten, naastbetrokkenen en andere hulpverleners. Buiten vastomlijnde kaders zoek je naar de juiste ingang voor een succesvolle behandeling. Daarnaast ben jij verantwoordelijk voor het onderhouden van contact met verwijzers en andere zorgdisciplines. Als basispsycholoog en ervaringsprofessional sta je stevig in je schoenen, of nog beter, je hebt geleerd dat werkelijke kracht ligt in kwetsbaarheid, oprechtheid en het erkennen van je eigen menselijkheid en dat van de ander.


Je werkt in een gelijkwaardig multidisciplinair team dat bestaat uit een diëtist, systeemtherapeut, GZ- of klinisch psycholoog, arts en psychiater. Tijdens multidisciplinair overleg denk je actief mee. De psychiater, GZ- of klinisch psycholoog ondersteunt je als regiebehandelaar met de uitwerking van het behandelplan en middels werkbegeleiding.

Vereisten

Wat kun jij van ons verwachten?

In Zwolle werken we op loopafstand van het treinstation. Daarnaast is er parkeergelegenheid om de hoek. Zowel de ruimte als het team voelen als een oase van rust. Je komt te werken in een team van 21 medewerkers. Er heerst een informele en warme sfeer. Als team lunchen we samen, we staan voor elkaar klaar in moeilijke tijden en vieren ook de mooie momenten. Daarnaast kan je rekenen op:

 • Alle voorwaarden uit de cao ggz (maar dat wist je natuurlijk al);
 • Een salaris afhankelijk van je ervaring en conform CAO-GGZ;
 • Een ‘onverwachte’ verdieping in persoonlijke en professionele ontwikkeling (dit geven collega’s aan);
 • Een zeer sfeervol ingericht pand;
 • De kans om mee te bouwen aan een organisatie met een betekenisvolle
  missie;
 • Werken met cliënten met een sterke wil om te herstellen;
 • Goede opleidingsmogelijkheden waardoor jij je als persoon en vakinhoudelijk kunt blijven ontwikkelen.


Wat we van jou verwachten
Je bent zelfbewust en weet hoe je de verbinding met de ander kan maken. Je beschikt over een goed gevulde rugzak die je in staat stelt om ook zonder de kaders van vaste protocollen een hoogwaardige behandeling te bieden. Daarnaast vragen wij:

 • Een afgeronde WO (master)opleiding tot basispsycholoog + LOGO verklaring. Als geregistreerd ggz-agoog met een diploma in Social Work, MWD, of SPH ben je ook welkom om te solliciteren; 
 • Beschikbaar voor minimaal 24 uur per week (meer uren worden op prijs gesteld);
 • De bereidheid om je eigen levenservaring professioneel in te zetten.


Ben je nieuwsgierig geworden? Maak je interesse kenbaar via de 'reageer' button. Uiteraard ben je ook van harte welkom om eerst informeel kennis te maken met Nora of je motivatie telefonisch toe te lichten. Nora van Ouwerkerk - ouwerkerk@humanconcern.nl - 06-43265086.

Onze recruiters

Vivianne Janson

+31 6 36220531 Aanwezig: ma, di, do, vr

Nora van Ouwerkerk

+31 6 43265086 Aanwezig: ma, di, wo, do en vr

Jessica Walkley

+31 6 43160762 Aanwezig: ma, di, do