Skip to content

Basispsycholoog of orthopedagoog in de wijk

Schiedam€ 3.306 - € 4.981 per maandForta Jeugd Schiedam (ambulant)

Functieomschrijving

Forta Jeugd is op zoek naar een vlotte ondernemende basispsycholoog of orthopedagoog die voor 24 -32 uur het wijkteam van Schiedam, Vlaardingen of Maassluis komt versterken. Het wijkteam is gespecialiseerd in de begeleiding en behandeling (vanuit basis GGZ) van kinderen en jeugdigen in de leeftijd van 4 t/m 17 jaar met emotionele klachten, gedragsproblemen en/of schoolproblemen. Het team vormt een schil van J-GGZ expertise rond de sociale teams van Schiedam, Vlaardingen en Maassluis. 


Wat ga je doen?

Je verricht intakes, begeleiding en behandeling binnen de wijk op locatie en incidenteel bij het gezin thuis. Het gaat hierbij om (kortdurende) individuele begeleiding van het kind/de jeugdige, groepsbehandeling, ouderbegeleiding en gezinsgesprekken (op locatie in de wijk en online met het E-health programma Therapieland). Waar mogelijk maak je gebruik van voorhanden zijnde protocollen. Je werkt nauw samen met je collega’s en wijkteam medewerkers. Je pakt casussen aan of hebt een consultatieve/adviserende rol. De functie van JGGZ-er in het wijkteam is een zeer afwisselende functie. Je houdt van korte lijntjes en kunt snel schakelen. 

Forta Jeugd

Forta Jeugd is gespecialiseerd in de diagnostiek en ambulante GGZ behandeling voor kinderen en adolescenten in de leeftijd van vier tot en met zeventien jaar met psychiatrische problematiek, emotionele klachten, gedragsproblemen en/of schoolproblemen. Wij bieden begeleiding en behandeling binnen wijkteams Schiedam, Vlaardingen en Maassluis en bij het gezin thuis. Deze integrale specialistische zorg thuis bieden wij aan vanuit ons samenwerkingsverband ThuisTeamJeugd. Wij werken vanuit een handelings-- en systeemgerichte visie. Dat wil zeggen dat we de klachten altijd plaatsen binnen de context van het kind of de adolescent: vrienden, gezin en school. We geloven in het belang om goede GGZ-kennis aan de voorkant van de hulpverlening te organiseren en dat zorg zo dicht mogelijk bij huis plaats moet vinden.


Als JGGZ-team willen we zo breed mogelijk zorg kunnen bieden. We besteden aandacht aan individuele en teamvorming-/ontwikkeling. Wij vinden zorgvuldige indicatiestelling belangrijk dus wegen zo vroeg mogelijk welke hulp passend is. Ook geloven wij in het belang van goede organisatie van het zorglandschap en een prettige samenwerking met collega-instellingen.


Forta Jeugd is onderdeel van het Forta Netwerk, dat staat voor samen, toekomstgericht ontwikkelen in de GGZ. 100% tevreden cliënten en medewerkers. We hebben korte communicatielijnen, werken transparant naar zowel elkaar als cliënten. Er is er aandacht voor persoonlijke ontwikkeling en groei. Vanuit ons eigen opleidingscentrum zijn er interessante scholingsmogelijkheden. Professionaliteit, collegialiteit en enthousiasme maken het verschil. Een goede sfeer en plezier op de werkvloer vinden wij belangrijk!

Vereisten

Wat mag je van ons verwachten?

Wij bieden onze collega’s gevarieerd en zinvol werk in een professionele en prettige werkomgeving. Daarbij hoort natuurlijk een goed pakket aan arbeidsvoorwaarden conform cao GGZ.

 • Een dynamische werkomgeving binnen een team met enthousiaste medewerkers;

 • Een goede verdeling van BIG geregistreerde collega’s;

 • Het hechte team zal kennis en plezier met je delen;

 • Ruimte voor meedenken en eigen initiatief;

 • Een grote variatie in problematiek en behandelingen;

 • Voldoende ondersteuning in de vorm van werkbegeleiding en SKJ-supervisie.

 • Arbeidsvoorwaarden en salariëring conform cao GGZ;

 • Wij investeren graag in je, wij bieden verschillende mogelijkheden voor scholing en persoonlijke ontwikkeling;

 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden. Collectiviteitskorting bij je ziektekostenverzekering, pensioenopbouw bij Pensioenfonds Zorg en Welzijn, 166 vakantie-uren bij een fulltime dienstverband, 35 uur aan levensfasebudget (LFB) naast je (bovenwettelijke) vakantie-uren bij een fulltime dienstverband, een jaarlijkse 8% vakantietoeslag en 8,33% eindejaarsuitkering.


Wat verwachten wij van jou? 

 • Een afgeronde opleiding als basispsycholoog of orthopedagoog met SKJ registratie;

 • Bij voorkeur enige ervaring in de jeugd GGZ;

 • Beschikbaarheid van 24- 32 uur per week (binnen kantooruren);

 • Affiniteit met CGT en/of systemisch werken en het door ontwikkelen van zorgproducten binnen de wijkteams;

 • BAPD-registratie of bereidheid deze te behalen;

 • Betrokkenheid, zelfstandigheid en een positieve instelling naar cliënten, collega’s en de organisatie.


Meer weten?

Heb je interesse in deze vacature? Stuur ons dan je gemotiveerde brief en cv via de onderstaande button. Wij kijken uit naar je reactie! Nora van Ouwerkerk - 06-43265086 - ouwerkerk@forta.nl

Onze recruiters

Vivianne Janson

+31 6 36220531 Aanwezig: ma, di, do, vr

Nora van Ouwerkerk

+31 6 43265086 Aanwezig: ma, di, wo, do en vr

Jessica Walkley

+31 6 43160762 Aanwezig: ma, di, do