Skip to content

Basispsycholoog PTSS

Bilthoven€ 3.306 - € 4.981 per maandPSYTREC Bilthoven

Functieomschrijving

Word expert op gebied van PTSS. Als basispsycholoog draag je bij aan onze innovatieve werkwijze om vervolgens met een team van specialisten zo kort en intensief, maar bovenal zo effectief mogelijk te behandelen. PSYTREC richt zich exclusief op de behandeling van (complexe) PTSS.


Over de functie

Als basispsycholoog heb je een variërende en zinvolle baan bij PSYTREC! Je verzorgt zelfstandig de intakes, psycho-educaties, EMDR- en exposure behandelingen. De regiebehandelaar zal je gedurende de dag ondersteunen. Je draagt bij aan diagnostisch onderzoek over PTSS en deelt jouw inzicht hierover met collega's. Daarnaast participeer je in het dagelijkse multidisciplinair overleg met collega behandelaren. Het is belangrijk dat de cliënten eigen regie hebben en zelf gemotiveerd zijn om energie te steken in hun behandeling. 


Vol energie stap je je bed uit, vandaag mag je de cursisten weer een stap vooruit helpen. Wanneer je aankomt op de behandellocatie hoor je de vogels al fluiten. Het is 07:45 uur, je begint de dag met een kop koffie en een praatje met collega's. Vervolgens loop je richting jouw behandelkamer. In alle rust heet je de eerste cursist van harte welkom en jullie starten de eerste exposure sessie. Jij weet binnen korte tijd een vertrouwensband te creëren, waardoor je de cursist weet te motiveren en stimuleren. Hierna volgen nog twee exposure sessies. De ochtend wordt afgesloten met een MDO. Onder het genot van een warme kom soep worden alle doelen van de cursisten gezamenlijk besproken. Alle behandelaren bespreken de effecten van behandeling van de ochtend in relatie tot het totale behandelprogramma. De middag vervolgt zich met EMDR sessies. De werkdagen zijn intensief maar je krijgt er een hoop voor terug. Samen met de cliënten en collega’s zal je verschillende successen behalen!


Over PSYTREC

PSYTREC is een gespecialiseerde GGZ instelling die zich exclusief richt op de behandeling van (complexe) PTSS. Dit wordt gedaan op innovatieve wijze om vervolgens zo kort en intensief, maar bovenal zo effectief mogelijk te behandelen. Wij hebben twee behandellocaties, één in Bilthoven en één Weert, met een capaciteit van opgeteld ruim 54 cliënten. Zij ondergaan een zeer intensief programma van 1, 2 of 4 dagen; een deel van de cliënten overnacht in de kliniek en ander deel van de cliënten volgt de behandeling online. Bijna 75% van de behandelde cliënten verliest na behandeling de diagnose PTSS en bij meer dan 90% zijn de effecten van de behandeling duidelijk zichtbaar. Dit zijn uitzonderlijk goede resultaten waar we trots op zijn!

Op de locatie wordt individuele behandeling, begeleiding en ondersteuning geboden voor PTSS-cliënten. Het gaat om kortdurende intensieve behandeling waarin meerdere trauma’s behandeld worden. Tijdens een behandeling wordt er met wisselende therapeuten gewerkt om het grootste effect te behalen. De behandellocaties zijn ruim opgezet. Er is veel ruimte voor privacy en sportgelegenheid. Er is onder andere een hindernisbaan op de locaties aanwezig. De buitensportactiviteiten zijn een bijzonder onderdeel van de behandeling. PSYTREC biedt als enige GGZ-instelling in Nederland het unieke Activerende Sport- en Bewegingsprogramma. Daarnaast zijn er op de locaties slaapkamers, verschillende behandelkamers en centrale ruimtes waaronder een professioneel restaurant.


Je werkt in teamverband en leert dus veel van elkaar. Het is een ondernemend team met veel ambitie. Het onderlinge contact tussen collega’s en professoren is laagdrempelig. Als team blijven we voortdurend vernieuwen en lopen voor op kennis en kunde over PTSS.

Vereisten

Wat verwachten wij van jou?

 • Een afgeronde WO (master) opleiding tot basispsycholoog;
 • Je hebt de CGt (basis)cursus behaald;
 • Je hebt (bij voorkeur) de EMDR (basis)cursus behaald;
 • Je bent enthousiast en wil samen het verschil maken voor mensen met de diagnose PTSS. 


Wat mag je van ons verwachten?

Wij bieden onze collega’s gevarieerd en zinvol werk in een professionele en prettige werkomgeving. Daarbij hoort natuurlijk een goed pakket aan arbeidsvoorwaarden conform cao GGZ.

 • Het betreft een functie die vanaf 18 uur per week bekleed kan worden;
 • Specialisatie in behandeling van complexe PTSS;
 • Je wordt intensief getraind door professoren; 
 • Een team met grotendeels BIG geregistreerde collega's (junior, medior en senior);
 • Werken in een hecht, informeel team met een goede dosis humor;
 • Ruimte voor meedenken en creativiteit;
 • Arbeidsvoorwaarden, salariëring en reiskostenvergoeding conform cao GGZ;
 • Wij investeren graag in je, we bieden verschillende mogelijkheden voor scholing en persoonlijke ontwikkeling;
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden. Collectiviteitskorting bij je ziektekostenverzekering, pensioenopbouw bij Pensioenfonds Zorg en Welzijn, 166 vakantie-uren bij een fulltime dienstverband, 35 uur aan levensfasebudget (LFB) naast je (bovenwettelijke) vakantie-uren bij een fulltime dienstverband, een jaarlijkse 8% vakantietoeslag en 8,33% eindejaarsuitkering.Meer weten?

Heb je interesse in deze vacature? Stuur ons dan je gemotiveerde brief en cv via de onderstaande button. Wij worden enthousiast van brieven waarin wij lezen waarom jij bij onze organisatie en deze functie past. Nora van Ouwerkerk - ouwerkerk@psytrec.nl - 06-43265086

--


Onze recruiters

Vivianne Janson

+31 6 36220531 Aanwezig: ma, di, do, vr

Nora van Ouwerkerk

+31 6 43265086 Aanwezig: ma, di, wo, do en vr

Jessica Walkley

+31 6 43160762 Aanwezig: ma, di, do