Skip to content

Basispsycholoog

Zwolle€ 3.306 - € 4.981 per maandDokter Bosman Zwolle (Autisme Kenniscentrum)

Functieomschrijving

Ben jij psycholoog en heb je affiniteit met ASS en zou je je naar hartelust willen inzetten voor mensen met autisme? Dan ben jij degene waarnaar wij op zoek zijn voor ons Autisme Kenniscentrum in Zwolle!


Over ons Autisme Kenniscentrum

Het Autisme Kenniscentrum, onderdeel van Dokter Bosman, is er voor volwassenen vanaf 18 jaar met (een vermoeden van) een autismespectrumstoornis (ASS) en comorbide problematiek op gebied van ontwikkelingsstoornissen zoals ADHD, depressie, angst- en persoonlijkheidsproblematiek en een normale tot hogere intelligentie.


We vinden het belangrijk om de bevindingen van wetenschappelijk onderzoek over kwaliteit van leven bij ASS in de praktijk toe te passen. Het Autisme Kenniscentrum biedt enkelvoudige of meer complexe diagnostiek en biedt ook behandelmogelijkheden. Hierbij gaat het over het algemeen om kortdurende behandelingen, tot zo’n vijftien gesprekken. Deze behandeling heeft altijd een duidelijk doel en een of meer specifieke methodieken, gericht op het leren omgaan met de ASS-kenmerken en het behandelen van comorbide problematiek.


Bij het Autisme Kenniscentrum werken meer dan twintig medewerkers verdeeld over drie locaties in Nederland. Onze locatie in Zwolle heeft momenteel acht medewerkers, waaronder GZ-psychologen, een psychiater, een ervaringsdeskundige en een gastvrouw. Onze cliënten geven ons een 8,4 op Zorgkaart Nederland.


Over de functie

Onze behandeling is erop gericht cliënten en hun omgeving te leren omgaan met dat waar zij in het dagelijks leven tegenaan lopen en om hun krachten te versterken. We helpen onze cliënten verder door toe te werken naar zijn of haar persoonlijk doel. Hoewel bij alle cliënten (een vermoeden van) autisme speelt, is de doelgroep zeer gevarieerd en is ons behandelaanbod dan ook heel divers. Als basispsycholoog bij het Autisme Kenniscentrum wacht je een afwisselende baan. Tot je werkzaamheden behoren onder andere het uitvoeren van diagnostisch onderzoek naar ASS en naar comorbide of differentiaal diagnoses. Daarnaast voer je een eigen caseload. Bovendien neem je deel aan werkgroepen en volg je wetenschappelijke ontwikkelingen op het gebied van diagnostiek of behandeling.  Wij werken veel met ACT therapie.

Vereisten

Wat kun je van ons verwachten? 

Ga je aan de slag voor het Autisme Kenniscentrum, dan krijg je méér dan alleen een baan. We werken op basis van vertrouwen met mensen die een passie hebben om cliënten met autisme verder te helpen.

Wat kun je verder van ons verwachten:

 • Goede arbeidsvoorwaarden conform de CAO GGZ (schaal 60);
 • Werken volgens de principes van Positieve Gezondheid;
 • Werken vanuit een persoonlijke aanpak, maatwerk;
 • Opleidingen voor je persoonlijke ontwikkelingswensen;
 • Een compacte organisatie: wendbaar en met korte lijnen;
 • Flexibiliteit bij het invullen van uren met mogelijkheden om thuis te werken
 • Een enthousiast, gezellig en betrokken team.


Wat verwachten wij van jou? 

 • Een afgeronde WO master neuropsychologie of klinische psychologie en in het bezit van een LOGO-verklaring; 
 • Beschikbaar voor 24 - 32 uur per week; 
 • Aantoonbare interesse in en ervaring met de doelgroep ASS; 
 • Het is een pre wanneer de CGT-basiscursus en/of EMDR-basiscursus hebt afgerond; 
 • Dat je proactief contact onderhoudt met collega's en verwijzers.


Wil je meer weten of direct solliciteren?

Nieuwsgierig geworden? Of heb je nog vragen? Neem dan gerust contact op met Annemarie ter Haar via aterhaar@dokterbosman.nl, 088-226 81 56. Direct solliciteren kan natuurlijk ook: zorg dat je je CV en motivatiebrief klaar hebt staan. We horen graag van je!

Onze recruiters

Vivianne Janson

+31 6 36220531 Aanwezig: ma, di, do, vr

Nora van Ouwerkerk

+31 6 43265086 Aanwezig: ma, di, wo, do en vr

Jessica Walkley

+31 6 43160762 Aanwezig: ma, di, do