Skip to content

Begeleider HBO jongvolwassenen GGZ

Nederland, Friesland, DrachtenPi-Groep Drachten (Beschermd wonen)

Functieomschrijving

Neem jij de verantwoordelijkheid? Als Zorgcoach coördineer je de zorg rondom onze cliënten van 16 tot 26 jaar met psychiatrische en/of psychosociale problematiek. In de dynamische omgeving van het beschermd wonen voel jij haarfijn aan wanneer je duidelijk moet zijn of juist warmte en veiligheid moet bieden. Bij de Pi-groep zijn we op zoek naar een Zorgcoach voor ons Trainingshuis.

Wat ga je doen?

Als Zorgcoach is jouw werkplek het Trainingshuis®. Samen met een multidisciplinair team ondersteun en train je de cliënten op verschillende leefgebieden volgens het 8-fasenmodel en de IRB-methode. Zo werk je met elkaar aan de stabilisering en ontwikkeling van de cliënten en aan een prettig woon-, werk- en leefklimaat. Als Zorgcoach heb je de verantwoordelijkheid over het zorgtraject van een cliënt, je stelt samen met de cliënt een begeleidingsplan op en hebt regie en overzicht over de uitvoering ervan. Je biedt duidelijkheid en structuur en geeft daarnaast inhoudelijke aanwijzingen aan je collega’s. Naar zowel cliënten als collega’s heb je een coachende en faciliterende rol en weet je een goede sfeer te creëren waar positiviteit en openheid voorop staan.

Waar ga je werken?

In ons Trainingshuis in Drachten wonen 35 (jong)volwassenen in de leeftijd van 16 tot en met 26 jaar met psychiatrische en/of psychosociale problematiek (GGZ) en complexiteit op meerdere levensgebieden. Je werkt in een team van ongeveer 20 collega’s waaronder groepsbegeleiders, zorgcoaches en een gedragswetenschapper. Binnen Pi-groep heb je verder veel contact met onze polikliniek en de afdeling Participatie voor bijvoorbeeld dagbesteding.


Over de Pi-groep

Pi-groep is een organisatie voor geestelijke gezondheid en maatschappelijke integratie. Pi staat voor Persoonlijke impulsen in zorg, samenleving en werk. De Pi-groep stimuleert cliënten hun gegeven talenten te benutten en hun persoonlijke, unieke eigenschappen verder te ontwikkelen om daarmee eigenwaarde, eigen verantwoordelijkheid en welbevinden te bevorderen. Wij bieden diagnostiek, interdisciplinaire behandeling en gespecialiseerde begeleiding voor kind, jeugd en gezin en (jong) volwassenen. Ons motto; “Meer dan zorg” is zichtbaar in onze integrale aanpak. Vanuit Friesland en Flevoland bieden wij zowel poliklinische zorg als klinisch verblijf en beschermd wonen op maat. Aanvullend bieden wij in Friesland en Flevoland Specialistische GGZ en Basis GGZ. Ambulante zorg wordt geboden in Friesland, Flevoland en Drenthe.

Vereisten

Wat verwachten wij van jou?

Persoonlijkheid, een coördinerend vermogen en HBO werk- en denkniveau zijn belangrijk. Daarnaast is vergelijkbare werkervaring in de GGZ een pré, bij voorkeur in een woonsetting en/of met een jeugdige doelgroep.

Jij…

  • bent minimaal 24 uur per week beschikbaar en bent bereid om één (vaste) avond per week en één weekenddag per maand te werken;

  • hebt een HBO-diploma in de zorg zoals Social Work / SPH / MWD / CMV / Toegepaste Psychologie of HBO-V;

  • bent bij voorkeur SKJ-geregistreerd of heb de mogelijkheid je daartoe te registreren.

Voldoe je wel aan de diploma- en beschikbaarheidseisen maar heb je bijvoorbeeld geen of minder relevante werkervaring? Wij gaan alsnog graag met je in gesprek over de mogelijkheden.

Wat mag je van ons verwachten?

Jij zorgt voor onze bewoners, wij zorgen voor jou!

Wij bieden onze collega’s gevarieerd en zinvol werk in een professionele en prettige werkomgeving. Daarbij hoort natuurlijk een goed pakket aan arbeidsvoorwaarden conform cao GGZ. Je salariëring is conform schaal 45 van de GGZ-CAO en afhankelijk van hetgeen je meebrengt, daar gaan wij graag over in gesprek;

Goede secundaire arbeidsvoorwaarden zoals toegang tot de GGZ-Ecademy, pensioenopbouw bij Pensioenfonds Zorg en Welzijn, 166 vakantie-uren bij een fulltime dienstverband, 35 uur aan levensfasebudget (LFB) naast je (bovenwettelijke) vakantie-uren bij een fulltime dienstverband, een jaarlijkse 8% vakantietoeslag, een 8,33% eindejaarsuitkering en reiskostenvergoeding.


Meer weten?

Heb je interesse in deze vacature? Stuur ons dan je gemotiveerde brief en cv via de onderstaande button. Wij kijken uit naar je reactie!

Jessica Walkley | 06-43160762 | walkley@pi-groep.nl | Aanwezig: maandag, dinsdag en donderdag | Wil je liever eerst informeel kennismaken? Dat kan!


Onze recruiters

Vivianne Janson

+31 6 36220531

Geertje Janssen

+31 6 43265085

Jessica Walkley

+31 6 43160762