Skip to content

Begeleider MBO GGZ

Almere€ 2.300 - € 3.250 per maandPi-groep Almere (beschermd wonen)

Functieomschrijving

Heb je affiniteit en ervaring met het begeleiden van (jong)volwassenen met psychiatrische en/of psychosociale problematiek? Voor onze woonlocatie in Almere zijn wij op zoek een enthousiaste en daadkrachtige Begeleider GGZ.


Over de functie

Als Begeleider GGZ kom je te werken in onze beschermd wonen verblijfslocatie in Almere. Deze locatie is gericht op (jong)volwassenen in de leeftijd van 18 t/m 40 jaar met psychiatrische en/of psychosociale problematiek. Je komt te werken in een multidisciplinair team waarin je op verschillende (maatschappelijke en psychische) vlakken de bewoners ondersteunt. De doelstelling binnen Beschermd Wonen is duurzame ontwikkeling van de bewoners naar een zo zelfstandig mogelijk leven. De doelgroep is uiteenlopend met problematiek die zich afspeelt binnen meerdere leefgebieden. Voor iedere bewoner wordt een persoonlijk begeleidingsplan opgesteld met daarin zijn of haar eigen stip op de horizon. Dit vormt het vertrekpunt van de begeleiding.

Als Begeleider GGZ zorg je voor een gezond en prettig woon-, werk- en leefklimaat voor onze bewoners. Dit doe je onder andere door de bewoners in de dagelijkse activiteiten te begeleiden en structuur en duidelijkheid aan te bieden. Je voert het opgestelde begeleidingsplan uit, signaleert problemen en rapporteert over de voortgang. Hierbij beschouw je de wensen en mogelijkheden van de bewoner(s) als uitgangspunt en werk je gericht op herstel. Iedere bewoner stelt samen met de begeleider zijn/haar eigen doelen op waarbij de nadruk ligt op het ontwikkelen van eigen verantwoordelijkheid en zelfredzaamheid. Als Begeleider GGZ bied je zowel individuele als groepsbegeleiding aan.

Vereisten

Wat verwachten wij van jou?

  • Je hebt minimaal een MBO niveau 4 zorggerelateerd diploma zoals PBGZ, PBSD, SPW, MMZ, verpleegkunde of een vergelijkbaar diploma;
  • Je bent minimaal voor 24 uur per week beschikbaar (dag-, avond- en weekenddiensten);
  • Je bent betrokken, beschikt over relativeringsvermogen en humor, maakt makkelijk contact en je hebt een aanpakkers-mentaliteit.


Wat mag je van ons verwachten?

Wij bieden onze collega’s gevarieerd en zinvol werk in een professionele en prettige werkomgeving. Daarbij hoort natuurlijk een goed pakket aan arbeidsvoorwaarden conform cao GGZ.

  • Een dynamische werkomgeving met enthousiaste en professionele collega's;
  • Ruimte voor creativiteit, verantwoordelijkheid en eigen initiatief;
  • Een grote variatie in problematiek;
  • Uitdagend werk om helemaal in op te gaan, zodat je af en toe vergeet dat je aan het werk bent;
  • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden. Pensioenopbouw bij Pensioenfonds Zorg en Welzijn, 166 vakantie-uren bij een fulltime dienstverband, 35 uur aan levensfasebudget (LFB) naast je (bovenwettelijke) vakantie-uren bij een fulltime dienstverband, een jaarlijkse 8% vakantietoeslag, een 8,33% eindejaarsuitkering en reiskostenvergoeding.


De Pi-groep

In Almere wonen (jong)volwassenen in de leeftijd van 18 tot en met ongeveer 30 jaar met psychiatrische problematiek en complexiteit op meerdere levensgebieden. Ze beschikken nog niet over voldoende vaardigheden die nodig zijn om goed te kunnen functioneren, werken en zelfstandig te wonen. Wij bieden begeleiding richting zelfstandig wonen en functioneren, scholing en betaald werk. Aan de hand van een begeleidingsplan borgen we de vooraf gemaakte afspraken, tussentijdse aanpassingen en persoonlijke doelen. We blijven naast iemand staan ondersteunen zo de bewoners zo goed mogelijk in het ontwikkelingsproces dat zij doormaken.

Pi-groep is een organisatie voor geestelijke gezondheid en maatschappelijke integratie. Pi staat voor Persoonlijke impulsen in zorg, samenleving en werk. De Pi-groep stimuleert cliënten hun gegeven talenten te benutten en hun persoonlijke, unieke eigenschappen verder te ontwikkelen om daarmee eigenwaarde, eigen verantwoordelijkheid en welbevinden te bevorderen. Wij bieden diagnostiek, interdisciplinaire behandeling en gespecialiseerde begeleiding voor kind, jeugd en gezin en (jong) volwassenen. Ons motto; “Meer dan zorg” is zichtbaar in onze integrale aanpak. Vanuit Friesland en Flevoland bieden wij zowel poliklinische zorg als klinisch verblijf en beschermd wonen op maat. Aanvullend bieden wij in Friesland en Flevoland Specialistische GGZ en Basis GGZ. Ambulante zorg wordt geboden in Friesland, Flevoland en Drenthe.


Meer weten?

Heb je interesse in deze vacature? Stuur ons dan jmotivatiebrief en cv via de onderstaande button. Wij kijken uit naar je reactie! 

Jessica Walkley | 06-43160762 | walkley@pi-groep.nl | Aanwezig: maandag, dinsdag en donderdag


Onze recruiters

Vivianne Janson

+31 6 36220531 Aanwezig: ma, di, do, vr

Nora van Ouwerkerk

+31 6 43265086 Aanwezig: ma, di, wo, do en vr

Jessica Walkley

+31 6 43160762 Aanwezig: ma, di, do