Skip to content

Begeleider / Social Work PTSS

WeertPSYTREC Weert

Functieomschrijving

Wij zijn op zoek naar een enthousiaste en ondernemende begeleider die meer ervaring wil op doen met psychotrauma. Jij weet je als geen ander goed te verplaatsen in onze onze cliënten. Want jouw ogen zijn op niets anders gericht dan hun welzijn. Ben jij geïnteresseerd het welzijn van de mens en heb je een HBO begeleiders diploma? Dan is dit mogelijk een passende vacature voor jou.

Wij zijn PSYTREC, een gespecialiseerde GGZ instelling die zich exclusief richt op de behandeling van ernstige en complexe PTSS. Wij bieden kortdurende en intensieve online behandeling waarmee circa 85% van de mensen een daling laat zien in PTSS symptomen en circa 70% hun PTSS diagnose verliest. In plaats van vele maanden één keer per week of één keer per twee weken behandelen, kiezen wij ervoor de PTSS in één of meerdere dagen aaneensluitend te behandelen. Resultaten waar we trots op zijn!


Wij bieden meerdere behandelprogramma's aan van 2 of 4 dagen, zowel op locatie als online; een deel van de cliënten overnachten in de kliniek (max 2 nachten per week) en ander deel van de cliënten volgt de behandeling online. Op locatie wordt individuele behandeling, begeleiding en ondersteuning geboden. Wij vinden het belangrijk dat de cliënten meer leren over complex trauma en zelf gemotiveerd zijn voor hun behandeling, wij spreken daarom op locatie over cursisten. Het gaat om kortdurende intensieve behandeling waarin meerdere trauma’s behandeld worden. Het behandelprogramma is opgebouwd uit EMDR therapie, Exposure therapie, psycho-educatie en een activerend sport- en bewegingsprogramma. Er is veel ruimte voor privacy en sportgelegenheid. Zo is we onder andere een hindernisbaan op de locaties aanwezig. De buitensportactiviteiten zijn een bijzonder onderdeel van de behandeling. PSYTREC biedt als enige GGZ-instelling in Nederland het unieke Activerende Sport- en Bewegingsprogramma. Daarnaast zijn er op de locaties slaapkamers, verschillende behandelkamers en centrale ruimtes waaronder een professioneel restaurant. Bekijk voor meer informatie ook onze website.


Als Begeleider GGZ ga je bij ons een uitdagende en afwisselende functie bekleden. Het gaat om een zeer centrale rol binnen PSYTREC. Je checkt de voorwaardelijke afspraken van de cursist tussen intake en start behandeling. Je ontvangt de cursist bij binnenkomst en bent een vast aanspreekpunt bij praktische en medische vragen. Tijdens de slaapdienst ben je inzetbaar bij acute situaties. Je assisteert de psychologen en begeleidt de stagiaires bij het geven van de psycho-educaties. Je schuift aan bij de maaltijden om zowel de groepsdynamiek als het individuele proces te monitoren. Je ondersteunt, waar nodig, bij de intakes en exposure sessies en bent intermediair tussen cursist, behandelaar en sportcoach. Je levert een maatschappelijke bijdrage aan het multidisciplinaire overleg, signaleert knelpunten als deze ontstaan en weet deze om te buigen tot kwaliteitsverbetering. De werktijden zijn van maandag t/m vrijdag, alle diensten.

Vereisten

Wat verwachten wij van jou?

  • Het diploma HBO Social Work, GGZ-agoog, SPH (Sociaal Pedagogische Hulpverlener) of vergelijkbaar;
  • Werkervaring binnen de GGZ of een ijzersterke motivatie;
  • Je bent enthousiast, doeltreffend en wil samen met ons het verschil maken voor de PTSS-cliënten.


Wat mag je van ons verwachten?

De persoon is altijd belangrijker dan het profiel en diversiteit wordt gevierd. Wij gaan daarom graag in gesprek over de verwachtingen. Wij werken vanuit een hecht team waarbij werkplezier voorop staat en ruimte is voor jouw initiatieven. Het team is betrokken, enthousiast en er heerst een goede sfeer. Het team heeft een open cultuur en het harde werken wordt afgewisseld met een goede dosis humor.

  • Salariëring is afhankelijk van hetgeen je meebrengt;
  • Arbeidsvoorwaarden zijn conform de cao GGZ;
  • Gevarieerde werkzaamheden om helemaal in op te gaan, zodat je af en toe vergeet dat je aan het werk bent;
  • Een dynamische werkomgeving met enthousiaste en professionele collega’s;
  • Een ongekend leuke organisatie waarin snel geschakeld wordt;
  • Goede secundaire voorwaarden zoals collectiviteitskorting bij je ziektekostenverzekering, pensioenopbouw bij Pensioenfonds Zorg en Welzijn, 166 vakantie-uren bij een fulltime dienstverband, 35 uur aan levensfasebudget (LFB) naast je (bovenwettelijke) vakantie-uren bij een fulltime dienstverband, een jaarlijkse 8% vakantietoeslag en 8,33% eindejaarsuitkering.


Ga jij het verschil maken voor onze cliënten en behandelaren?

Stuur ons je gemotiveerde brief via de 'reageer' button. Wij zijn benieuwd hoe jij het verschil wil maken. Vivianne Janson - janson@forta.nl - 06-36220531.

--

Onze recruiters

Vivianne Janson

+31 6 36220531 Aanwezig: ma, di, do, vrij

Nora van Ouwerkerk

+31 6 43265086 Aanwezig: ma, di, woe, do

Jessica Walkley

+31 6 43160762 Aanwezig: ma, di, do