Skip to content

Begeleider / Social Work / Verpleegkundige PTSS

Bilthoven€ 2.527 - € 3.981 per maandPSYTREC Bilthoven

Functieomschrijving

Wij zijn op zoek naar een enthousiaste en ondernemende begeleider of verpleegkundige die meer ervaring wil opdoen met psychotrauma. Jij weet je als geen ander goed te verplaatsen in onze cliënten. Want jouw ogen zijn op niets anders gericht dan hun welzijn. Ben jij geïnteresseerd in het welzijn van de mens en heb je een HBO Social Work of MBO/HBO verpleegkundig diploma? Dan is dit mogelijk een passende vacature voor jou.

Wij zijn PSYTREC, een gespecialiseerde GGZ instelling die zich exclusief richt op de behandeling van ernstige en complexe PTSS. Wij bieden kortdurende en intensieve online behandeling waarmee circa 85% van de mensen een daling laat zien in PTSS symptomen en circa 70% hun PTSS diagnose verliest. In plaats van vele maanden één keer per week of één keer per twee weken behandelen, kiezen wij ervoor de PTSS in één of meerdere dagen aaneensluitend te behandelen. Resultaten waar we trots op zijn!

"Hoe heb je geslapen Sandra?" De vraag is amper over je lippen of de cursist vertelt over haar wakkere nacht. Gister is haar eerste behandeldag op locatie geweest, dat heeft haar veel energie gekost. Ondertussen probeer je haar te motiveren om goed te ontbijten. Je weet als geen ander hoe belangrijk de persoonlijke benadering is. Wanneer je op de klok kijkt zie je dat je collega's zich langzaam klaar maken voor de voorbereiding van de dag. Na het ontbijt loopt Sandra langs met een voorzichtige glimlach, ze is gemotiveerd voor een nieuwe behandeldag.


Wij bieden meerdere behandelprogramma's aan van 2 of 4 dagen, zowel op locatie als online; een deel van de cliënten overnachten in de kliniek (max 2 nachten per week) en een ander deel van de cliënten volgt de behandeling online. Op locatie wordt individuele behandeling, begeleiding en ondersteuning geboden. Wij vinden het belangrijk dat de cliënten meer leren over complex trauma en zelf gemotiveerd zijn voor hun behandeling, wij spreken daarom op locatie over cursisten. Het gaat om kortdurende intensieve behandeling waarin meerdere trauma’s behandeld worden. Het behandelprogramma is opgebouwd uit EMDR therapie, Exposure therapie, psycho-educatie en een activerend sport- en bewegingsprogramma. Er is veel ruimte voor privacy en sportgelegenheid. Zo is er onder andere een hindernisbaan op de locaties aanwezig. De buitensportactiviteiten zijn een bijzonder onderdeel van de behandeling. PSYTREC biedt als enige GGZ-instelling in Nederland het unieke Activerende Sport- en Bewegingsprogramma. Daarnaast zijn er op de locaties slaapkamers, verschillende behandelkamers en centrale ruimtes waaronder een professioneel restaurant. Bekijk voor meer informatie ook onze website.


Als Begeleider of MBO/HBO verpleegkundige GGZ ga je bij ons een uitdagende en afwisselende functie bekleden. Het gaat om een zeer centrale rol binnen PSYTREC. Je ontvangt en informeert de cliënten/cursisten bij binnenkomst en bent een vast aanspreekpunt voor cursisten en collega’s m.b.t. medische, psychische, administratieve en praktische vragen. Je draagt bij aan de intakegesprekken met cursisten. Je controleert voorwaardelijke afspraken van cursisten tussen de intake en start van de behandeling en de eventueel daaruit voortkomende interventies zet jij in gang. Je geeft psycho-educatie (gepland en ongepland) aan cursisten, zowel individueel als in groepsverband. Je ondersteunt, waar nodig, bij de behandelsessies en bent intermediair tussen cursist, behandelaar en sportcoach. Je levert een maatschappelijke bijdrage aan het multidisciplinaire overleg, signaleert knelpunten in behandelproces en weet deze om te buigen tot kwaliteitsverbetering. Je schuift aan bij de maaltijden met de cursisten en monitort de individuele- en groepsdynamiek en bent beschikbaar voor vragen. Je informeert en adviseert verwijzers die contact opnemen met vragen over (medische) voorwaarden van de behandeling. Tot slot draag je bij aan de evaluatiegesprekken met cliënten die recent de behandeling hebben gevolgd. 


Voor vrijwel alle taken geldt dat deze zowel op locatie als online worden uitgevoerd. De werktijden zijn van maandag t/m vrijdag, alle diensten.

Vereisten

Wat mag je van ons verwachten?

  • Alle voorwaarden uit de cao GGZ;
  • Een salaris tussen 2527 en 3981 euro per maand;
  • Ruimte voor meedenken en eigen initiatief;
  • Een werkomgeving binnen een team met enthousiaste en professionele medewerkers;
  • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden. Collectiviteitskorting bij je ziektekostenverzekering, pensioenopbouw bij Pensioenfonds Zorg en Welzijn, 166 vakantie-uren bij een fulltime dienstverband, 35 uur aan levensfasebudget (LFB) naast je (bovenwettelijke) vakantie-uren bij een fulltime dienstverband, een jaarlijkse 8% vakantietoeslag, 8,33% eindejaarsuitkering en tot slot is er een balansbudget van €500,- per jaar a.d.h.v. 36 urige werkweek. Het balansbudget kan je inzetten voor persoonlijke scholing, vrije dagen of laten uitbetalen.


Wat verwachten wij van jou?

  • Het diploma HBO Social Work, GGZ-agoog, SPH, Verpleegkunde (mbo of hbo met BIG) of vergelijkbaar;
  • Werkervaring binnen de GGZ of een ijzersterke motivatie;
  • Je bent enthousiast, doeltreffend en wil samen met ons het verschil maken voor de PTSS-cliënten.


Hebben wij je interesse gewekt?

Mail dan je motivatiebrief en cv via onderstaande button. Heb je vragen (wat wij ons goed kunnen voorstellen)? Neem dan contact op met Nora van Ouwerkerk. E ouwerkerk@psytrec.nl , T 06-43265086.

Onze recruiters

Vivianne Janson

+31 6 36220531 Aanwezig: ma, di, do, vr

Nora van Ouwerkerk

+31 6 43265086 Aanwezig: ma, di, wo, do en vr

Jessica Walkley

+31 6 43160762 Aanwezig: ma, di, do