Skip to content

Business controller in de geestelijke gezondheidszorg

Rotterdam€ 4.468 - € 5.848 per maandForta Services

Functieomschrijving

Wij zijn op zoek naar een veelzijdige business controller. Jij zorgt ervoor dat jouw domein het maximale resultaat kan behalen door de juiste inzichten. Hierdoor bouwen we samen mee aan de toekomst van de GGZ (geestelijke gezondheidszorg). Benieuwd hoe? Lees dan verder. 


Wij zijn Forta!

Wij zijn een is een landelijk opererende, snelgroeiende GGZ-aanbieder. Wat begon op een zolderkamer is uitgegroeid tot een mooi bedrijf waar meerdere (zorg)bedrijven bij zijn aangesloten. Alleen de allerbeste zorg in combinatie met persoonlijke benadering is voor ons goed genoeg. Dat doen wij voor mensen met psychische en psychiatrische klachten vanuit de basis- en specialistische GGZ. Naast reguliere GGZ hebben wij ook expertise gericht op complex trauma, eetstoornissen, intercultureel, wonen en maatschappelijke re-integratie. Inmiddels doen we dit met ruim 1000 inspirerende en gepassioneerde zorgverleners, en nog elke dag zien we kansen op de arbeidsmarkt die we graag volop benutten. Forta bestaat uit Forta Services, FortaGroep, Forta Jeugd, Forta Intercultureel, Forta POH-GGZ, Forta Opleidingen, PSYTREC, de Pi-groep, Human Concern, Dokter Bosman, in de Bres, de Jonge Krijger en Holygrow. Enthousiasme, korte lijnen en professionaliteit maken bij ons het verschil. FortaServices zorgt voor de ondersteunende diensten zoals ICT, salarisadministratie, HR, finance en control en de zorgverkoop.


Wij onderscheiden ons door snelheid in dienstverlening en transparantie naar cliënten. Dat is alleen mogelijk als we op ieder niveau steeds voorzien worden van de juiste sturingsinformatie. Als controller bepaal je mee hoe de strategie van jouw domein eruit ziet. Je denkt proactief mee en weet dit om te zetten naar een passend advies. 


Business Controller - Onze organisaties worden gefinancierd vanuit verschillende zorgwetten. Jij bent de belangrijkste schakel binnen het domein van de gemeentelijke financieringen - het sociaal domein met o.a. wmo, participatiewet en jeugdwet. Als business controller ben je het eerste aanspreekpunt als het gaat om de uitvoering van de planning- en controlcyclus van de jeugd GGZ voor onze organisaties. Door jouw analytische skills en kritische blik weet jij inzichten boven tafel te krijgen. Jij verzorgt de informatie zodat de directie de juiste discussies voert en de juiste koers bepaalt. Zij hangen bij jou aan de mouw als het gaat om de financiën en de performance van de bedrijven. Ze zijn erg nieuwsgierig en jij voorziet hen van volledige en betrouwbare rapporten - die elke collega begrijpt. Je verwondert onze directie door net dat stapje extra, houdt ze scherp en laat zien dat wij aantoonbaar in control zijn. Je analyseert en interpreteert financiële vraagstukken, adviseert hierover en ontwikkelt gerelateerd beleid. Je bent in staat om verbanden te leggen tussen de verschillende data en de zorgpraktijk. Je brengt de begroting/rolling forecast in kaart en snapt hoe je cijfers als verhaal kunt vertellen in managementrapportages. Als je ruimte voor verbetering ziet, dan verbeter je ook. Je werkt mee aan procesoptimalisatie en maakt de vertaling van de geldende wet- en regelgeving naar de praktijk. Bij zorgcontracteringen in het gemeentelijk domein bied je cijfermatige ondersteuning. Je schakelt regelmatig met bestuur, managers en andere belangrijke stakeholders.


Waarom je wel of juist niet voor deze functie moet kiezen?

 • Wel, als je een winnaars mentaliteit hebt;
 • Wel, als je business cases weet om te zetten in een helder advies;
 • Wel, als meedenken en initiatief tonen in je DNA zit;
 • Niet, als je niet de baas van cijfers wil zijn;
 • Niet, als je denk dat de afkorting 'GGZ' staat voor een voetbalclub in Zwolle.


Wat mag je van ons verwachten?

Afgelopen jaren is onze organisatie sterk gegroeid. Wij hebben de ambitie om onze voorsprong te behouden en onze positie te verstevigen in Nederland. Dit zie je ook terug in onze bedrijfscultuur. We werken graag hard, zijn ambitieus en lachen tussendoor om elkaars flauwe humor. Er heerst een informele sfeer waarbij het helemaal niet gek is om met de directie aan de lunchtafel te zitten. We hebben het uitstekend georganiseerd en kennen een duidelijk verwachtingsmanagement. Wij gaan daarom als vanzelfsprekend graag in gesprek over de verwachtingen.

 • Werken in Rotterdam centrum, met de mogelijkheid tot thuiswerken;
 • Ruimte voor meedenken en eigen initiatief - wij hangen ook regelmatig aan de mouw van een directielid om ideeën te delen;
 • De uren bespreken we in overleg, passend bij jouw wensen (maximaal 36 uur per week);
 • Salariëring is afhankelijk van hetgeen je meebrengt (maximaal €5848,- a.d.h.v. 36 uur per week);
 • De cao GGZ kent voordelen secundaire arbeidsvoorwaarden zoals; collectiviteitskorting bij je ziektekostenverzekering, pensioenopbouw bij Pensioenfonds Zorg en Welzijn, 166 vakantie-uren bij een fulltime dienstverband, 35 uur aan levensfasebudget (LFB) naast je (bovenwettelijke) vakantie-uren bij een fulltime dienstverband, een jaarlijkse 8% vakantietoeslag, 8,33% eindejaarsuitkering en tot slot is er een balansbudget van €500,- per jaar a.d.h.v. 36 urige werkweek. Het balansbudget kan je inzetten voor persoonlijke scholing, vrije dagen of laten uitbetalen.

Vereisten

Wat verwachten wij van jou?

 • Je hebt een afgeronde HBO of WO opleiding met vergelijkbare ervaring;
 • Je werkt autonoom en bent breed betrokken;
 • Je hebt affiniteit met BI;
 • Je hebt een streepje voor met een flinke portie enthousiasme voor het vak en ontwikkelingen op dit terrein.


Hebben wij je interesse gewekt?
Neem dan contact op met Vivianne Janson. Zij is bereikbaar via 06-36220531 - janson@forta.nl - Klik hier om te chatten met Vivianne. Om in aanmerking te komen voor deze functie is een positieve Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) vereist.

Onze recruiters

Vivianne Janson

+31 6 36220531 Aanwezig: ma, di, do, vr

Nora van Ouwerkerk

+31 6 43265086 Aanwezig: ma, di, wo, do en vr

Jessica Walkley

+31 6 43160762 Aanwezig: ma, di, do