Skip to content

Controller in de geestelijke gezondheidszorg

Nederland, Zuid-Holland, RotterdamForta Hoofdkantoor

Functieomschrijving

Wij zoeken een enthousiaste Controller die meebouwt aan ons Finance & Control team. Wij staan voor samen en toekomst gericht verbeteren in de geestelijke gezondheidszorg. 


Als Controller gebruik je jouw analytische skills en kritische blik om inzichten boven tafel te krijgen zodat de directie de juiste discussies voert en de juiste koers bepaalt. Jij bent onze rots in de branding als het gaat om de financiën. Jij weet dat we leveren wat we hebben afgesproken, dat onze rapporten volledig en betrouwbaar zijn - door jou zijn wij aantoonbaar in control! Je analyseert en interpreteert financiële vraagstukken, adviseert hierover en ontwikkelt gerelateerd beleid en je bent in staat om verbanden te leggen tussen de verschillende data en de zorgpraktijk. Je brengt de begroting/rolling forecast, jaarrekening en liquiditeitsprognoses in kaart. Jij snapt hoe je cijfers als verhaal kunt vertellen in management rapportages. Als je ruimte voor verbetering ziet, dan verbeter je ook. Je werkt mee aan procesoptimalisatie en maakt de vertaling van de geldende wet- en regelgeving naar de praktijk. Je bewaakt toegekende subsidie(s) en stelt de bijbehorende verantwoordingen op. Bij zorgcontracteringen bied je cijfermatige ondersteuning. Verder borg je de overeenkomsten met externe partijen zoals bedrijfsverzekeringen en huurovereenkomsten. Je schakelt regelmatig met bestuur, managers en andere belangrijke stakeholders. 


Forta Netwerk

Wat begon op een kleine zolderkamer in Rotterdam, is uitgegroeid tot een mooi bedrijf waar meerdere (zorg)bedrijven bij zijn aangesloten. Alleen de allerbeste zorg in combinatie met persoonlijke benadering is voor ons goed genoeg. Dat doen wij voor mensen met psychische en psychiatrische klachten vanuit de basis- en specialistische GGZ. Je bent een belangrijke schakel binnen het netwerk. Het Netwerk bestaat uit de FortaGroep, Forta Jeugd, Forta Intercultureel, Forta POH-GGZ, Forta Opleidingen, PSYTREC, de Pi-Groep, Human Concern, De Jonge Krijger en Holygrow. Zij krijgen ondersteuning vanuit FortaServices, het services bedrijf van het netwerk voor alle ondersteunende diensten. Wij streven naar een 100% tevredenheid van cliënten en medewerkers. Samen en toekomstgericht verbeteren binnen de GGZ. Wij zijn een relatief kleine organisatie, met korte lijnen en een informele sfeer. Het is uitstekend georganiseerd met een duidelijk verwachtingsmanagement. Enthousiasme, collegialiteit en professionaliteit maken het verschil. Wil jij ook het verschil maken? Doe dan met ons mee!

Vereisten

Wat verwachten wij van jou?

 • Een afgeronde HBO/WO opleiding met vergelijkbare werkervaring;
 • Een creatieve, zelfstandige persoonlijkheid;
 • Uitstekende communicatieve vaardigheden en analytisch sterk;
 • Positieve instelling naar collega's en de organisatie;
 • Affiniteit met BI.


Wat mag je van ons verwachten?

De persoon is altijd belangrijker dan het profiel en diversiteit wordt gevierd. Wij gaan daarom graag in gesprek over de verwachtingen. Wij werken vanuit een hecht team waarbij werkgeluk voorop staat en er ruimte is voor jouw initiatieven. Je salariëring is afhankelijk van hetgeen je meebrengt, daar gaan wij graag over in gesprek. Vanzelfsprekend houden wij rekening met de cao GGZ.

 • Een dynamische werkomgeving binnen een team met enthousiaste en professionele medewerkers;
 • Meedenken en eigen initiatief tonen wordt zeer gewaardeerd;
 • Arbeidsvoorwaarden en salariëring conform cao GGZ;
 • Een fulltime dienstverband is gebaseerd op 36 uur per week.
 • Een arbeidsovereenkomst van minimaal 24 uur per week;
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden. Collectiviteitskorting bij je ziektekostenverzekering, pensioenopbouw bij Pensioenfonds Zorg en Welzijn, 166 vakantie-uren bij een fulltime dienstverband, 35 uur aan levensfasebudget (LFB) naast je (bovenwettelijke) vakantie-uren bij een fulltime dienstverband, een jaarlijkse 8% vakantietoeslag en 8,33% eindejaarsuitkering.


Als deze functie je aanspreekt maken wij graag kennis met jou! Wij kijken uit naar je cv en motivatie! Vivianne Janson - janson@forta.nl - 06-36220531 - Klik hier om te chatten met Vivianne.