Skip to content

Directeur Bedrijfsvoering

Bilthoven€ 6.000 - € 8.000 per maandPSYTREC Hoofdkantoor

Functieomschrijving

Wij zijn op zoek naar een veelzijdige directeur bedrijfsvoering. PSYTREC is een gespecialiseerde ggz-instelling die zich exclusief op de behandeling van (complexe) PTSS (Posttraumatische Stressstoornis). Wij doen dit op een innovatieve wijze om zo kort en intensief, maar bovenal zo effectief mogelijk te behandelen.


Als directeur bedrijfsvoering ben je eindverantwoordelijke voor de P&L. Je werkt nauw samen met de algemeen directeur die de inhoudelijke portefeuille heeft en verantwoordelijk is voor de zorg. Als directeur verzorg je de maandelijkse rapportages aan de aandeelhouder. Samen met de algemeen directeur onderhouden jullie de contacten met de CR, OR en vertegenwoordigers van de RvC.


Over PSYTREC

Wij hebben twee behandellocaties, één in Bilthoven en één Weert. In plaats van vele maanden één keer per week of één keer per twee weken behandelen, kiest PSYTREC ervoor haar patiënten meerdere dagen aaneensluitend te behandelen. Daarmee is de snelheid van deze behandeling gigantisch hoog. Het behandelprogramma is 1, 2 of 4 dagen, zowel op locatie als online; een deel van de cliënten overnachten in de kliniek (max 2 nachten per week) en ander deel van de cliënten volgt de behandeling online. Bijna 75% van de behandelde cliënten verliest na behandeling de diagnose PTSS en bij meer dan 90% zijn de effecten van de behandeling duidelijk zichtbaar. Dit zijn uitzonderlijk goede resultaten; waar wij trots op zijn! Eén van de belangrijkste speerpunten van ons behandelprogramma is dat niet geschuwd wordt om door te pakken, ook als dat ‘pijn’ doet. Deze no-nonsense benadering waarbij cliënten leren hun vermijding omtrent de trauma’s te doorbreken, is onderdeel onze bedrijfscultuur.


Daarnaast hebben wij een eigen Academy om samen met de klinieken de behandeling continu te kunnen verbeteren. In de Academy wordt toegepast en experimenteel onderzoek gedaan onder leiding van twee hoogleraren, Prof. Dr. A. van Minnen en Prof. Dr. A. de Jongh. Ook biedt PSYTREC een eigen opleiding en worden er cursussen gegeven op het gebied van de psychotraumatologie.


PSYTREC wordt momenteel geleid door een directie bestaande uit een algemeen directeur (klinisch psycholoog), een directeur behandelprogramma en Academy (professor) en een directeur bedrijfsvoering (a.i.). PSYTREC kent een MT bestaande uit een algemeen directeur, directeur bedrijfsvoering, twee zorgmanagers en de manager front & back office. De directeur bedrijfsvoering zit dit MT voor. De manager front & back office, de manager facilitair en de controller rapporteren aan de directeur bedrijfsvoering.

Een aantal functies zijn belegd bij het service bedrijf van haar aandeelhouder. FortaServices geeft ondersteuning aan de ondersteunende diensten zoals ICT, salarisadministratie, HR, finance en control en de zorgverkoop. De nieuwe directeur bedrijfsvoering heeft hier de rol als opdrachtgever en zorgt voor een goede afstemming van de diensten. - PSYTREC voldoet aan de Governancecode Zorg en heeft een cliëntenraad, een ondernemingsraad en een RvC.


De directeur bedrijfsvoering zorgt ervoor - samen met de zorgmanagers, de managers front & back office en facilitair - dat processen binnen PSYTREC soepel verlopen. Als het nodig is neem je beslissingen zodat de professionals optimaal gefaciliteerd worden bij de werkzaamheden en de organisatie kan groeien in de nabije toekomst. Je geeft sturing op de winst- en verliesrekening, bewaakt het overzicht en zorgt dat de interne bedrijfsprocessen steeds worden verbeterd (zoals o.a. Medicore - ons medisch patiënten dossier). Samen met de controller zorg je voor financiële-, kosten- en productieanalyses en dat de juiste stuurinformatie aanwezig is voor de organisatie. Als directeur bedrijfsvoering ben je eindverantwoordelijk voor de front & backoffice en de facilitaire dienst van de twee locaties. Naast de “normale” operatie hebben wij de ambitie te groeien door opzet van nieuwe klinieken of het bedienen van andere doelgroepen. De directeur bedrijfsvoering zal veelal de kartrekker zijn van deze initiatieven.

Belangrijkste opdracht voor de komende tijd:

 • Professionalisering van de bedrijfsprocessen;
 • Voorbereidingen voor verdere groei;
 • Sturen op KPI’s.

Vereisten

Wat mag je van ons verwachten?

Afgelopen jaren is onze organisatie sterk gegroeid. PSYTREC is een onderdeel van het Forta Netwerk (1000 zorgverleners), een netwerk bestaande uit meerdere (zorg)bedrijven. Binnen het netwerk hebben we naast PTSS ook andere expertise zoals reguliere GGZ, intercultureel, eetstoornissen en beschermd wonen. PSYTREC heeft contracten met alle verzekeraars. PSYTREC heeft 160 medewerkers, waarvan drie kwart academisch geschoold. Wij hebben de ambitie om onze voorsprong te behouden in behandel kwaliteit en onze positie als expertise centrum voor PTSS te verstevigen. Dit zie je ook terug in onze bedrijfscultuur. We werken graag hard, zijn ambitieus en lachen tussendoor om elkaars flauwe humor. Er heerst een informele sfeer waarbij het helemaal niet gek is om met de directie aan de lunchtafel te zitten. We hebben het uitstekend georganiseerd en kennen een duidelijk verwachtingsmanagement. Wij gaan daarom als vanzelfsprekend graag in gesprek over de verwachtingen.

 • De uren bespreken we in overleg, passend bij jouw wensen (maximaal 36 uur per week);
 • Salariëring is afhankelijk van hetgeen je meebrengt;
 • Wij investeren graag in je. Dit doen wij door verschillende mogelijkheden te bieden voor scholing en persoonlijke ontwikkeling.
 • Uiteraard houden wij rekening met de cao GGZ.


Wat verwachten wij van jou?

Als directeur heb je een positief kritische houding; niet overnemend maar ondersteunend. Je coacht, begeleidt en inspireert de medewerkers voor verdere optimalisatie van bedrijfsprocessen. Communicatief ben je vaardig en je kan goed schakelen met professionals (op verschillende niveaus). Je bent een verbinder, werkt analytisch en met de hands-on.

 • Je hebt een afgeronde WO opleiding (liefst financieel of technisch) en meer dan 7,5 jaar relevante ervaring;
 • Je hebt ervaring met het inrichten van processen en het opbouwen en consolideren van organisaties;
 • Je hebt ervaring met declaratiesystemen binnen de zorg, liefst met Medicore;
 • Inzicht of affiniteit met rooster- en planningssystemen is een pré;
 • Je hebt affiniteit met het uitbouwen van organisaties en ervaring met projectmanagement;
 • Je hebt affiniteit met het maken van kwantitatieve analyses in Excel;
 • Je bent autonoom handelend en inhoudelijk gedreven;
 • Je bent nieuwsgierig en hebt overzicht over en doorzicht in (financiële) cijfers en systemen.


Meer weten?

Heb je vragen (wat wij ons goed kunnen voorstellen)? Neem dan contact op Vivianne Janson. Bereikbaar via janson@psytrec.nl en 06-36220531. Klik hier om te chatten met Vivianne. Wil je solliciteren? Stuur ons dan je gemotiveerde brief en cv via onderstaande button.

Acquisitie op deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Onze recruiters

Vivianne Janson

+31 6 36220531 Aanwezig: ma, di, do, vrij

Nora van Ouwerkerk

+31 6 43265086 Aanwezig: ma, di, woe, do

Jessica Walkley

+31 6 43160762 Aanwezig: ma, di, do