Skip to content

Docent Cognitieve Gedragstherapie (bCGt)

LeidenForta Opleidingen Leiden

Functieomschrijving

Onderwijzen is een mooie afwisseling met het werk als behandelaar. Voor de basisopleiding cognitieve gedragstherapie zijn wij op zoek naar docenten. Door te zorgen voor vakgerelateerde scholing en te investeren in de persoonlijke ontwikkeling van zorgprofessionals kunnen we vraag en aanbod beter op elkaar laten aansluiten. Cruciaal als we de kwaliteit van zorg hoog willen houden. Wil jij kwalitatief hoogwaardige scholing bieden? Dan is het docentschap iets voor jou!


Als docent zal je dag nooit hetzelfde zijn, maar ze hebben in elk geval één ding gemeen: je bent onmisbaar. Door nu jouw enthousiasme, kennis en kunde in te zetten, creëren we ruimte voor de investering van de toekomst. Het is als vanzelfsprekend dat je verantwoordelijk bent voor de begeleiding, beoordeling en het toetsen van de deelnemende cursisten. Je werkt aan de hand van een draaiboek en krijgt toegang tot verschillende materialen om je docentschap makkelijker te maken. Wij zorgen graag voor jou, zodat jij je echt kan richten op de inhoud!

De basisopleiding cognitieve gedragstherapie van 100 uur is geaccrediteerd voor de VGCt en voldoet als onderdeel van de opleidingsroute tot cognitief gedragstherapeut. De opleiding is klassikaal op locatie en indien nodig online. De basisopleiding cognitieve gedragstherapie (bCGt) van totaal 100 uur is opgebouwd uit een inleidend deel (30 uur) en een verdiepend deel (70 uur). Dit is verdeeld over 16 lesdagen van 6 uur en 15 minuten. Forta Opleidingen een opleidingsinstituut waarbij evidence based behandelmethoden centraal staan. Wij bieden bij- en nascholing, maar ook incompany opleidingen voor (big geregistreerde) professionals in de GGZ. Deskundigen ontwikkelen nieuwe (online)cursussen, gericht op specifieke cliëntgroepen. Dit zorgt ervoor dat onze cursisten zich kunnen blijven ontwikkelen en specialiseren. We staan voor kwaliteit en betrokkenheid. Forta Opleidingen streeft naar een voortdurende aandacht voor kwaliteitsverbetering om te kunnen garanderen dat onze producten en diensten voldoen aan de eisen van de klant, docenten en beroepsverenigingen. We bieden opleidingen met accreditatie door onder meer de VGCt, V&VN, NvvPO, Registerplein, LV POH GGZ, SKJ en NVO. Om dit te kunnen realiseren maken we gebruik van een kwaliteitsmanagementsysteem. Bij Forta Opleidingen zijn wij graag betrokken bij onze docenten. Wij hechten veel waarde aan de tevredenheid van onze cursisten en docenten. We staan bekend om onze korte lijnen en transparante communicatie.

Meer weten over Forta Opleidingen? Neem dan een kijkje op onze website.

Vereisten

Wat mag je van ons verwachten?

De persoon is altijd belangrijker dan het profiel en diversiteit wordt gevierd. Wij gaan daarom graag in gesprek over de verwachtingen. Wij werken vanuit een hecht team waarbij werkplezier voorop staat en ruimte is voor jouw initiatieven. Wij werken graag samen. Samenwerken betekent voor ons vertrouwen op elkaars expertise en ervaring. En heb je de ervaring nog niet, dan doe je die snel genoeg op. Je krijgt de kans je te ontwikkelen, fouten te maken en te leren van de daadkrachtige docenten om je heen. Je staat er niet alleen voor. En verder:

  • Ruimte voor eigen initiatief en ontplooiing;
  • Goede ondersteuning bij het lesgeven;
  • De mogelijkheid om deel te nemen aan onderwijsactiviteiten;
  • Lesgeven in Rotterdam, Amsterdam, Leiden, Utrecht en/of Maastricht;
  • Een passende samenwerkingsvorm met passende financiële vergoeding;
  • Wij bieden onze VGCt docenten jaarlijks een workshop op het gebied van didactiek, tweemaal per jaar een intervisiebijeenkomst, supervisie en 1 op 1 ondersteuning op het gebied van (online) didactiek.


Wat verwachten wij van jou?

  • De motivatie om jezelf te (blijven) ontwikkelen als docent;
  • Een registratie als supervisor bij de VGCt;
  • Betrokkenheid en zelfstandigheid;
  • Een positieve instelling naar cursisten en collega's.


Ben jij de docent die wij zoeken? 

Laat van via de onderstaande button je gegevens achter. Informeel kennismaken kan natuurlijk ook! Wij kijken uit naar je reactie. Nora van Ouwerkerk - 06-43265086 - ouwerkerk@forta.nl.

Onze recruiters

Vivianne Janson

+31 6 36220531 Aanwezig: ma, di, do, vr

Nora van Ouwerkerk

+31 6 43265086 Aanwezig: ma, di, wo, do en vr

Jessica Walkley

+31 6 43160762 Aanwezig: ma, di, do