Skip to content

Docent Schematherapie

Maastricht€ 8.263 per maandForta Opleidingen Maastricht

Functieomschrijving

"Na lang binnen de reguliere en forensische ambulante ggz te hebben gewerkt, werk ik nu bij een kleinere praktijk. Ik werk al heel lang met Schematherapie en ben daar een grote fan van.Ik was blij verrast toen Forta Opleidingen mij enkele jaren geleden vroeg of ik interesse had om de Basiscursus Schematherapie te verzorgen. Inmiddels heb ik de nodige cursussen verzorgd (ook online). Ik merk dat ik het erg leuk vind en had het al veel eerder moeten gaan doen!" - vertelt Ton, docent schematherapie bij Forta Opleidingen.


Voor de basisopleiding en/of vervolgopleiding schematherapie zoeken wij enthousiaste en gemotiveerde docenten. Wil jij als behandelaar kennis en ervaring gericht op schematherapie overdragen, investeren in de persoonlijke ontwikkeling van GGZ professionals en hen nieuwe vaardigheden aanleren? Dan is het docentschap iets voor jou!


Als docent schematherapie geef je inzicht in de theorie van basisbehoeften, het model, wat schema’s, modi en coping strategieën zijn. Hoe ze ontstaan en zich ontwikkelen. Je werkt aan casusconceptualisatie en functie- en betekenisanalyses, geeft tips en tools om deze toe te passen binnen de schematherapie. Je behandeld de voor- en nadelen-analyse, schemadagboek, taartdiagram, meerdimensionaal evalueren en de rechtbanktechniek en schema-experiëntiële- technieken (zoals imaginaties, meerstoelentechniek en historisch rollenspel). Tijdens de opleiding bied je naast de theorie ruimte om te oefenen in rollenspelen en plenair in kleine groepjes. Casuïstiek wordt ingebracht door docenten én cursisten. Je werkt aan de hand van een draaiboek en krijgt toegang tot verschillende materialen om het docentschap makkelijker te maken. Het is als vanzelfsprekend dat je verantwoordelijk bent voor de begeleiding, beoordeling en het toetsen van de deelnemende cursisten. Wij zorgen graag voor jou, zodat jij je echt kan richten op de inhoud!

De basisopleiding schematherapie van 25 uur is geaccrediteerd voor de VSt en VGCt en voldoet als onderdeel van de opleidingsroute tot schematherapeut. De opleiding is klassikaal op locatie en indien nodig online. Zowel de basisopleiding als de vervolgopleiding schematherapie zijn verdeeld over 4 lesdagen van 6,25 uur.  

Forta Opleidingen een opleidingsinstituut waarbij evidence based behandelmethoden centraal staan. Wij bieden bij- en nascholing, maar ook incompany opleidingen voor big geregistreerde professionals in de GGZ. Deskundigen ontwikkelen nieuwe (online)cursussen, gericht op specifieke cliëntgroepen. Dit zorgt ervoor dat onze cursisten zich kunnen blijven ontwikkelen en specialiseren. We staan voor kwaliteit en betrokkenheid. Forta Opleidingen streeft naar een voortdurende aandacht voor kwaliteitsverbetering om te kunnen garanderen dat onze producten en diensten voldoen aan de eisen van de klant, docenten en beroepsverenigingen. We bieden opleidingen met accreditatie door onder meer de VGCt, V&VN, NvvPO, Registerplein, LV POH GGZ, SKJ en NVO. Om dit te kunnen realiseren maken we gebruik van een kwaliteitsmanagementsysteem. Bij Forta Opleidingen zijn wij graag betrokken bij onze docenten. Wij hechten veel waarde aan de tevredenheid van onze cursisten en docenten. We staan bekend om onze korte lijnen en transparante communicatie.

Meer weten over Forta Opleidingen? Neem dan een kijkje op onze website.


Wat mag je van ons verwachten?

De persoon is altijd belangrijker dan het profiel en diversiteit wordt gevierd. Wij gaan daarom graag in gesprek over de verwachtingen. Wij werken vanuit een hecht team waarbij werkplezier voorop staat en ruimte is voor jouw initiatieven. Wij werken graag samen. Samenwerken betekent voor ons vertrouwen op elkaars expertise en ervaring. En heb je de ervaring nog niet, dan doe je die snel genoeg op. Je krijgt de kans je te ontwikkelen, fouten te maken en te leren van de daadkrachtige docenten om je heen. Je staat er niet alleen voor. En verder:

  • Ruimte voor eigen initiatief en ontplooiing;
  • Goede ondersteuning bij het lesgeven;
  • De mogelijkheid om deel te nemen aan onderwijsactiviteiten;
  • Lesgeven in Rotterdam, Amsterdam, Leiden, Utrecht en/of Maastricht;
  • Een passende samenwerkingsvorm met passende financiële vergoeding;
  • Wij bieden onze VGCt docenten jaarlijks een workshop op het gebied van didactiek, tweemaal per jaar een intervisiebijeenkomst, supervisie en 1 op 1 ondersteuning op het gebied van (online) didactiek.

Vereisten

Wat verwachten wij van jou?

  • De motivatie om jezelf te (blijven) ontwikkelen als docent;
  • Een registratie als supervisor bij de VSt en VGCt;
  • Betrokkenheid en zelfstandigheid;
  • Een positieve instelling naar cursisten en collega's.


Vind jij het ook cruciaal om de kwaliteit van zorg hoog te houden door de investeren in scholing? Blijf je graag bij de ontwikkelingen van de GGZ? Check, check, dubbelcheck. Kortom: maak je interesse kenbaar via de 'reageer' button. Informeel kennismaken kan natuurlijk ook! Wij kijken uit naar je reactie. Heb je meer vragen, Vivianne Janson is bereikbaar voor je. - 06-36220531 - janson@forta.nl - Klik hier om te chatten met Vivianne.

Onze recruiters

Vivianne Janson

+31 6 36220531 Aanwezig: ma, di, do, vr

Nora van Ouwerkerk

+31 6 43265086 Aanwezig: ma, di, wo, do en vr

Jessica Walkley

+31 6 43160762 Aanwezig: ma, di, do