Skip to content

GGZ-Agoog / MWD eetstoornissen

Amsterdam€ 3.306 - € 4.981 per maandHuman Concern Amsterdam

Functieomschrijving

Ben jij GGZ-agoog, SPH-er of MWD'er (Maatschappelijk Werk en Dienstverlening), hersteld van eigen ervaringen en bereid die professioneel in te zetten om cliënten met een eetstoornis te helpen met een behandeling die verder kijkt dan de stoornis alleen? Lees dan snel verder! 

Wij zijn Human Concern, een gespecialiseerde GGZ instelling voor eetstoornissen die specialistische zorg waaronder CGT, schematherapie en EMDR combineert met zorg vanuit levenservaring. Bij Human Concern geloven we in een holistische benadering waarin niet enkel gefocust wordt op de symptomen van de eetstoornis, maar ook veel aandacht is voor de functie van de eetstoornis, de triggers en instandhoudende factoren. We werken met een specifieke groep cliënten die bewust voor onze therapeutische behandelvisie kiezen en daarvoor ook de benodigde motivatie inbrengen.


De functie

Als GGZ-agoog of MWD werk je bij Human Concern in de rol van Ervaringsprofessional®. Ervaringsprofessionals® zijn zorgprofessionals die zelf zijn hersteld van een eetstoornis of vergelijkbaar life changing event en hebben geleerd om deze ervaring professioneel in te zetten. Je behandelt cliënten voornamelijk individueel en daarnaast in groepsverband. Je organiseert, coördineert en bewaakt de behandelactiviteiten en bent het aanspreekpunt voor cliënten, naastbetrokkenen en andere hulpverleners. Je staat stevig in je schoenen, of nog beter, je hebt geleerd dat werkelijke kracht ligt in kwetsbaarheid, oprechtheid en het erkennen van je eigen menselijkheid en dat van de ander. In Amsterdam bevindt zich het hoofdkantoor van Human Concern, naast het behandelteam vind je hier dan ook de ondersteunende diensten voor alle 7 locaties. Het kantoor is vanaf treinstation Amsterdam Lelylaan goed met het OV te bereiken. Het behandelteam bestaat uit 25 collega's waarvan 15 Ervaringsprofessionals®. De betrokkenheid en toewijding zijn hoog en samen onderzoeken we continu hoe we onze cliënten nog beter kunnen helpen. Zodra je binnenstapt merk je meteen de grote aandacht voor details en de huiselijke sfeer.


Vanuit de visie van Human Concern werk je in een gelijkwaardig multidisciplinair team dat bestaat uit een diëtist, systeemtherapeut, GZ- of klinisch psycholoog, arts en psychiater. Je stelt samen met je cliënten, conform onze zorgpaden, een behandelplan op waarbij de naastbetrokkenen (het systeem) standaard worden betrokken. Je staat naast je collega's en naast de cliënt en durft buiten vastomlijnde kaders te zoeken naar de juiste ingang voor een succesvolle behandeling.Tijdens multidisciplinair overleg denk je actief mee. De GZ- of klinisch psycholoog ondersteunt je in zijn/haar rol van regiebehandelaar en als eindverantwoordelijke van het traject met de uitwerking van het behandelplan en middels werkbegeleiding. Na indiensttreding bij Human Concern krijg je binnen onze eigen Academy een geaccrediteerde training om je levenservaring op een professionele wijze in te zetten. 

Vereisten

Als GGZ-agoog en ervaringsdeskundige weet jij als geen ander hoe je de verbinding met de ander kan maken. Je draagt graag je eigen verantwoordelijkheid zonder te denken dat je alles alleen of perfect moet oplossen. Je blijft in verbinding met je collega's en bent bereid om de verdieping aan te gaan in je eigen ontwikkeling als mens en als behandelaar. Cliënten benader je vanuit professionele nabijheid, op een betrokken, gelijkwaardige en respectvolle manier. Verder vragen wij:

  •  MWD en/of de registratie als GGZ-agoog met een afgeronde opleiding Sociaal Werk / Social Work, MWD of SPH. 
  • Tenminste drie jaar hersteld van een eetstoornis of andere problematiek (anderszins niet gediagnosticeerde levenservaringen zoals dwang, depressie of burn-out);
  • De ambitie om vanuit je eigen (levens)ervaring anderen te kunnen helpen en de bereidheid te worden opgeleid tot Ervaringsprofessional® door middel van een interne opleiding;
  • Voldoende behandelervaring voor het begeleiden van cliënten binnen de specialistische GGZ. 

Ben je niet ervaringsdeskundige of heb je een andere vooropleiding dan hiervoor genoemd, dan is dit helaas geen passende functie voor jou en vragen we je om niet te solliciteren. 

Wat bieden wij?

Omdat wij levenservaring even belangrijk vinden als professionele ervaring stimuleren we je om je te blijven ontwikkelen. Ervaren specialisten die zich met Human Concern verbinden zijn vaak verrast over de verdieping die onze manier van werken mogelijk maakt. Human Concern is de nummer 1 als het gaat om cliënttevredenheid (8.7) en boekt behandelresultaten waar we trots op zijn. Stap je aan boord dan bouw je mee aan een toonaangevende organisatie met een betekenisvolle missie. Daarnaast ontvang je natuurlijk: 

  • Salariëring afhankelijk van hetgeen je meebrengt, de verwachtingen stemmen we voor je gesprek op locatie af;
  • Goede secundaire voorwaarden conform cao GGZ zoals collectiviteitskorting bij je ziektekostenverzekering, pensioenopbouw bij Pensioenfonds Zorg en Welzijn, 166 vakantie-uren bij een fulltime dienstverband, 35 uur aan levensfasebudget (LFB) naast je (bovenwettelijke) vakantie-uren bij een fulltime dienstverband, een jaarlijkse 8% vakantietoeslag en 8,33% eindejaarsuitkering.


Ben je nieuwsgierig geworden? Maak je interesse kenbaar via de 'reageer' button. Bij een goede dosis enthousiasme is een motivatiebrief niet nodig. Nora van Ouwerkerk - ouwerkerk@humanconcern.nl - 06-43265086.

Onze recruiters

Vivianne Janson

+31 6 36220531 Aanwezig: ma, di, do, vr

Nora van Ouwerkerk

+31 6 43265086 Aanwezig: ma, di, wo, do en vr

Jessica Walkley

+31 6 43160762 Aanwezig: ma, di, do