Skip to content

GGZ-Agoog / MWD eetstoornissen

Bilthoven€ 3.306 - € 4.981 per maandHuman Concern Bilthoven

Functieomschrijving

Ben jij GGZ-agoog, SPH-er of MWD'er (Maatschappelijk Werk en Dienstverlening), hersteld van eigen ervaringen en bereid die professioneel in te zetten om cliënten met een eetstoornis te helpen met een behandeling die verder kijkt dan de stoornis alleen? Lees dan snel verder! 

Over Human Concern
Human Concern is een gespecialiseerde ggz-instelling voor eetstoornissen. Wij bieden CGT, schematherapie en EMDR in combinatie met levenservaring. En geloven in eclectische benadering waarin er niet alleen gefocust wordt op de symptomen van de eetstoornis. Maar er ook veel aandacht is voor de functie van de eetstoornis, de triggers en de in standhoudende factoren.
We werken met een specifieke groep cliënten die bewust voor onze therapeutische behandelvisie kiezen en daardoor de nodige motivatie hebben. De sfeer binnen Human Concern is empathisch en we gaan heel ver voor onze cliënten. Onafhankelijk onderzoek toont aan dat werken vanuit gelijkwaardig en wezenlijk contact een bepalende factor kan zijn voor het succesvol behandelen van eetstoornissen. Vanuit de visie van Human Concern werken wij hierdoor met ervaringsprofessionals. 


Jij als Ervaringsprofessional®  binnen ons team

Als GGZ-agoog, SPH-er of MWD-er werk je bij Human Concern in de rol van Ervaringsprofessionals®. Ervaringsprofessionals® zijn zorgprofessionals die zelf zijn hersteld van een eetstoornis (of vergelijkbaar life changing event) en hebben geleerd om deze ervaring professioneel in te zetten. Je behandelt cliënten voornamelijk individueel en daarnaast in groepsverband. Je organiseert, coördineert en bewaakt de behandelactiviteiten en bent het aanspreekpunt voor cliënten, naastbetrokkenen en andere hulpverleners. Je staat stevig in je schoenen, of nog beter, je hebt geleerd dat werkelijke kracht ligt in kwetsbaarheid, oprechtheid en het erkennen van je eigen menselijkheid en dat van de ander.


Vanuit de visie van Human Concern werk je in een gelijkwaardig multidisciplinair team dat bestaat uit een diëtist, systeemtherapeut, GZ- of klinisch psycholoog, arts en psychiater. Je stelt samen met je cliënten, conform onze zorgpaden, een behandelplan op waarbij de naastbetrokkenen (het systeem) standaard worden betrokken. De GZ- of klinisch psycholoog ondersteunt je als eindverantwoordelijke van de behandeling met de uitwerking van het behandelplan en middels werkbegeleiding. Na indiensttreding bij Human Concern krijg je binnen onze eigen Academy een geaccrediteerde training om je levenservaring op een professionele wijze in te zetten. 

Vereisten

Wat kun jij van ons verwachten?
In Bilthoven werken we in een authentiek pand op enkele minuten lopen van het treinstation en met parkeergelegenheid om de hoek. Zowel de ruimte als het team voelen als een oase van rust. Als team lunchen we samen in de "huiskamer", we staan voor elkaar klaar in moeilijke tijden en vieren ook de mooie momenten. Daarnaast kan je rekenen op: 

  • Alle voorwaarden uit de cao ggz (maar dat wist je natuurlijk al);
  • Een salaris afhankelijk van je ervaring en conform CAO-GGZ;
  • Een ‘onverwachte’ verdieping in persoonlijke en professionele ontwikkeling (dit geven collega’s aan);
  • Een zeer sfeervol ingericht pand;
  • De mogelijkheid om ook vanuit huis te werken;
  • Goede opleidingsmogelijkheden waardoor jij je als persoon en vakinhoudelijk kunt blijven ontwikkelen.


Wat verwachten we van jou? 

Als GGZ-agoog en ervaringsprofessional® weet jij als geen ander hoe je de verbinding met de ander kan maken. Je draagt graag je eigen verantwoordelijkheid zonder te denken dat je alles alleen of perfect moet oplossen. Je blijft in verbinding met je collega's en bent bereid om de verdieping aan te gaan in je eigen ontwikkeling als mens en als behandelaar.  Verder vragen wij:

  •  MWD of SPH diploma of een registratie als GGZ-agoog;
  • Tenminste drie jaar hersteld van een eetstoornis of andere problematiek zoals dwang, depressie of burn-out);
  • De ambitie om vanuit je eigen (levens)ervaring anderen te kunnen helpen en de bereidheid te worden opgeleid tot Ervaringsprofessional® door middel van een interne opleiding;
  • Voldoende behandelervaring voor het individueel werken met cliënten binnen de specialistische GGZ. 

Ben je nieuwsgierig geworden? Maak je interesse kenbaar via de 'reageer' button. Uiteraard ben je ook van harte welkom om eerst informeel kennis te maken met Nora of je motivatie telefonisch toe te lichten. Nora van Ouwerkerk is te bereiken via - ouwerkerk@humanconcern.nl of 06-43265086. 

Onze recruiters

Vivianne Janson

+31 6 36220531 Aanwezig: ma, di, do, vr

Nora van Ouwerkerk

+31 6 43265086 Aanwezig: ma, di, wo, do en vr

Jessica Walkley

+31 6 43160762 Aanwezig: ma, di, do