Skip to content

GZ-psycholoog eetstoornissen

Amsterdam€ 4.468 - € 6.973 per maandHuman Concern Amsterdam

Functieomschrijving

Ben jij GZ-psycholoog en wil je jouw ervaring inzetten voor verdere professionalisatie van Human Concern en de doorontwikkeling van onze behandelvisie voor eetstoornissen? Human Concern is de nummer 1 als het gaat om cliënttevredenheid (8.7) en boekt behandelresultaten waar we trots op zijn. Ons onderzoeksteam analyseert continu hoe wij cliënten nog beter kunnen helpen. Op basis van de nieuwste inzichten zijn wij ons team van regiebehandelaren aan het uitbreiden. Wil je meer weten? Lees dan snel verder en neem contact op voor een vrijblijvende kennismaking.


Wij zijn Human Concern, een gespecialiseerde GGZ instelling voor eetstoornissen die specialistische zorg waaronder CGT, schematherapie en EMDR combineert met zorg vanuit levenservaring. We bieden ambulante, therapeutische behandelingen. Bij Human Concern geloven we in een eclectische benadering waarin niet enkel gefocust wordt op de symptomen van de eetstoornis, maar ook veel aandacht is voor de functie van de eetstoornis, de triggers en instandhoudende factoren. We werken met een specifieke groep cliënten die bewust voor onze therapeutische behandelvisie kiezen en daarvoor ook de benodigde motivatie inbrengen.


Onafhankelijk onderzoek toont aan dat werken vanuit gelijkwaardig, wezenlijk contact een bepalende factor kan zijn voor het succesvol behandelen van eetstoornissen. Vanuit de visie van Human Concern werken wij hiervoor met Ervaringsprofessionals®, dit zijn o.a. GGZ-agogen en basispsychologen die zelf zijn hersteld van een eetstoornis en hebben geleerd om deze ervaring professioneel in te zetten tijdens de behandeling.

Als GZ-psycholoog ben jij een essentiële schakel in het leveren van kwalitatief hoge en effectieve zorg door je inhoudelijke expertise en de rol van regiebehandelaar. Binnen Human Concern stellen we ons kwetsbaar op en zijn we altijd op zoek naar de verbinding en hoe we het beste kunnen bereiken voor onze cliënten.

De functie

Vanuit de visie van Human Concern werk je als GZ-psycholoog in de rol van regiebehandelaar in een gelijkwaardig multidisciplinair team. Het team bestaat onder andere uit een Ervaringsprofessional® die als "kernbehandelaar" de cliënt door het proces begeleidt. Vanuit jouw vakinhoudelijke expertise als GZ-psycholoog ondersteun je de Ervaringsprofessionals® vanuit de verlengde arm constructie, geef je werkbegeleiding en werk je waar nodig het behandelplan verder uit. Je kijkt naar de casuïstiek, behandelt mee en draagt samen met de locatiemanager zorg voor een goed lopend behandeltraject, jij voor de inhoud en het behandeleffect, je collega voor de inzet en het algemeen functioneren. Afhankelijk van je persoonlijke interesse ben je nauwer betrokken bij de behandeling en zet je eigen expertises zoals EMDR of schematherapie in. Het is ook mogelijk om je juist meer te richten op ondersteuning in de vorm van duaal management op de locatie, verdere professionalisatie en het doorontwikkelen van de behandelvisie.

Vereisten

Wat kun jij van ons verwachten?

 • Alle voorwaarden uit de cao ggz (maar dat wist je natuurlijk al);
 • Salaris conform CAO GGZ in FWG 70;
 • Een ‘onverwachte’ verdieping in persoonlijke en professionele ontwikkeling (dit geven collega’s aan);
 • De mogelijkheid om mee te bouwen aan zowel de organisatie en het team als de behandelvisie;
 • Een zeer sfeervol ingericht pand;
 • De mogelijkheid om ook vanuit huis te werken.


Wat verwachten wij van jou?

 • Een BIG-registratie als GZ-psycholoog;
 • Je benadert cliënten vanuit een open en menselijke visie;
 • Je bent enthousiast over onze behandelvisie waarin nabijheid en gelijkwaardigheid centraal staan;
 • Je gaat samen met het team de uitdaging aan om verder te kijken dan de symptomen alleen;
 • Je hebt leidinggevende kwaliteiten, bent sensitief en hebt affiniteit met systemisch werken;
 • Je krijgt energie van een rol in de doorontwikkeling van onze behandelvisie.


Hebben wij je interesse gewekt?
Mail dan je motivatiebrief en cv via onderstaande button. Heb je vragen (wat wij ons goed kunnen voorstellen)? Neem dan contact op met Nora van Ouwerkerk | ouwerkerk@humanconcern.nl, 06-43265086. 

Onze recruiters

Vivianne Janson

+31 6 36220531 Aanwezig: ma, di, do, vr

Nora van Ouwerkerk

+31 6 43265086 Aanwezig: ma, di, wo, do en vr

Jessica Walkley

+31 6 43160762 Aanwezig: ma, di, do