Skip to content

GZ-psycholoog in opleiding tot klinisch psycholoog - volwassenen

Nederland, Zuid-Holland, GoudaForta Hoofdkantoor

Functieomschrijving

Wij zoeken een specialist in spe! Met ingang van 1 januari 2023 wordt een opleidingsplaats voor Volwassenen opengesteld voor de functie van GZ-psycholoog in opleiding tot klinisch psycholoog voor 32 uur per week op onze locatie Gouda en Human Concern locatie Den Haag.


De postdoctorale opleiding tot klinisch psycholoog is een vierjarige opleiding en start in januari 2023. Voor deze opleiding werken wij, de FortaGroep samen met het Human Concern. De opleiding bestaat uit een cursorisch deel van 600 uur onderwijs en een praktijkdeel waarbinnen werkervaring moet worden opgedaan op vier gebieden, te weten diagnostiek, behandeling en psychotherapie, management en wetenschappelijk onderzoek. Je volgt in de regel één dag per twee weken onderwijs. Na een succesvolle sollicitatie wordt je door de FortaGroep voorgedragen aan de hoofdopleider waarna een selectieprocedure met de hoofdopleider volgt. Deze beslist of je definitief bent toegelaten tot de opleiding.


Waar kom je te werken?

Het betreft een opleidingsplek waarbij je de eerste 2 jaar uw behandel werkzaamheden zult uitvoeren binnen het FortaGroep, locatie Gouda. Uw onderzoek en managementopdracht zullen binnen de FortaGroep vormgegeven worden. De laatste 2 jaar zullen binnen de Human Concern, locatie Den Haag plaatsvinden.


De kerntaken. Centraal in het leertraject staan de vier werkgebieden van de klinisch psycholoog, te weten:

 • Het verder willen uitdiepen van psychodiagnostiek;
 • Verbreding en verdieping willen zoeken op het gebied van behandeling en psychotherapie;
 • Zich willen bekwamen in het doen van wetenschappelijk onderzoek en het onderzoeksklimaat van de instelling verder willen bevorderen. Er zijn op dit moment samenwerkingen met MOOVD en universiteit Leiden op het gebied van onderzoek. Er wordt nog bekeken of het onderzoek binnen een van hun onderzoekslijnen kan plaatsvinden.
 • Het uitvoeren van een management project binnen de instelling het deelnemen aan refereerbijeenkomsten en andere wetenschappelijke bijeenkomsten bestemd voor de P-opleidelingen. Voor meer informatie over de opleiding: https://www.rinogroep.nl/klinisch-psycholoog


De FortaGroep is gespecialiseerd in de diagnostiek en behandeling van psychische en psychiatrische klachten voor volwassenen, jongeren en kinderen. Wij behandelen klachtgericht als persoonsgericht waarbij we aansluiten bij de hulpvraag en doelen van cliënt. De behandeling is kort waar mogelijk, langer waar noodzakelijk waarbij we o.a. gebruik maken van volgende referentiekaders: cognitieve gedragstherapie, EMDR en schematherapie. Zo bereiken wij ons doel: de beste behandeling in de Basis en Specialistische GGZ. Verschillende locaties hebben naast het regulier aanbod ook specialisaties in huis waaronder een schematherapie groep, intensief trauma traject en psycho-oncologische zorg. De FortaGroep staat voor samen, toekomstgericht ontwikkelen in de GGZ. We hebben korte communicatielijnen, werken transparant naar zowel elkaar als cliënten. Er is er aandacht voor persoonlijke ontwikkeling en groei. Professionaliteit, collegialiteit en enthousiasme maken het verschil. Een goede sfeer en plezier op de werkvloer vinden wij belangrijk!


Human Concern is een gespecialiseerde GGZ-instelling die de beste behandeling voor eetstoornissen als anorexia, boulimia nervosa, NAO (OSFED) en een eetbuistoornis wil bieden. Human Concern heeft locaties in Amsterdam, Bilthoven, Den Haag, Tilburg, Zwolle en Nijmegen en een kliniek in Portugal waar klinische behandeling Be-Leef! wordt aangeboden. Het concept, de visie en de aanpak bij Human Concern zijn anders dan bij traditionele behandelingen. De eetstoornis wordt in de kern aangepakt. De ervaringsprofessionals symboliseren samen met veel van onze cliënten al meer dan twintig jaar dat herstellen van een eetstoornis mogelijk is. Ervaringsprofessionals zijn therapeuten die zelf ervaringsdeskundig zijn. Zij zijn zelf hersteld van een eetstoornis of hebben, echter in mindere mate, een vergelijkbare moeilijke levenservaring doorgewerkt. Zij zetten deze ervaringsdeskundigheid samen met hun vakkennis in tijdens de behandeling op een methodische, professionele en doelgerichte wijze, die begrip, vertrouwen en (hoop op) herstel bevordert. De eigen ervaring met herstel van een eetstoornis vormt de basis van deunieke behandelmethodiek van Human Concern. Deze richt zich op de eetstoornis in zijn geheel: op de onderliggende oorzaken en het verstoorde eetgedrag (symptomen) samen.

Vereisten

Wat verwachten wij van jou?

 • Een BIG-registratie voor GZ-psycholoog;
 • Ervaring met psychodiagnostiek en behandeling plus affiniteit met en interesse in de vier werkgebieden van de klinisch psycholoog;
 • Een wetenschappelijke attitude en je hebt belangstelling voor innovatie;
 • Het vermogen tot reflecteren over het eigen handelen en functioneren;
 • Je bent in staat om zelfstandig de eigen werkzaamheden te organiseren en goed te kunnen werken in een multidisciplinair teamverband;
 • Je hebt enthousiasme, leergierigheid, doorzettingsvermogen en stressbestendigheid. Je bent een flexibele collega die samenwerking en collegialiteit hoog in het vaandel heeft staan.


Wat mag je van ons verwachten?

Je komt te werken binnen een gedreven organisatie. De FortaGroep is opgezet door een drietal behandelaren op een kleine zolderkamer in Rotterdam. Inmiddels zijn wij uitgegroeid tot een mooie bedrijf waar meerdere (zorg)bedrijven bij zijn aangesloten. Wij staan bekend om onze kleinschalige praktijken en servicegericht behandelproces. Alleen de allerbeste zorg in combinatie met persoonlijke benadering is voor ons goed genoeg. Wij werken vanuit een hechte teams waarbij werkplezier voorop staat en ruimte is voor jouw initiatieven.

 • Het betreft een opleidingscontract van 4 jaar voor 32 uur per week;
 • De leertherapie wordt in eigen tijd gevolgd en is voor eigen kosten;
 • Het collegegeld wordt voor 100% vergoed evenals de opleidingstijd (kosten RinoGroep, supervisoren, werkbegeleiding, opleidingstijd van de RinoGroep valt onder werktijd);
 • Wij bieden een goed opleidingsklimaat met ervaren werkbegeleiders en supervisoren;
 • Je salariëring is afhankelijk van hetgeen je meebrengt, wij houden bij de arbeidsvoorwaarden rekening met de cao GGZ (maar dat wist je natuurlijk al).


Solliciteer!

Wil jij jezelf graag doorontwikkelen en heb jij interesse in deze opleidingsplaats? Maak dan je interesse kenbaar door via de 'reageer' button. Gelieve enkel via onze eigen website solliciteren https://werkenbij.fortagroep.nl/ - Bedankt! Wij kijken uit naar jouw motivatie, cv en documenten. De sluitingsdatum van de vacature is 29 augustus 2022. De sollicitatiegesprekken staan gepland op maandag 26 september 2022. Bij meer vragen zijn de contactgegevens van Anke Cuijpers (P-opleider FortaGroep, klinisch psycholoog) en Simone Lensen (P-opleider Human Concern, klinisch psycholoog) op te vragen. Vivianne Janson ziet met plezier jouw sollicitatie tegemoet - janson@forta.nl - 06-36220531 - Klik hier om te chatten met Vivianne.