Skip to content

GZ-psycholoog in opleiding tot Klinisch Psycholoog Volwassenen & Ouderen - GioS

Rotterdam€ 3.750 - € 5.734 per maandFortaServices

Functieomschrijving

Met ingang van 1 januari 2023 weer een opleidingsplaats voor een enthousiaste GZ-psycholoog in opleiding tot klinisch psycholoog voor 32 uur per week.

De postdoctorale opleiding tot klinisch psycholoog is een vierjarige opleiding en start in januari 2023. Voor deze opleiding werken wij, de FortaGroep samen met het Maasstad Ziekenhuis. De opleiding bestaat uit een cursorisch deel van 600 uur onderwijs en een praktijkdeel waarbinnen werkervaring moet worden opgedaan op vier gebieden; diagnostiek, behandeling en psychotherapie, wetenschappelijk onderzoek en management. Je volgt in de regel één dag per twee weken onderwijs. Na een succesvolle sollicitatie word je door de FortaGroep voorgedragen aan de hoofdopleider waarna een selectieprocedure met de hoofdopleider volgt. Deze beslist of je definitief bent toegelaten tot de opleiding.

Waar kom je te werken?

Voor deze opleidingsplek hebben wij een samenwerking met het Maasstad Ziekenhuis. Dit houdt in dat je gedurende de eerste 2 jaar de behandel werkzaamheden zal uitvoeren binnen het Maasstad Ziekenhuis. Het onderzoek en de managementopdracht wordt binnen de FortaGroep vormgegeven. De laatste 2 jaar zijn volledig binnen de FortaGroep.


De kerntaken. Centraal in het leer- werktraject staan de vier werkgebieden van de klinisch psycholoog, te weten:

 • Het verder willen uitdiepen van je van kennis en vaardigheden op het vlak van psychodiagnostiek;
 • Verbreding en verdieping willen zoeken op het gebied van van behandeling en psychotherapie;
 • Zich willen bekwamen in het doen van wetenschappelijk onderzoek en het onderzoeksklimaat van de instelling verder willen bevorderen. Het onderzoek zal plaatsvinden in samenwerking met Universiteit Leiden. Hierbij wordt aangesloten bij de onderzoekslijn van dr. Kim de Jong gericht op het onderzoeken van verschillen in behandelresultaten tussen therapeuten. Ook onderzoekt ze binnen deze lijn interventies die therapeuten helpen om effectievere zorg te bieden;
 • Het uitvoeren van een managementproject binnen de instelling;
 • Deelname aan refereerbijeenkomsten en andere wetenschappelijke bijeenkomsten bestemd voor de P-opleidingen.


De FortaGroep is gespecialiseerd in de diagnostiek en behandeling van psychische en psychiatrische klachten voor volwassenen, jongeren en kinderen. Dat doen wij vanuit de basis- en specialistische GGZ. Wij behandelen klachtgericht waarbij we aansluiten bij de hulpvraag en doelen van cliënt. De behandelingen zijn kort waar mogelijk, langer waar nodig. Qua behandeling zijn wij evidenced based georiënteerd (o.a. CGT, EMDR, schematherapie) waarbij voldoende mogelijkheden zijn voor het bieden van kortdurende tot middellange psychotherapie bij clienten die onvoldoende baat hebben bij een klachtgerichte behandeling. Naast ons reguliere aanbod hebben wij ook verschillende locaties met eigen specialisme waaronder schematherapie groep, intensief trauma traject en psycho-oncologische zorg. We behandelen face-to-face op locatie, volledig online (digitaal) of een combinatie van beide. De FortaGroep staat voor samen, toekomstgericht verbeteren in de GGZ. We hebben korte communicatielijnen, werken transparant naar zowel elkaar als cliënten. Er is er aandacht voor persoonlijke ontwikkeling en groei. Professionaliteit, collegialiteit en enthousiasme maken het verschil. Een goede sfeer en plezier op de werkvloer vinden wij belangrijk!


Het Maasstad Ziekenhuis levert topklinische zorg in de regio Rotterdam. Het ziekenhuis heeft de ambitie uit te groeien tot toonaangevend ziekenhuis met professionele kwaliteit en veiligheid als belangrijke pijlers. Werkend vanuit de kernwaarden: ambitieus, betrouwbaar, deskundig, gastgericht en verbindend. Het ziekenhuis is lid van de vereniging STZ en heeft de JCI accreditatie behaald, waarbinnen kwaliteit en patiëntveiligheid voorop staan. Daarnaast is het Maasstad Ziekenhuis één van de zeven Santeon ziekenhuizen. De Vakgroep Medische Psychologie bestaat uit; een medisch manager / GZ-psycholoog, twee klinisch psychologen, acht GZ-psychologen, twee basispsychologen, twee orthopedagogen, een GIOS, drie PIOGs, vijf stagiaires en vijf psychodiagnostisch medewerkers. De Vakgroep Medische Psychologie levert bijdragen aan zorgpaden binnen Kindergeneeskunde, Chirurgie (Bariatrisch team en Brandwondencentrum), Oncologie, Revalidatiegeneeskunde (locaties Rotterdam en Spijkenisse), Neurologie (locaties Rotterdam en Willemsplein), MDL, Diabeteszorg, Pijngeneeskunde, Geriatrie en Gynaecologie/Obstetrie. Zij zijn vijf dagen per week beschikbaar voor klinische consulten op alle afdelingen. De opleiding zal voornamelijk plaatsvinden binnen de afdelingen Bariatrie en Gynaecologie.

Vereisten

Wat verwachten wij van jou?

 • Een BIG-registratie voor GZ-psycholoog;
 • Ervaring met psychodiagnostiek en behandeling plus affiniteit met en interesse in de vier werkgebieden van de klinisch psycholoog;
 • Een wetenschappelijke attitude en je hebt belangstelling voor innovatie;
 • Het vermogen tot reflecteren over het eigen handelen en functioneren;
 • Je bent in staat om zelfstandig de eigen werkzaamheden te organiseren en goed te kunnen werken in een multidisciplinair teamverband;
 • Je hebt enthousiasme, leergierigheid, doorzettingsvermogen en stressbestendigheid. Je bent een flexibele collega die samenwerking en collegialiteit hoog in het vaandel heeft staan.


Wat mag je van ons verwachten?

Wij bieden onze collega’s gevarieerd en zinvol werk in een professionele en prettige werkomgeving. Uiteraard hoort hierbij een goed pakket aan arbeidsvoorwaarden conform cao GGZ.

 • Het betreft een opleidingscontract van 4 jaar voor 32 uur per week;
 • Het collegegeld wordt voor 100% vergoed evenals de opleidingstijd en de leertherapie;
 • Van het dienstverband ben je 13,5 uur vrijgesteld zijn van productie, zodat er voldoende ruimte is voor werkbegeleiding, supervisie, wetenschappelijk onderzoek en de managementopdracht. Hierin zit de opleidingstijd bij de RINO verdisconteerd;
 • Wij bieden een goed opleidingsklimaat met ervaren werkbegeleiders en supervisoren;
 • Een samenwerking met Universiteit Leiden met betrekking tot het wetenschappelijk onderzoek;
 • Je salariëring is afhankelijk van hetgeen je meebrengt, wij houden bij de arbeidsvoorwaarden rekening met de cao GGZ;
 • Tot slot hebben we goede secundaire arbeidsvoorwaarden. Collectiviteitskorting bij je ziektekostenverzekering, pensioenopbouw bij Pensioenfonds Zorg en Welzijn, 166 vakantie-uren bij een fulltime dienstverband, 35 uur aan levensfasebudget (LFB) naast je (bovenwettelijke) vakantie-uren bij een fulltime dienstverband, een jaarlijkse 8% vakantietoeslag en 8,33% eindejaarsuitkering.


Solliciteer, wacht geen dag langer! 

Wil jij jezelf graag doorontwikkelen en heb jij interesse in deze opleidingsplaats? Wacht geen dag langer en maak je interesse direct kenbaar via de 'solliciteren' button. Gelieve enkel via onze eigen website solliciteren https://werkenbij.fortagroep.nl/ - Bedankt! Wij kijken uit naar jouw motivatie, cv en documenten. De sollicitatiegesprekken zullen plaatsvinden op vrijdagmiddag 2 december. 

Heb je meer vragen, neem contact op met Vivianne Janson. Zij kijkt met plezier uit naar jouw sollicitatie - janson@forta.nl - 06-36220531 - Klik hier om te chatten met Vivianne


Voor meer informatie over de opleiding: https://www.rinogroep.nl/klinisch-psycholoog

Onze recruiters

Vivianne Janson

+31 6 36220531 Aanwezig: ma, di, do, vrij

Nora van Ouwerkerk

+31 6 43265086 Aanwezig: ma, di, woe, do

Jessica Walkley

+31 6 43160762 Aanwezig: ma, di, do