Skip to content

GZ-psycholoog in opleiding tot psychotherapeut - volwassenen

Nederland, Zuid-Holland, RotterdamFortaGroep Rotterdam Capelle ad IJssel

Functieomschrijving

Wij zoeken een specialist in spe! Met ingang van 1 januari 2023 wordt een opleidingsplaats voor Volwassenen opengesteld voor de functie van GZ-psycholoog in opleiding tot psychotherapeut voor 24 uur per week op onze locatie Rotterdam en elders.


De FortaGroep
is gespecialiseerd in de diagnostiek en behandeling van psychische en psychiatrische klachten voor volwassenen, jongeren en kinderen. Wij behandelen klachtgericht als persoonsgericht waarbij we aansluiten bij de hulpvraag en doelen van cliënt. De behandeling is kort waar mogelijk, langer waar noodzakelijk waarbij we o.a. gebruik maken van volgende referentiekaders: cognitieve gedragstherapie, EMDR en schematherapie. Zo bereiken wij ons doel: de beste behandeling in de Basis en Specialistische GGZ. Verschillende locaties hebben naast het regulier aanbod ook specialisaties in huis waaronder een schematherapie groep, intensief trauma traject en psycho-oncologische zorg. De FortaGroep staat voor samen, toekomstgericht ontwikkelen in de GGZ. We hebben korte communicatielijnen, werken transparant naar zowel elkaar als cliënten. Er is er aandacht voor persoonlijke ontwikkeling en groei. Professionaliteit, collegialiteit en enthousiasme maken het verschil. Een goede sfeer en plezier op de werkvloer vinden wij belangrijk!


De opleiding

De postdoctorale opleiding tot psychotherapeut is een driejarige opleiding en start in januari 2023. De opleiding bestaat uit een cursorisch deel van 390 uur onderwijs en een praktijkdeel waarbinnen werkervaring moet worden opgedaan te weten op het gebied van indicatiestelling en psychotherapie. U volgt in de regel één dag per twee weken onderwijs. Na een succesvolle sollicitatie wordt u door de FortaGroep voorgedragen aan de hoofdopleider waarna een selectieprocedure met de hoofdopleider volgt. Deze beslist of u definitief bent toegelaten tot de opleiding.


De kerntaken. Centraal in het leertraject staan : 

 • Verbreding en verdieping willen zoeken op het gebied van indicatiestelling en psychotherapie. Hierbij wordt ervaring opgedaan bij verschillende doelgroepen. Daarnaast is er voldoende ruimte om kennis te maken met verschillende therapiestromingen en behandelmethoden en staat het vergroten van inzicht in de therapeutische relatie en hoe deze te benutten ten behoeve van de therapie centraal.
 • Het deelnemen aan refereerbijeenkomsten en andere bijeenkomsten bestemd voor de P-opleidelingen.

De opleiding start op onze locatie te Rotterdam Schollevaar (Capelle aan den IJssel). Na 1,5 á 2 jaar vindt een wisseling plaatsvindt van locatie. De tweede locatie is nog onbekend, maar wordt zeer waarschijnlijk een van de volgende twee locaties Vruchtenburg Leiden (gespecialiseerd in psycho-oncologie) of ‘t Lindeke in Halsteren (meer gespecialiseerd in klachten passend bij persoonlijkheidsproblematiek). Daarnaast is er de mogelijkheid om op de Kind en Jeugd afdeling stage te lopen om meer over de vroege ontwikkeling te leren. Meer informatie over de opleiding: https://www.rinogroep.nl/Psychotherapeut

Vereisten

Wat verwachten wij van jou?

 • Een BIG-registratie voor GZ-psycholoog;
 • Het vermogen tot reflecteren over het eigen handelen en functioneren;
 • Je bent in staat om zelfstandig de eigen werkzaamheden te organiseren en goed te kunnen werken in een multidisciplinair teamverband;
 • Je neemt graag initiatief, wil jezelf blijven ontwikkelen en beschikt over een goede dosis enthousiasme;
 • Je deinst niet terug van veranderingen, je vind het onderlinge contact met je collega's belangrijk en investeert hier graag in. 


Wat mag je van ons verwachten?

Je komt te werken binnen een gedreven organisatie. De FortaGroep is opgezet door een drietal behandelaren op een kleine zolderkamer in Rotterdam. Inmiddels zijn wij uitgegroeid tot een mooie bedrijf waar meerdere (zorg)bedrijven bij zijn aangesloten. Wij staan bekend om onze kleinschalige praktijken en servicegericht behandelproces. Alleen de allerbeste zorg in combinatie met persoonlijke benadering is voor ons goed genoeg. Wij werken vanuit een hechte teams waarbij werkplezier voorop staat en ruimte is voor jouw initiatieven.

 • Het betreft een opleidingscontract van 3 jaar voor 24 uur per week;
 • De leertherapie wordt in eigen tijd gevolgd en is voor eigen kosten;
 • Het collegegeld wordt voor 100% vergoed evenals de opleidingstijd;
 • Werkbegeleiding en supervisie wordt voor 100% vergoed;
 • Wij bieden een betrokken werkomgeving met een goed opleidingsklimaat met ervaren werkbegeleiders en supervisoren;
 • Je salariëring is afhankelijk van hetgeen je meebrengt, vanzelfsprekend houden wij rekening met de cao GGZ;

 • Tot slot zijn de secundaire voorwaarden conform de cao GGZ (maar dat wist je natuurlijk al). 


Meer weten?

Heb je interesse in deze opleidingsplaats? Maak dan je interesse kenbaar door via de 'reageer' button. Gelieve enkel via onze eigen website solliciteren https://werkenbij.fortagroep.nl/ - Bedankt! Wij kijken uit naar jouw motivatie, cv en documenten. De sluitingsdatum van de vacature is 22 augustus 2022. De sollicitatiegesprekken staan gepland op 20 september2022. Mogelijk vindt er nog een tweede ronde plaats op 29 september 2022. Bij meer vragen zijn de contactgegevens van Anke Cuijpers (P-opleider FortaGroep, klinisch psycholoog) op te vragen. Vivianne Janson ziet met plezier jouw sollicitatie tegemoet - janson@forta.nl - 06-36220531 - Klik hier om te chatten met Vivianne.