Skip to content

GZ-psycholoog of orthopedagoog-generalist kind & jeugd

Schiedam€ 3.835 - € 5.848 per maandForta Jeugd Schiedam

Functieomschrijving

Voor ons team van Forta Jeugd Schiedam zijn wij op zoek naar een GZ-psycholoog of Orthopedagoog-generalist die de brug slaat tussen de enkelvoudige SGGZ-zorg op locatie en integrale jeugdhulp bij de gezinnen thuis.


Forta Jeugd biedt specialistische GGZ aan. Wij bieden diagnostiek en (ambulante) behandeling in combinatie met e-health programma’s. Dit doen we voor kinderen en jongeren tussen de vier en zeventien jaar die te maken hebben met emotionele klachten, gedragsproblemen en/of schoolproblematiek. Wij werken hierbij vanuit een handelings- en systeemgerichte visie. Dat wil zeggen dat we de klachten altijd plaatsen binnen de context van het kind of de adolescent: vrienden, gezin en school. Behandelinhoudelijk is Forta Jeugd Schiedam cognitief gedragstherapeutisch en systeemtheoretisch georiënteerd, met affiniteit op het gebied van ACT en schematherapie. Naast onze poli in Schiedam, hebben wij een polikliniek in Gouda en bieden wij begeleiding en behandeling binnen wijkteams Vlaardingen en Schiedam. 

Verder bieden we specialistische behandeling bij het gezin thuis. Deze integrale specialistische jeugdhulp thuis bieden wij aan vanuit ons samenwerkingsverband Thuis Team Jeugd (TTJ). Vanuit TTJ bieden wij samen met PKJP specialistische ambulante gezinsbegeleiding en behandeling aan voor kinderen, jongeren en/of het gezin thuis. Wij bundelen onze krachten, ieder vanuit eigen expertise zodat we samen een netwerk van zorg bundelen rondom de cliënt. Wij werken vanuit een systeemgerichte visie en streven ernaar om de meest efficiënte en effectieve behandeling te bieden


Het team van de poli Schiedam bestaat uit een psychiater, klinisch psychologen, GZ-psychologen, basispsychologen, orthopedagogen en ondersteunende dienst. Het Thuis Team Jeugd bestaat uit algemene jeugd (GGZ) hulpverleners, specialistische ambulante gezinsbegeleiders (SAGers), MDFT-therapeuten en diverse regiebehandelaren (gz-psycholoog, orthopedagoog-generalist, klinisch psycholoog, kinder- en jeugdpsychiater). Wie met elkaar samenwerken, is afhankelijk van de cliënt en hulpvraag. Elk zorgtraject wordt op maat geleverd.


Als GZ-psycholoog / Orthopedagoog-generalist voer je samen met een collega (basispsycholoog, orthopedagoog of specialistische ambulant gezinsbegeleider) intakes uit en bied je ondersteuning (werkbegeleiding) bij het vervolgtraject op het gebied van (psycho)diagnostiek en behandeling. Als behandelaar voer je de complexere (SGGZ) behandelingen, groepsbehandeling, ouderbegeleiding en gezinsgesprekken uit. Bij deze functie gaan we er vanuit dat je participeert in overleg en intervisie. Je bundelt de krachten, niet alleen binnen het gezin maar ook tussen collega's en de samenwerkingspartners. Bij spoed of meer specialistische vragen ben jij het aanspreekpunt, zowel inhoudelijk, op teamniveau als in de werkprocessen. Het begeleiden, superviseren en enthousiasmeren van basispsychologen, orthopedagogen en SAGgers voor jou ook een logisch toevoeging van je functie.


Wat mag je van ons verwachten?

Wij werken vanuit een hecht team waarbij werkplezier voorop staat en ruimte is voor jouw initiatieven. Wij zijn een relatief kleine organisatie, met korte lijnen en een informele sfeer. Het is uitstekend georganiseerd met een duidelijk verwachtingsmanagement. De cao GGZ heeft verschillende voordelen, wil je weten wat dit voor jou betekent? Wij gaan daarvoor graag met je in gesprek. De verwachtingen stemmen we graag in een vroeg stadium met elkaar af. De persoon is altijd belangrijker dan het profiel en diversiteit wordt gevierd.

 • Een dynamische werkomgeving binnen een team met enthousiaste en professionele medewerkers;
 • Een goede verdeling van BIG geregistreerde collega’s en basispsychologen;
 • Ruimte voor meedenken en eigen initiatief;
 • In overleg zijn er mogelijkheden voor opleidingen, workshops en congressen;
 • Een grote variatie in problematiek en behandelingen.
 • Vanzelfsprekend houden wij rekening met de cao GGZ - dat wist je natuurlijk al. Je salariëring is afhankelijk van hetgeen je meebrengt, daar gaan wij graag over in gesprek;
 • We investeren graag in je en bieden verschillende mogelijkheden voor scholing en persoonlijke ontwikkeling;
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden. Collectiviteitskorting bij je ziektekostenverzekering, pensioenopbouw bij Pensioenfonds Zorg en Welzijn, 166 vakantie-uren bij een fulltime dienstverband, 35 uur aan levensfasebudget (LFB) naast je (bovenwettelijke) vakantie-uren bij een fulltime dienstverband, een jaarlijkse 8% vakantietoeslag en 8,33% eindejaarsuitkering.


Vereisten

Wat verwachten wij van jou?

 • Een BIG-registratie en afgeronde opleiding als GZ-psycholoog, psychotherapeut of registratie als orthopedagoog generalist NVO;
 • Affiniteit met cognitieve gedragstherapie en systemisch werken;
 • Interesse in een brede (en multicomplexe) doelgroep, affiniteit en ervaring met behandeling van jongeren;
 • Lidmaatschap van de VGCt, NVRG of de bereidheid dit te verkrijgen;
 • Betrokkenheid, zelfstandigheid en een positieve instelling naar cliënten, collega’s en de organisatie.

Hebben wij je interesse gewekt?
Neem dan contact op met Lindy den Braber via 06-43160753 - braber@forta.nl of Vivianne Janson via 06-36220531 - janson@forta.nl - Klik hier om te chatten met Vivianne. Wil je liever informeel koffie drinken, kennismaking met een van onze behandelaren via (beeld)bellen of de locatie bezoeken? Dat kan! Laat het Vivianne weten.


Onze recruiters

Vivianne Janson

+31 6 36220531 Aanwezig: ma, di, do, vr

Nora van Ouwerkerk

+31 6 43265086 Aanwezig: ma, di, wo, do en vr

Jessica Walkley

+31 6 43160762 Aanwezig: ma, di, do