Skip to content

GZ-psycholoog of orthopedagoog-generalist kind & jeugd

Nederland, Zuid-Holland, SchiedamForta Jeugd Schiedam

Functieomschrijving

Voor onze locatie Forta Jeugd in Schiedam zijn wij op zoek naar een GZ-psycholoog of Orthopedagoog-generalist! Wij bieden diagnostiek en (ambulante) behandeling in combinatie met e-health programma’s. Dit doen we voor kinderen en jongeren tussen de vier en zeventien jaar die te maken hebben met emotionele klachten, gedragsproblemen en/of schoolproblematiek.


Forta Jeugd biedt basis- en specialistische GGZ aan. Wij werken vanuit een handelings- en systeemgerichte visie. Dat wil zeggen dat we de klachten altijd plaatsen binnen de context van het kind of de adolescent: vrienden, gezin en school. Behandeltechnisch is Forta Jeugd Schiedam CGT georiënteerd, met affiniteit op het gebied van ACT en schematherapie. Onderdelen binnen de CGT zijn onder meer psycho-educatie, het registreren van niet helpende gedachten en het ombuigen van deze gedachten, gedragsexperimenten, ontspanningsoefeningen en verbeeldingsoefeningen. Deze technieken worden afgestemd op de leeftijd en interesses van het kind of de jongere en het gezin. Naast onze poli in Schiedam, hebben wij een poli in Gouda en bieden wij begeleiding en behandeling binnen wijkteams Vlaardingen en Schiedam en bij het gezin thuis. Deze integrale specialistische zorg thuis bieden wij aan vanuit ons samenwerkingsverband ThuisTeamJeugd. 


Als regiebehandelaar op de poli in Schiedam voer je samen met collega basispsychologen of orthopedagogen intakes uit en bied je ondersteuning (werkbegeleiding) bij het vervolgtraject op het gebied van (psycho)diagnostiek en behandeling. Jij als behandelaar voert complexere behandelingen, groepsbehandeling, ouderbegeleiding en gezinsgesprekken. Bij deze functie gaan we er vanuit dat je participeert in overleg en intervisie. Het begeleiden en superviseren van basispsychologen en orthopedagogen voor jou ook een logisch toevoeging van je functie. 


Voor het team in Schiedam zijn we op zoek naar een collega die het leuk vind om een bijdrage te leveren aan het doorontwikkelen van de afdeling, zowel inhoudelijk, op teamniveau en in de werkprocessen. Het is ook mogelijk om een bijdrage te leveren aan onze wijkteams. Het team in Schiedam kenmerkt zich door warmte en persoonlijke aandacht. Op werkdagen wordt er samen geluncht en is er tijd voor elkaar. Het is een ambitieus team die het liefst zo breed mogelijke zorg willen aanbieden en eigen initiatief toont. Zo besteden we graag aandacht aan zowel individuele als teamvorming-/ontwikkeling. Zorgvuldige indicatiestelling en matching is een van de belangrijkste weegpunten en dus kijken zo vroeg mogelijk in het traject welke hulp passend is en bij wie van het team de vraag zou passen. Ook geloven wij in het belang van goede organisatie van het zorglandschap en een prettige samenwerking met collega-instellingen.

Vereisten

Wat verwachten wij van jou?

  • Een BIG-registratie en afgeronde opleiding als GZ-psycholoog, psychotherapeut of registratie als orthopedagoog generalist NVO;
  • Affiniteit met cognitieve gedragstherapie (ACT, schematherapie) en systemisch werken;
  • Interesse in een brede doelgroep, affiniteit en ervaring met behandeling van jongeren;
  • Lidmaatschap van de VCGt, NVRG of de bereidheid dit te verkrijgen;
  • Betrokkenheid, zelfstandigheid en een positieve instelling naar cliënten, collega’s en de organisatie. Werkend vanuit onze kernwaarden.


Wat mag je van ons verwachten?

Wij werken vanuit een hecht team waarbij werkplezier voorop staat en ruimte is voor jouw initiatieven. Vanzelfsprekend houden wij rekening met de cao GGZ - dat wist je natuurlijk al. Wij zijn een relatief kleine organisatie, met korte lijnen en een informele sfeer. Het is uitstekend georganiseerd met een duidelijk verwachtingsmanagement. De cao GGZ heeft verschillende voordelen, wil je weten wat dit voor jou betekent? Wij gaan daarvoor graag met je in gesprek. De verwachtingen stemmen we graag in een vroeg stadium met elkaar af. De persoon is altijd belangrijker dan het profiel en diversiteit wordt gevierd.

  • Een dynamische werkomgeving binnen een team met enthousiaste en professionele medewerkers;
  • Een goede verdeling van BIG geregistreerde collega’s en basispsychologen;
  • Ruimte voor meedenken en eigen initiatief;
  • In overleg zijn er mogelijkheden voor opleidingen, workshops en congressen;
  • Een grote variatie in problematiek en behandelingen.


Meer weten?

Heb je interesse in deze vacature? Stuur ons dan je gemotiveerde brief en CV via de onderstaande button. Wij kijken uit naar je reactie!

Vivianne Janson kijkt uit naar je reactie - janson@forta.nl - 06-36220531 - Klik hier om te chatten met Vivianne.