Skip to content

GZ-psycholoog psycho-oncologie

RotterdamFortaGroep Rotterdam Vruchtenburg

Functieomschrijving

Heb je als GZ-psycholoog de affiniteit en ervaring binnen de medische psychologie en spreekt het jou aan om je binnen de psycho-oncologie te specialiseren? Dan is de Vruchtenburg iets voor jou! De Vruchtenburg biedt psycho-oncologische zorg voor mensen met kanker en hun naasten jou aan. 


Als GZ-psycholoog ligt jouw expertise bij de medische psychologie. Je verricht intakes, psychodiagnostische onderzoeken en je bent verantwoordelijk voor de uitvoering van individuele behandelingen ongeacht de aard of de fase van de ziekte. Je voert regiebehandelaarstaken uit in afstemming met een klinisch psycholoog en psychiater. Je werkt nauw samen met collega’s, onderhoudt contact met verwijzers en andere zorgdisciplines. De overlegmomenten zullen worden afgewisseld met intervisie. Je ondersteunt, begeleidt en geeft supervisie aan junior therapeuten en psychologen in opleiding. Voor deze functie behoort een combinatie van een variërend aanbod van psychische zorg (bij volwassenen) vanuit de reguliere BGGZ/SGGZ tot de mogelijkheden. 


De FortaGroep

Je komt te werken op onze locatie Rotterdam Westblaak. Het team van Rotterdam Westblaak heeft twee expertises, de reguliere GGZ en de psycho-oncologie (Vruchtenburg). Zij zijn gespecialiseerd in de diagnostiek en behandeling van psychische en psychiatrische klachten voor volwassenen. Het team biedt een variërend aanbod van hulp aan vanuit de BGGZ en SGGZ. Niet alleen mensen die zelf kanker hebben (gehad) maar ook hun naasten (o.a. partners, kinderen) kunnen in zorg komen. Dit kan zowel tijdens zowel tijdens als kort na de medische behandeling voor kanker, wanneer iemand vastloopt tijdens het herstel of wanneer er psychische problemen ondervonden worden op de langere termijn. De FortaGroep staat voor samen, toekomstgericht verbeteren in de GGZ. Samenwerking, collegialiteit en professionaliteit is daarom erg belangrijk voor ons. De behandelingen zijn kort waar kan en langer wanneer nodig. Naast de reguliere face-to-face behandeling hebben wij ook de mogelijkheid voor cliënten om behandeling volledig digitaal te volgen bij de digitale poli van de FortaGroep. Cliënten werken met een behandelaar middels beeldbellen en therapieland (E-health) aan hun behandeldoelen. Kwaliteit en ontwikkeling staan centraal met de meest recente evidence based behandelmethoden en E-health. We hebben korte communicatielijnen, werken transparant naar zowel elkaar als cliënten. Er is er aandacht voor persoonlijke ontwikkeling en groei. Vanuit ons eigen opleidingscentrum zijn er interessante scholingsmogelijkheden. Professionaliteit, collegialiteit en enthousiasme maken het verschil. Een goede sfeer en plezier op de werkvloer vinden we belangrijk!

Vereisten

Wat verwachten wij van jou?

 • Een BIG-registratie en afgeronde opleiding als gz-psycholoog;
 • Affiniteit met medische psychologie, psychologische behandelingen bij mensen met diverse problematiek, milde persoonlijkheidsdiagnostiek en somatische ziekten;
 • Werkervaring met CGT, EMDR, MBCT/ACT en schematherapie (bij voorkeur de cursussen behaald);
 • Betrokkenheid, flexibiliteit en een positieve instelling naar cliënten, collega’s en de organisatie.


Wat mag je van ons verwachten?

Wij bieden onze collega’s gevarieerd en zinvol werk in een professionele en prettige werkomgeving. Daarbij hoort natuurlijk een goed pakket aan arbeidsvoorwaarden conform cao GGZ.

 • Een dynamische werkomgeving binnen een team met enthousiaste en professionele medewerkers;
 • Een goede verdeling van BIG geregistreerde collega’s (junior, medior en senior);
 • Ruimte voor meedenken en eigen initiatief;
 • Het team zal kennis en plezier met je delen;
 • Arbeidsvoorwaarden en salariëring conform cao GGZ;
 • Een arbeidsovereenkomst van minimaal 24 uur per week. Uren uitbreiding is mogelijk met het reguliere GGZ aanbod op Westblaak, online behandelingen voor Vruchtenburg en/of de Digitale Poli;
 • Wij investeren graag in je, we bieden verschillende mogelijkheden voor scholing en persoonlijke ontwikkeling;
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden. Collectiviteitskorting bij je ziektekostenverzekering, pensioenopbouw bij Pensioenfonds Zorg en Welzijn, 166 vakantie-uren bij een fulltime dienstverband, 35 uur aan levensfasebudget (LFB) naast je (bovenwettelijke) vakantie-uren bij een fulltime dienstverband, een jaarlijkse 8% vakantietoeslag en 8,33% eindejaarsuitkering.


Meer weten?

Spreekt de specifieke behandelexpertise van psycho-oncologie jou aan? Stuur ons dan je gemotiveerde brief en cv via de onderstaande button of neem contact op met Nora van Ouwerkerk - ouwerkerk@forta.nl - 06-43265086. 

Onze recruiters

Vivianne Janson

+31 6 36220531 Aanwezig: ma, di, do, vr

Nora van Ouwerkerk

+31 6 43265086 Aanwezig: ma, di, wo, do en vr

Jessica Walkley

+31 6 43160762 Aanwezig: ma, di, do