Skip to content

GZ-psycholoog / Psychotherapeut eetstoornissen (ook ZZP)

Nederland, Overijssel, ZwolleHuman Concern Zwolle

Functieomschrijving

Wil je jouw ervaring als GZ-psycholoog of psychotherapeut inzetten voor een bewezen effectieve behandeling van de onderliggende problematiek van eetstoornissen? Bij Human Concern gebruik je  jouw eigen visie, persoonlijkheid en levenservaring om de cliënten te faciliteren in hun proces. Wij zoeken daarom een psychotherapeut die wil blijven groeien, niet terugschrikt van het maken van wezenlijk contact en de holistische visie van Human Concern waardeert.

Human Concern is een gespecialiseerde GGZ instelling voor eetstoornissen die een professionele, wetenschappelijk onderbouwde behandelmethode combineert met een bijzondere visie waarin gelijkwaardigheid en zorg vanuit levenservaring centraal staan. Bij Human Concern behandelen we de stoornis maar staat deze niet centraal. Specialisten, ervaringsprofessionals en cliënten richten zich ook op het zichtbaar maken en behandelen van het onderliggende lijden dat de eetstoornis in stand houdt. 

Human Concern is de nummer 1 als het gaat om cliënttevredenheid (8.7) en boekt behandelresultaten waar we trots op zijn. Als GZ-psycholoog of psychotherapeut vervul je de rol van regiebehandelaar en ben je een essentiële schakel in het leveren van kwalitatief hoge zorg door je inhoudelijke expertise en je rol als werkbegeleider van Ervaringsprofessionals. Ervaringsprofessionals zijn zorgprofessionals (basispsychologen, SPH'ers of vergelijkbaar) die zelf zijn genezen van een eetstoornis en middels een geaccrediteerd intern trainingsprogramma hebben geleerd om deze ervaring professioneel in te zetten. 

De functie

Vanuit de visie van Human Concern werk je als regiebehandelaar in een gelijkwaardig multidisciplinair team. Het team bestaat onder andere uit een Ervaringsprofessional die als "kernbehandelaar" de cliënt door het proces begeleidt. Als regiebehandelaar ondersteun jij vanuit jouw inhoudelijke expertise als GZ-psycholoog of psychotherapeut de Ervaringsprofessionals via werkbegeleiding en werk je waar nodig het behandelplan verder uit. Je kijkt naar de causaliteit, behandelt mee en zorgt, samen met de locatiemanager, voor een goed lopend behandeltraject, jij voor de inhoud en het behandeleffect, je collega voor de inzet en het algemeen functioneren. Cliënten worden in het intakeproces uitgebreid gescreend om  in te schatten voor wie de behandeling geschikt is. Elke 3 maanden wordt geëvalueerd of er voldoende vooruitgang is geboekt aan de hand van op maat geformuleerde doelen. Zo kan de ambulante begeleiding variëren van 3 maanden tot 1,5 jaar of langer. Indien nodig wordt de kort-klinische boost-behandeling Be-Leef! ingezet. 

Vereisten

Voor de rol regiebehandelaar zoeken we iemand die verbindingen wil èn kan leggen. Je bent een BIG geregistreerde psychotherapeut of GZ-psycholoog  en benadert cliënten vanuit een open en menselijke houding waarbij kiest voor een gelijkwaardige insteek. Vanuit dezelfde houding werk je in een multidisciplinair team van Ervaringsprofessionals®, Artsen, Psychiaters, Diëtisten en Systeemtherapeuten. Je bent sensitief en hebt affiniteit met systemisch werken. Werk je als ZZP-er vanuit je eigen praktijk dan nodigen we je ook van harte uit om te solliciteren. 


Wat bieden wij?

Omdat wij levenservaring even belangrijk vinden als professionele ervaring stimuleren we je om je te blijven ontwikkelen, zowel als mens en behandelaar. Kom je aan boord dan word je uitgenodigd voor de gecrediteerde interne training op onze Be-Leef! locatie in Portugal. Hier leer je om ook jouw eigen levenservaring professioneel in te zetten. We hebben 6 locaties verspreid door Nederland en denken graag met je mee over je verwachtingen en de mogelijkheden passend bij jouw situatie. Stap je aan boord dan bouw je mee aan een toonaangevende organisatie met een betekenisvolle missie. Daarnaast ontvang je natuurlijk:

  • Salariëring afhankelijk van hetgeen je meebrengt, de verwachtingen stemmen we voor je gesprek op locatie af;
  • Goede secundaire voorwaarden conform cao GGZ zoals collectiviteitskorting bij je ziektekostenverzekering, pensioenopbouw bij Pensioenfonds Zorg en Welzijn, 166 vakantie-uren bij een fulltime dienstverband, 35 uur aan levensfasebudget (LFB) naast je (bovenwettelijke) vakantie-uren bij een fulltime dienstverband, een jaarlijkse 8% vakantietoeslag en 8,33% eindejaarsuitkering.

Ben je nieuwsgierig geworden? Maak je interesse kenbaar via de 'reageer' button. Uiteraard ben je ook van harte welkom om eerst informeel kennis te maken met Geertje. Bij een goede dosis enthousiasme is een motivatiebrief niet nodig. Geertje Janssen - janssen@humanconcern.nl - 06-43265085- Klik hier om te chatten met Geertje