Skip to content

HBO begeleider GGZ / zorgcoach

Drachten€ 2.260 - € 3.606 per maandPi-groep Drachten (beschermd wonen)

Functieomschrijving

Neem jij de verantwoordelijkheid? Kun je zekerheid en structuur bieden aan jongvolwassenen in de leeftijd van 15 t/m 30 jaar met psychiatrische en/of psychosociale problematiek? Bij de Pi-groep zijn we op zoek naar een HBO Begeleider GGZ / Zorgcoach.Over de functie

Als HBO Begeleider GGZ / Zorgcoach is jouw werkplek het Trainingshuis®, hier bieden we meer dan beschermd wonen. Onze locatie is er voor jongvolwassenen in de leeftijd van 15 t/m 30 jaar die bekend zijn met psychiatrische en/of psychosociale problematiek (GGZ). Je werkt nauw samen met een multidisciplinair team, waarin je op verschillende (maatschappelijke en psychische) vlakken de bewoners verder helpt. Zo zorg je er met elkaar voor dat er een gezond en prettig woon-, werk- en leefklimaat is voor onze bewoners. Maar is het jouw taak om de regie en het overzicht te behouden. Zo inventariseer je - samen met de bewoner - wat nodig is en stel je een begeleidingsplan op. Je biedt hierbij duidelijke verwachtingen, structuur en regelmaat aan. Bij problemen (en situatie wijzigingen) signaleer en borg je de voortgang. Om het behandeltraject zo goed mogelijk te laten verlopen geef je functionele aanwijzingen aan de begeleiders op de afdeling. In omgang met collega's heb je een coachende en faciliterende rol en weet je een goede werksfeer te creëren waar positiviteit en openheid voorop staan. Na de ‘trainingstijd’ en het verblijf in het Trainingshuis® kan de volgende stap gezet worden naar volledig zelfstandig wonen, maar is het ook mogelijk om eerst een tussenstap te bewandelen via (intensive) begeleiding thuis.


In Drachten wonen (jong)volwassenen in de leeftijd van 15 tot en met ongeveer 30 jaar met psychiatrische problematiek en complexiteit op meerdere levensgebieden. Ze beschikken nog niet over voldoende vaardigheden die nodig zijn om goed te kunnen functioneren, werken en zelfstandig te wonen. Wij bieden begeleiding richting zelfstandig wonen en functioneren, scholing en betaald werk. Aan de hand van een begeleidingsplan borgen wij de vooraf gemaakte afspraken, tussentijdse aanpassingen en persoonlijke doelen. Wij blijven naast iemand staan om de bewoners zo goed mogelijk te ondersteunen in het ontwikkelingsproces dat zij doormaken.

Vereisten

Wie ben jij?

 • Jij hebt een HBO diploma in de zorg - zoals SPH, MWD, Social Work of vergelijkbaar;
 • Jij hebt ervaring in de psychiatrie / GGZ en kent de bijhorende groepsdynamiek als je broekzak;
 • Jij bezit over een SKJ-registratie of kunt deze aanvragen; 
 • Jij handelt methodisch en resultaatgericht en beschikt over het vermogen om zekerheid en structuur te bieden;
 • Jij bent 24-36u beschikbaar, en bereid om regelmatig een avond en/of weekenddienst te draaien;
 • Jij streeft doelen na, ziet wat er nodig is, en tovert ook nog eens een lach op ieders gezicht!


Jij zorgt voor onze bewoners, wij zorgen voor jou.

Wij bieden onze collega’s gevarieerd en zinvol werk in een professionele en prettige werkomgeving. Daarbij hoort natuurlijk een goed pakket aan arbeidsvoorwaarden conform cao GGZ.

 • Een passend salaris conform cao GGZ;
 • Een fijne werkomgeving vol collega’s die werken vanuit hun hart;

 • Mogelijkheden voor eigen verantwoordelijkheid en eigen initiatief;

 • Een grote variatie in bewoners met eigen problematiek en complexiteit op meerdere levensgebieden ;

 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden. Pensioenopbouw bij Pensioenfonds Zorg en Welzijn, 166 vakantie-uren bij een fulltime dienstverband, 35 uur aan levensfasebudget (LFB) naast je (bovenwettelijke) vakantie-uren bij een fulltime dienstverband, een jaarlijkse 8% vakantietoeslag, een 8,33% eindejaarsuitkering en reiskostenvergoeding.


Over de Pi-groep

Pi-groep is een organisatie voor geestelijke gezondheid en maatschappelijke integratie. Pi staat voor Persoonlijke impulsen in zorg, samenleving en werk. De Pi-groep stimuleert cliënten hun gegeven talenten te benutten en hun persoonlijke, unieke eigenschappen verder te ontwikkelen om daarmee eigenwaarde, eigen verantwoordelijkheid en welbevinden te bevorderen. Wij bieden diagnostiek, interdisciplinaire behandeling en gespecialiseerde begeleiding voor kind, jeugd en gezin en (jong) volwassenen. Ons motto; “Meer dan zorg” is zichtbaar in onze integrale aanpak. Vanuit Friesland en Flevoland bieden wij zowel poliklinische zorg als klinisch verblijf en beschermd wonen op maat. Aanvullend bieden wij in Friesland en Flevoland Specialistische GGZ en Basis GGZ. Ambulante zorg wordt geboden in Friesland, Flevoland en Drenthe.

Meer weten?

Heb je interesse in deze vacature? Stuur ons dan je gemotiveerde brief en cv via de onderstaande button. Wij kijken uit naar je reactie!

Jessica Walkley | 06-43160762 | walkley@forta.nl | Aanwezig: maandag, dinsdag en donderdag


--

Onze recruiters

Vivianne Janson

+31 6 36220531 Aanwezig: ma, di, do, vr

Nora van Ouwerkerk

+31 6 43265086 Aanwezig: ma, di, wo, do en vr

Jessica Walkley

+31 6 43160762 Aanwezig: ma, di, do