Skip to content

Klinisch psycholoog eetstoornissen

Den Haag€ 4.381 - € 8.428 per maandHuman Concern Den Haag

Functieomschrijving

Ben jij klinisch psycholoog en wil je je inzetten voor de doorontwikkeling van onze behandelvisie voor eetstoornissen? Human Concern is de nummer 1 als het gaat om cliënttevredenheid (8.7) en boekt behandelresultaten waar we trots op zijn. Ons onderzoeksteam analyseert continu hoe wij cliënten nog beter kunnen helpen. Op basis van de nieuwste inzichten zijn wij ons team van regiebehandelaren aan het uitbreiden. Wil je meer weten? Lees dan snel verder en neem contact op voor een vrijblijvende kennismaking.


Wij zijn Human Concern, een gespecialiseerde GGZ instelling voor eetstoornissen die specialistische zorg waaronder CGT, schematherapie en EMDR combineert met zorg vanuit levenservaring. Bij Human Concern geloven we in een eclectische benadering waarin niet enkel gefocust wordt op de symptomen van de eetstoornis, maar ook veel aandacht is voor de functie van de eetstoornis, de triggers en instandhoudende factoren. We werken met een specifieke groep cliënten die bewust voor onze therapeutische behandelmethode kiezen en daarvoor ook de benodigde motivatie inbrengen.

Onafhankelijk onderzoek toont aan dat werken vanuit gelijkwaardig, wezenlijk contact een bepalende factor kan zijn voor het succesvol behandelen van eetstoornissen. Vanuit de visie van Human Concern werken wij hiervoor met Ervaringsprofessionals®, dit zijn o.a. GGZ-agogen en basispsychologen die zelf zijn hersteld van een eetstoornis en hebben geleerd om deze ervaring professioneel in te zetten tijdens de behandeling. Het multidisciplinair team bestaat naast ervaringsprofessionals verder uit een psychiater of klinisch psycholoog in de rol van indicerende regiebehandelaar aangevuld met een team van specialisten zoals diëtisten, systeemtherapeuten en artsen.


De functie

Als klinisch psycholoog bewaak je vanuit jouw rol als regiebehandelaar de kaders van een professioneel behandeltraject en zorg je voor een juiste diagnosestelling. Vanuit jouw vakinhoudelijke expertise en leidinggevende kwaliteiten ondersteun je de GZ-psychologen en indirect onze Ervaringsprofessionals® vanuit de verlengde arm constructie. Afhankelijk van je persoonlijke interesse ben je nauwer betrokken bij de behandeling of richt je je juist op ondersteuning in de vorm van duaal management op de locatie, verdere professionalisatie en het doorontwikkelen van de behandelvisie.

Human concern biedt ambulante zorg voor alle typen eetstoornissen en een kort-klinische boost-behandeling in Portugal. Het behandeltraject bestaat uit 3 fasen waarbij je als klinisch psycholoog betrokken bent bij (tweede) intakes, diagnostiek en vaststelling van het behandelplan. Er wordt kritisch gekeken of de therapeutische behandelmethode geschikt is voor een cliënt aan de hand van onder andere het BMI, de motivatie en het systeem. Elke drie maanden evalueert de regiebehandelaar in overleg met het team en zet waar nodig interventies in om herstel en progressie te monitoren. Tijdens de latere behandelfase ben je als klinisch psycholoog betrokken bij vastgelegde evaluaties je zet samen met het multidisciplinaire team behandellijnen uit om daar waar nodig het behandeleffect te vergroten.

Vereisten

Wat vragen wij?

Je bent een BIG geregistreerde klinisch psycholoog en benadert cliënten vanuit een open en menselijke houding waarbij je kiest voor een gelijkwaardige insteek. Vanuit dezelfde houding werk je in een multidisciplinair team van o.a. Ervaringsprofessionals®, Artsen, Psychiaters, GZ-psychologen, Diëtisten en Systeemtherapeuten. Je bent in staat een leidinggevende rol te vervullen binnen het multidisciplinaire overleg. Tegelijkertijd ben je sensitief en heb je affiniteit met systemisch werken. Je wordt enthousiast van een rol in de doorontwikkeling van onze behandelvisie en het verder professionaliseren van de organisatie. Werk je vanuit een eigen praktijk dan nodigen we ook van harte uit om te solliciteren.


Wat bieden wij?

Ervaren GGZ-specialisten die bij ons in dienst komen, geven aan dat de manier van samenwerken binnen het multidisciplinaire team leidt tot een onverwachte verdieping in persoonlijke en professionele ontwikkeling. We hebben 6 locaties verspreid door Nederland en denken graag met je mee over je verwachtingen en de mogelijkheden passend bij jouw situatie. We werken in sfeervol ingerichte panden en momenteel ook hybride vanuit huis. De cliënten die bij ons komen hebben een sterke wil om te herstellen. We zien dat onze behandelmethode van onderscheidende waarde is in het zorglandschap en in de rol van indicerend regiebehandelaar krijg jij als klinisch psycholoog de kans om mee te bouwen aan zowel de organisatie en het team als de behandelmethode.

  • Arbeidsvoorwaarden en je salariëring is afhankelijk van hetgeen je meebrengt, daar gaan wij graag over in gesprek. 
  • We investeren graag in je en bieden verschillende mogelijkheden voor scholing en persoonlijke ontwikkeling.
  • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden. Collectiviteitskorting bij je ziektekostenverzekering, pensioenopbouw bij Pensioenfonds Zorg en Welzijn, 166 vakantie-uren bij een fulltime dienstverband, 35 uur aan levensfasebudget (LFB) naast je (bovenwettelijke) vakantie-uren bij een fulltime dienstverband, een jaarlijkse 8% vakantietoeslag, 8,33% eindejaarsuitkering en tot slot is er een balansbudget van €500,- per jaar a.d.h.v. 36 urige werkweek. Het balansbudget kan je inzetten voor persoonlijke scholing, vrije dagen of laten uitbetalen.


Ben je nieuwsgierig geworden? Maak je interesse kenbaar via de 'reageer' button. Uiteraard ben je ook van harte welkom om eerst informeel kennis te maken met Vivianne. Neem via mail, telefoon of whatsapp contact op met Vivianne Janson - janson@humanconcern.nl - 06-36220531 - Klik hier om te chatten met Vivianne

Onze recruiters

Vivianne Janson

+31 6 36220531 Aanwezig: ma, di, do, vr

Nora van Ouwerkerk

+31 6 43265086 Aanwezig: ma, di, wo, do en vr

Jessica Walkley

+31 6 43160762 Aanwezig: ma, di, do