Skip to content

Klinisch psycholoog kind & jeugd

Schiedam€ 4.200 - € 8.263 per maandForta Jeugd Schiedam

Functieomschrijving

Voor ons team van Forta Jeugd Schiedam zijn wij op zoek naar een klinisch psycholoog. Onze collega's in Schiedam bieden diagnostiek en (ambulante) behandeling in combinatie met e-health programma’s. Dit doen we voor kinderen en jongeren tussen de vier en zeventien jaar die te maken hebben met emotionele klachten, gedragsproblemen en/of schoolproblematiek.


Forta Jeugd biedt specialistische GGZ aan. Wij werken hierbij vanuit een handelings- en systeemgerichte visie. Dat wil zeggen dat we de klachten altijd plaatsen binnen de context van het kind of de adolescent: vrienden, gezin en school. Onze behandelingen zijn gebaseerd op cognitieve gedragstherapie (CGT), met affiniteit op het gebied van ACT en schematherapie. We bieden individuele begeleiding, behandelingen en groepsbehandelingen. De behandelingen worden face-to-face op locatie, volledig online (digitaal) of blended aangeboden. Wij werken middels beeldbellen en therapieland (E-health) aan de behandeldoelen. Er zijn zeer goede faciliteiten om online te werken.

Naast onze poli in Schiedam, hebben wij een polikliniek in Gouda en bieden wij begeleiding en behandeling binnen wijkteams Vlaardingen en Schiedam. Verder bieden we specialistische behandeling bij het gezin thuis. Deze integrale specialistische jeugdhulp thuis bieden wij aan vanuit ons samenwerkingsverband Thuis Team Jeugd (TTJ). Vanuit TTJ bieden wij samen met Prokino Zorg specialistische ambulante gezinsbegeleiding en behandeling (SAG) aan voor kinderen, jongeren en/of het gezin thuis. Wij bundelen onze krachten, ieder vanuit eigen expertise zodat we samen een netwerk van zorg bundelen rondom de cliënt. Wij werken vanuit een systeemgerichte visie en streven ernaar om de meest efficiënte en effectieve behandeling te bieden


Het team van de poli Schiedam bestaat uit een psychiater, klinisch psychologen, GZ-psychologen, basispsychologen, orthopedagogen en ondersteunende dienst. Het Thuis Team Jeugd bestaat uit algemene jeugd (GGZ) hulpverleners, specialistische ambulante gezinsbegeleiders, MDFT-therapeuten en diverse regiebehandelaren (gz-psycholoog, orthopedagoog-generalist, klinisch psycholoog, kinder- en jeugdpsychiater). Wie met elkaar samenwerken, is afhankelijk van de cliënt en hulpvraag. Elk zorgtraject wordt op maat geleverd.


We zijn op zoek naar een klinisch psycholoog die ervan houdt om complexe problemen eenvoudig te maken. Je verricht (tweede) intakes en bied je ondersteuning (werkbegeleiding) bij het vervolgtraject op het gebied van (psycho)diagnostiek en behandeling. De specialistische GGZ hulpvragen is jouw expertise. Je voert de complexere (SGGZ) behandelingen, groepsbehandeling, ouderbegeleiding en gezinsgesprekken uit. Als vanzelfsprekend draag je als hoofdbehandelaar de verantwoordelijkheid in het opstellen van-/en zorg dragen voor de uitvoering van behandelplannen binnen een multidisciplinair behandelteam. Je neemt deel aan multidisciplinair overleg en intervisie.

Je bundelt de krachten, niet alleen binnen het gezin maar ook tussen collega's en andere zorgdisciplines. Bij spoed of meer specialistische vragen ben jij het aanspreekpunt, zowel inhoudelijk, op teamniveau als in de werkprocessen. Het begeleiden, superviseren en enthousiasmeren van basispsychologen, orthopedagogen behoort tot de mogelijkheden. 

Vereisten

Wat mag je van ons verwachten?

Wij werken vanuit een hecht team waarbij werkplezier voorop staat en ruimte is voor jouw initiatieven. Vanzelfsprekend houden wij rekening met de cao GGZ - dat wist je natuurlijk al. Wij zijn een relatief kleine organisatie, met korte lijnen en een informele sfeer. Het is uitstekend georganiseerd met een duidelijk verwachtingsmanagement. Daarvoor gaan wij graag met je in gesprek. De verwachtingen stemmen we graag in een vroeg stadium met elkaar af.

 • Een dynamische werkomgeving binnen een team met enthousiaste en professionele medewerkers;
 • De uren en werkdagen zijn bespreekbaar, de functie is te vervullen vanaf 16 uur per week;
 • Ruimte voor meedenken en eigen initiatief;
 • In overleg zijn er mogelijkheden voor opleidingen, workshops en congressen;
 • Een grote variatie in problematiek en behandelingen;
 • Arbeidsvoorwaarden en je salariëring is afhankelijk van hetgeen je meebrengt, daar gaan wij graag over in gesprek.
 • We investeren graag in je en bieden verschillende mogelijkheden voor scholing en persoonlijke ontwikkeling.
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden. Collectiviteitskorting bij je ziektekostenverzekering, pensioenopbouw bij Pensioenfonds Zorg en Welzijn, 166 vakantie-uren bij een fulltime dienstverband, 35 uur aan levensfasebudget (LFB) naast je (bovenwettelijke) vakantie-uren bij een fulltime dienstverband, een jaarlijkse 8% vakantietoeslag en 8,33% eindejaarsuitkering.


Wat verwachten wij van jou?

 • Een BIG-registratie als klinisch psycholoog;

 • Affiniteit met cognitieve gedragstherapie en systemisch werken en ervaring met behandeling van jongeren;

 • Hard werken wissel je af met een informeel gesprek tijdens de lunch;

 • Betrokkenheid, zelfstandigheid en een positieve instelling naar cliënten, collega’s en de organisatie.


Hebben wij je interesse gewekt?
Neem dan contact op met Vivianne Janson. Zij is bereikbaar via 06-36220531 - janson@forta.nl - Klik hier om te chatten met Vivianne. Wil je liever informeel koffie drinken, kennismaking met een van onze behandelaren via (beeld)bellen of de locatie bezoeken? Dat kan! Laat het Vivianne weten.


Onze recruiters

Vivianne Janson

+31 6 36220531 Aanwezig: ma, di, do, vr

Nora van Ouwerkerk

+31 6 43265086 Aanwezig: ma, di, wo, do en vr

Jessica Walkley

+31 6 43160762 Aanwezig: ma, di, do