Skip to content

Klinisch psycholoog kind & jeugd

Rotterdam€ 5.238 - € 8.263 per maandForta Jeugd Rotterdam

Functieomschrijving

Voor een nieuw te openen kind en jeugd poli zijn wij op zoek naar een klinisch psycholoog. Vanuit Rotterdam Zuid bieden wij diagnostiek en (ambulante) behandeling in combinatie met e-health programma’s. Verder bieden we specialistische behandeling bij het gezin thuis. Deze integrale specialistische jeugdhulp thuis bieden wij aan vanuit ons samenwerkingsverband Thuis Team Jeugd (TTJ). Dit doen we voor kinderen en jongeren tussen de vier en zeventien jaar die te maken hebben met emotionele klachten, gedragsproblemen en/of schoolproblematiek.


Forta Jeugd biedt specialistische GGZ aan. Wij werken hierbij vanuit een handelings- en systeemgerichte visie. Dat wil zeggen dat we de klachten altijd plaatsen binnen de context van het kind of de adolescent: vrienden, gezin en school. Onze behandelingen zijn gebaseerd op cognitieve gedragstherapie (CGT), met affiniteit op het gebied van ACT en schematherapie. We bieden individuele begeleiding, behandelingen en groepsbehandelingen. De behandelingen worden face-to-face op locatie, volledig online (digitaal) of blended aangeboden. Wij werken middels beeldbellen en therapieland (e-health) aan de behandeldoelen. Er zijn zeer goede faciliteiten om online te werken.

Verder bieden we specialistische behandeling bij het gezin thuis. Deze integrale specialistische jeugdhulp thuis bieden wij aan vanuit ons samenwerkingsverband Thuis Team Jeugd (TTJ). Vanuit TTJ bieden wij samen met Prokino Zorg specialistische ambulante gezinsbegeleiding en behandeling (SAG) aan voor kinderen, jongeren en/of het gezin thuis. Wij bundelen onze krachten, ieder vanuit eigen expertise zodat we samen een netwerk van zorg bundelen rondom de cliënt. Wij werken vanuit een systeemgerichte visie en streven ernaar om de meest efficiënte en effectieve behandeling te bieden.


Naast onze locatie in Schiedam, gaan wij uitbreiden met een locatie in Rotterdam Zuid. We zijn daarom op zoek naar twee klinisch psychologen die een bijdrage willen leveren aan de doorontwikkeling van de integrale specialistische jeugdhulp binnen Rijnmond. 

Als klinisch psycholoog verricht (tweede) intakes en bied je ondersteuning (werkbegeleiding) bij het vervolgtraject op het gebied van (psycho)diagnostiek en behandeling. De specialistische GGZ hulpvragen is jouw expertise. Je voert de complexere (SGGZ) behandelingen, groepsbehandeling, ouderbegeleiding en gezinsgesprekken uit. Als vanzelfsprekend draag je als hoofdbehandelaar de verantwoordelijkheid in het opstellen van-/en zorg dragen voor de uitvoering van behandelplannen binnen een multidisciplinair behandelteam. Je neemt deel aan multidisciplinair overleg en intervisie. Je bundelt de krachten, niet alleen binnen het gezin maar ook tussen collega's en andere zorgdisciplines. Bij spoed of meer specialistische vragen ben jij het aanspreekpunt, zowel inhoudelijk, op teamniveau als in de werkprocessen. Het begeleiden, superviseren en enthousiasmeren van basispsychologen, orthopedagogen behoort tot de mogelijkheden.


Wil jij een bijdrage leveren op gebied van management en zorginnovatie? Er liggen verschillende mooie managementopdrachten op jou te wachten! Het is mogelijk om jouw expertise op gebied van diagnostiek en behandeling te combineren met het opzetten van de nieuwe locatie in de rol als praktijkopleider. Binnen Thuis Team Jeugd willen we de specialistische ambulante gezinsbegeleiding en behandeling doorontwikkelen. We zoeken daarom iemand die outreachend van aard is. Daarnaast zoeken we een klinisch psycholoog die binnen Thuis Team Jeugd (TTJ) onze consultatiefunctie voor alle woonvormen van onze samenwerkingspartner Prokino wil gaan vormgeven en een consultatieteam wil gaan ontwikkelen. Tot slot zoeken we een klinisch psycholoog die samen met onze volwassenenafdeling een bijdrage wil leveren aan de doorontwikkeling van e-health.

Vereisten

Wat verwachten wij van jou?

 • Een BIG-registratie als klinisch psycholoog;
 • Affiniteit met cognitieve gedragstherapie en systemisch werken en ervaring met behandeling van jongeren;
 • Hard werken wissel je af met een informeel gesprek tijdens de lunch;
 • Betrokkenheid, zelfstandigheid en een positieve instelling naar cliënten, collega’s en de organisatie.


Wat mag je van ons verwachten?

Wij werken vanuit een hecht team waarbij werkplezier voorop staat en ruimte is voor jouw initiatieven. Vanzelfsprekend houden wij rekening met de cao GGZ - dat wist je natuurlijk al. Wij zijn een relatief kleine organisatie, met korte lijnen en een informele sfeer. Het is uitstekend georganiseerd met een duidelijk verwachtingsmanagement. Daarvoor gaan wij graag met je in gesprek. De verwachtingen stemmen we graag in een vroeg stadium met elkaar af. 

 • Een dynamische werkomgeving binnen een team met enthousiaste en professionele medewerkers;
 • Ruimte voor meedenken en eigen initiatief;
 • In overleg zijn er mogelijkheden voor opleidingen, workshops en congressen;
 • Een grote variatie in problematiek en behandelingen;
 • De uren en werkdagen zijn bespreekbaar;
 • Deze functie is te vervullen in Schiedam en/of Rotterdam Zuid;
 • Arbeidsvoorwaarden en je salariëring is afhankelijk van hetgeen je meebrengt, daar gaan wij graag over in gesprek;
 • We investeren graag in je en bieden verschillende mogelijkheden voor scholing en persoonlijke ontwikkeling;
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden. Collectiviteitskorting bij je ziektekostenverzekering, pensioenopbouw bij Pensioenfonds Zorg en Welzijn, 166 vakantie-uren bij een fulltime dienstverband, 35 uur aan levensfasebudget (LFB) naast je (bovenwettelijke) vakantie-uren bij een fulltime dienstverband, een jaarlijkse 8% vakantietoeslag en 8,33% eindejaarsuitkering.


Hebben wij je interesse gewekt?
Neem dan contact op met Vivianne Janson. Vivianne Janson is bereikbaar via 06-36220531 - janson@forta.nl - Klik hier om te chatten met Vivianne. Wil je liever informeel koffie drinken, kennismaking met een van onze behandelaren via (beeld)bellen of de locatie bezoeken? Dat kan! Laat het Vivianne weten.

Onze recruiters

Vivianne Janson

+31 6 36220531 Aanwezig: ma, di, do, vr

Nora van Ouwerkerk

+31 6 43265086 Aanwezig: ma, di, wo, do en vr

Jessica Walkley

+31 6 43160762 Aanwezig: ma, di, do