Skip to content

Klinisch psycholoog PTSS - Hoofd zorg en opleidingen

Bilthoven€ 4.381 - € 8.263 per maandPSYTREC Bilthoven

Functieomschrijving

Voor onze vestiging in Bilthoven zoeken wij een klinisch psycholoog - hoofd zorg en opleidingen. Dat is meteen een hele mond vol! Hopelijk hebben we je niet afgeschrikt? Maar mooier kunnen we het niet verwoorden. Waar we wel meteen duidelijk in kunnen zijn is dat dit team een no-nonsense mentaliteit heeft, nuchter is en bondig met cliënten omgaat. Er wordt hard gewerkt in een groot team, er is elke dag intensief overleg, maar ook ruimte voor (droge) humor.


Over PSYTREC 

Als gespecialiseerde ggz-instelling richt PSYTREC zich exclusief op de behandeling van (complexe) PTSS. Dit doet PSYTREC op een innovatieve wijze om zo kort en intensief, maar bovenal zo effectief mogelijk te (live en online) behandelen.

In plaats van vele maanden één keer per week of één keer per twee weken behandelen, kiest PSYTREC ervoor haar patiënten meerdere dagen aaneensluitend te behandelen. Daarmee is de snelheid van deze behandeling gigantisch hoog. Het behandelprogramma is 1, 2 of 4 dagen, zowel op locatie als online; een deel van de cliënten overnachten in de kliniek (max 2 nachten per week) en ander deel van de cliënten volgt de behandeling online. Op locatie wordt individuele behandeling, begeleiding en ondersteuning geboden. Wij vinden het belangrijk dat de cliënten meer leren over complex trauma en zelf gemotiveerd zijn voor hun behandeling, wij spreken daarom op locatie over cursisten. Het gaat om kortdurende intensieve behandeling waarin meerdere trauma’s behandeld worden. Het behandelprogramma is opgebouwd uit EMDR therapie, Exposure therapie, psycho-educatie en een activerend sport- en bewegingsprogramma. Er is veel ruimte voor privacy en sportgelegenheid. Zo is we onder andere een hindernisbaan op de locaties aanwezig. De buitensportactiviteiten zijn een bijzonder onderdeel van de behandeling. PSYTREC biedt als enige GGZ-instelling in Nederland het unieke Activerende Sport- en Bewegingsprogramma.


Jij als klinisch psycholoog

Als klinisch psycholoog heb je een centrale rol binnen het team. Je behandelt cliënten met complexe PTSS middels EMDR en Exposure. In de P-opleiding heb je een belangrijke rol als (vervangend) P-opleider en/of praktijkopleider. En draag je bij aan de verdere ontwikkeling van PSYTREC als praktijkinstelling voor BIG-opleidingen. De werkbegeleiding en supervisie aan (gz) psychologen valt onder jouw verantwoordelijkheid. Ook lever je een actieve bijdrage aan de behandelinhoudelijke en procesmatige ontwikkeling van het behandelprogramma. Je fungeert als regiebehandelaar in nauw overleg met de andere regie-behandelaren. En je participeert in het dagelijks multidisciplinair overleg met collega behandelaren en draagt bij aan het diagnostisch onderzoek. Deze functie is te combineren met wetenschappelijk onderzoek of docentschap. En kan al vanaf twee dagen per week bekleed worden. Ook klinisch psychologen met een andere baan of een eigen praktijk zijn van harte welkom!


Jij als hoofd zorg en opleidingen
Je bent als hoofd zorg en opleidingen verbonden aan PSYTREC Academy. Samen met hoogleraren-Agnes van Minnen en Ad de Jongh- geef je vorm aan de inhoud van het behandelprogramma. Je zoekt met elkaar voortdurend naar innovaties (gekoppeld aan het wetenschappelijk onderzoek binnen PSYTREC) om betere zorg te bieden aan cliënten met PTSS. Binnen de teams zet je jouw deskundigheid in om je collega’s naar een hoger plan te tillen. Als praktijkopleider ben je actief betrokken bij de BIG opleidingen (gezondheidszorgpsycholoog en klinisch psycholoog). Vanuit de Academy zorg je voor deskundigheidsbevordering van externe belangstellenden door het aanbieden van trainingen gericht op het intensief behandelen van PTSS. Voor deze functie zoeken we iemand voor minimaal drie dagen per week.

Vereisten

Wat kun jij van ons verwachten?

 • Alle voorwaarden uit de cao ggz (maar dat wist je natuurlijk al);
 • Het salaris afhankelijk van de ervaring die je meebrengt, daar gaan wij graag over in gesprek;
 • Een functie als klinisch psycholoog kan vanaf 2 dagen per week bekleed worden, als Hoofd Zorg en Opleiding zijn meer dagen per week gewenst. Ook klinisch psychologen met een andere baan of een eigen praktijk zijn van harte welkom!
 • Gevarieerde werkzaamheden om helemaal in op te gaan, zodat je regelmatig vergeet dat je aan het werk bent;
 • Een ongekend leuke organisatie waarin snel geschakeld wordt;
 • Een werkomgeving waarin jij PTSS specialist zal worden;
 • We investeren graag in je en bieden verschillende mogelijkheden voor scholing en persoonlijke ontwikkeling;
 • De cao GGZ kent voordelen secundaire arbeidsvoorwaarden zoals; collectiviteitskorting bij je ziektekostenverzekering, pensioenopbouw bij Pensioenfonds Zorg en Welzijn, 166 vakantie-uren bij een fulltime dienstverband, 35 uur aan levensfasebudget (LFB) naast je (bovenwettelijke) vakantie-uren bij een fulltime dienstverband, een jaarlijkse 8% vakantietoeslag, 8,33% eindejaarsuitkering en tot slot is er een balansbudget van €500,- per jaar a.d.h.v. 36 urige werkweek. Het balansbudget kan je inzetten voor persoonlijke scholing, vrije dagen of laten uitbetalen.


Wat verwachten wij van jou?

 • Een afgeronde post masteropleiding tot klinisch psycholoog;
 • Je bent enthousiast, doeltreffend en wil samen met ons het verschil maken voor PTSS-cliënten;
 • Affiniteit met wetenschappelijk onderzoek, je bent bij voorkeur gepromoveerd;
 • Je hebt een streepje voor als je EMDR Europe Practitioner en supervisor EMDR Europe bent;
 • Je vaste werkplek is Bilthoven. Voor Weert ben je digitaal en/of af en toe op locatie beschikbaar.


Hebben wij je interesse gewekt?
Neem dan contact op met Vivianne Janson. Zij is bereikbaar via janson@psytrec.nl en 06-36220531. Klik hier om te chatten met Vivianne. Wil je liever eerst informeel kennismaken met een van onze inhoudelijke collega’s via (beeld)bellen of de locatie bezoeken? Laat het Vivianne weten. 

Onze recruiters

Vivianne Janson

+31 6 36220531 Aanwezig: ma, di, do, vr

Nora van Ouwerkerk

+31 6 43265086 Aanwezig: ma, di, wo, do en vr

Jessica Walkley

+31 6 43160762 Aanwezig: ma, di, do