Skip to content

Klinisch psycholoog PTSS - Hoofd zorg en opleidingen

Nederland, Utrecht, BilthovenPSYTREC Bilthoven

Functieomschrijving

Voor onze vestiging in Bilthoven zoeken wij een klinisch psycholoog - Hoofd Zorg en Opleidingen. Wij zijn PSYTREC, een gespecialiseerde GGZ instelling die zich exclusief richt op de behandeling van PTSS. Voor onze vestigingen in Bilthoven en (digitaal, af en toe naar locatie) Weert zoeken wij een klinisch psycholoog die zich actief richt op de voortdurende innovatie van het behandelprogramma en daarnaast collega’s zowel intern als van andere instellingen inspireert en opleidt, zowel in het kader van de BIG opleidingen als met betrekking tot het intensief behandelen van PTSS.


Je bent als Hoofd Zorg en Opleidingen verbonden aan PSYTREC Academy. Samen met beide hoogleraren, Agnes van Minnen en Ad de Jongh, geef je vorm aan de inhoud van het behandelprogramma, dat PSYTREC biedt. Je zoekt met hen samen, gekoppeld aan het wetenschappelijk onderzoek binnen PSYTREC, voortdurend naar innovaties om steeds betere zorg te kunnen bieden aan cliënten met een (complexe) PTSS. Binnen de teams draag je vanuit jouw expertise bij aan de deskundigheid van je collega’s en aan de kwaliteit van de behandelingen. 

Je bent als praktijkopleider actief betrokken bij de BIG opleidingen (gezondheidszorgpsycholoog en klinisch psycholoog) binnen PSYTREC. Vanuit de Academy draag je zorg voor de deskundigheidsbevordering van externe belangstellenden door het aanbieden van trainingen gericht op het intensief behandelen van PTSS.

Als klinisch psycholoog heb je een centrale rol binnen het team. Als klinisch psycholoog behandel je middels EMDR en Exposure cliënten met ernstige en complexe PTSS. Je zorgt voor de uitvoer van complexe psychodiagnostiek en verricht psychotherapie. Je hebt een belangrijke rol in de P-opleiding als (vervangend) P-opleider en/of praktijkopleider en je draagt bij aan de verdere ontwikkeling van PSYTREC als praktijkinstelling voor BIG-opleidingen. De werkbegeleiding en supervisie aan (GZ) psychologen valt onder jouw verantwoordelijkheid. Daarnaast lever je een actieve bijdrage aan de behandelinhoudelijke en procesmatige ontwikkeling van het behandelprogramma. Je fungeert als regiebehandelaar in nauw overleg met de andere regie behandelaren en neemt deel aan diverse overlegvormen. Je participeert in het dagelijks multidisciplinair overleg met collega behandelaren en draagt bij aan het diagnostisch onderzoek. Deze functie is te combineren met wetenschappelijk onderzoek of docentschap


Wij bieden meerdere behandelprogramma's aan van 2 of 4 dagen, zowel op locatie als online; een deel van de cliënten overnachten in de kliniek (max 2 nachten per week) en ander deel van de cliënten volgt de behandeling online. Op locatie wordt individuele behandeling, begeleiding en ondersteuning geboden. Wij vinden het belangrijk dat de cliënten meer leren over complex trauma en zelf gemotiveerd zijn voor hun behandeling, wij spreken daarom op locatie over cursisten. Het gaat om kortdurende intensieve behandeling waarin meerdere trauma’s behandeld worden. Het behandelprogramma is opgebouwd uit EMDR therapie, Exposure therapie, psycho-educatie en een activerend sport- en bewegingsprogramma. Er is veel ruimte voor privacy en sportgelegenheid. Zo is we onder andere een hindernisbaan op de locaties aanwezig. De buitensportactiviteiten zijn een bijzonder onderdeel van de behandeling. PSYTREC biedt als enige GGZ-instelling in Nederland het unieke Activerende Sport- en Bewegingsprogramma. Daarnaast zijn er op de locaties slaapkamers, verschillende behandelkamers en centrale ruimtes waaronder een professioneel restaurant. Bekijk voor meer informatie ook onze website.

Vereisten

Wat verwachten wij van jou?

 • Een afgeronde post master opleiding tot klinisch psycholoog;
 • Je bent enthousiast, doeltreffend en wil samen met ons het verschil maken voor de PTSS-cliënten;
 • Affiniteit met wetenschappelijk onderzoek, bij voorkeur ben je gepromoveerd;
 • Bij voorkeur ben je EMDR Europe Practitioner en supervisor EMDR Europe;
 • Je vindt het inspirerend om bij te dragen aan de ontwikkeling van het zorgaanbod van PSYTREC en de kwaliteit daarvan vanuit een wetenschappelijke basis.

** Aarzel niet om te reageren als je niet aan alle genoemde punten voldoet. 


Wat mag je van ons verwachten?

De persoon is altijd belangrijker dan het profiel en diversiteit wordt gevierd. Wij gaan daarom graag in gesprek over de verwachtingen. Wij werken vanuit een hecht team waarbij werkplezier voorop staat en ruimte is voor jouw initiatieven. Het team is betrokken, enthousiast en er heerst een goede sfeer. Het team heeft een open cultuur en het harde werken wordt afgewisseld met een goede dosis humor.

 • Salariëring is afhankelijk van hetgeen je meebrengt;
 • Arbeidsvoorwaarden zijn conform de cao GGZ;
 • De standplaats is Bilthoven. Voor Weert ben je digitaal en/of af en toe op locatie beschikbaar;
 • Een functie als klinisch psycholoog kan vanaf 2 dagen per week bekleed worden, als Hoofd Zorg en Opleiding zijn meer dagen per week gewenst. Ook klinisch psychologen met een andere baan of een eigen praktijk zijn van harte welkom!
 • Gevarieerde werkzaamheden om helemaal in op te gaan, zodat je af en toe vergeet dat je aan het werk bent;
 • Een dynamische werkomgeving met enthousiaste en professionele collega’s;
 • Een ongekend leuke organisatie waarin snel geschakeld wordt;
 • Goede secundaire voorwaarden zoals collectiviteitskorting bij je ziektekostenverzekering, pensioenopbouw bij Pensioenfonds Zorg en Welzijn, 166 vakantie-uren bij een fulltime dienstverband, 35 uur aan levensfasebudget (LFB) naast je (bovenwettelijke) vakantie-uren bij een fulltime dienstverband, een jaarlijkse 8% vakantietoeslag en 8,33% eindejaarsuitkering.


Meer weten? Wij kijken uit naar je reactie. Vivianne Janson - janson@psytrec.nl - 06-36220531 - Klik hier om te chatten met Vivianne. Wil je liever informeel koffie drinken, kennismaken met een van onze behandelaren via (beeld)bellen of de locatie bezoeken? Dat kan!

--