Skip to content

Kwaliteitscoördinator GGZ

Rotterdam€ 2.500 - € 3.536 per maandForta Opleidingen Rotterdam

Functieomschrijving

Word jij als kwaliteitscoördinator het aanspreekpunt voor onze docenten en de beroepsverenigingen van de GGZ (geestelijke gezondheidszorg)? Om de functie goed te vervullen is interesse in psychologie en de wilskracht om zaken op orde te houden een belangrijke toevoeging.


Forta Opleidingen is ontstaan als opleidingstak van de FortaGroep, een reguliere GGZ instelling voor mensen met psychische en psychiatrische klachten. Inmiddels is Forta Opleidingen uitgegroeid tot een volwaardig opleidingsinstituut waarbij evidence based behandelmethoden centraal staan. Wij bieden post-HBO en postacademische scholing aan individuen en instellingen. Samen met deskundige docenten ontwikkelen we nieuwe (online)cursussen, gericht op specifieke cliëntgroepen en bieden we een breed scala aan GGZ opleidingen. Dit zorgt ervoor dat onze deelnemers zich kunnen blijven ontwikkelen en specialiseren. We staan voor kwaliteit en persoonlijke betrokkenheid.
Forta Opleidingen streeft naar een voortdurende aandacht voor kwaliteitsverbetering om te kunnen garanderen dat onze producten en diensten voldoen aan de eisen van onze klanten, docenten en beroepsverenigingen. Als kwaliteitscoördinator opleidingen ben jij hiervoor (mede) verantwoordelijk. We bieden opleidingen met accreditatie door onder meer de VGCt, FGzPt, NIP, V&VN, LV POH GGZ, SKJ. Om dit te kunnen realiseren maken we gebruik van een kwaliteitsmanagementsysteem. Bij Forta Opleidingen hechten we veel waarde aan de tevredenheid van onze deelnemers en docenten. Samen met docenten en deelnemers streven we ernaar om de kwaliteit van ons aanbod en onze service continu te verbeteren. We staan bekend om onze korte lijnen en transparante communicatie. Meer weten over Forta Opleidingen? Neem dan een kijkje op onze website.


Als kwaliteitscoördinator opleidingen ben jij verantwoordelijk voor het lesmateriaal. Veel van onze opleidingen zijn geaccrediteerd door beroepsverenigingen, een waarborg voor de kwaliteit en praktische toepasbaarheid. Onze docenten geven les aan de hand van een geaccrediteerd draaiboek en krijgen toegang tot verschillende materialen om het docentschap makkelijker te maken. Als kwaliteitscoördinator ben jij verantwoordelijk voor het compleet en up-to-date houden van dit lesmateriaal en zorg je voor de tijdige erkenning bij de beroepsverengingen. Je schakelt regelmatig met docenten en beroepsverengingen om aan de kwaliteitsnormen te voldoen. Jij weet als geen ander hoe je kwaliteit kan borgen; dit doe je door inhoud van het lesmateriaal nauwlettend in de gaten te houden. Je duikt graag in een tekst, hebt oog voor detail en zorgt er van nature voor dat alles klopt. Wanneer je hulp nodig hebt staan verschillende collega's voor jou klaar, zoals onze kwaliteitsmanager. Je mag aan zijn mouw trekken voor overleg, advies en indien vereist voor sturing. Uiteindelijk gaat het om een zelfstandige functie. Het is belangrijk dat je bedreven bent met het gebruik van systemen. Veel van ons werk verloopt digitaal zoals accreditaties aanvragen via online applicaties (zoals PE-online) en deelnemers hebben online toegang tot lesmateriaal in Canvas, ons interne leer management systeem (LMS).


Dit vind jij leuk om te doen:

 • Lesmateriaal ontwikkelen en updaten samen met docenten.
 • Op detailniveau zorgen dat alles klopt, afspraken najagen, overzicht bewaken en kwaliteit van het lesmateriaal borgen;
 • Docenten motiveren en enthousiast houden om met ons samen te werken;
 • Overzicht accreditatie aanvragen bewaken en tijdig opvolgen.

Je komt te werken in een team van 12 collega’s waaronder: administratief medewerkers, planners, relatiebeheerders en opleidingsadviseurs. We werken met een groep van circa 150 docenten samen. We lachen veel met elkaar, helpen elkaar waar nodig en gaan geen uitdaging uit de weg. We werken hard en zijn altijd in beweging, gedreven om met hoogwaardige scholing bij te dragen aan de kwaliteit van de geestelijke gezondheidszorg. Er is volop ruimte voor spontaniteit, gezelligheid en plezier. Doe jij met ons mee?

Vereisten

Wat verwachten wij van jou?

 • Bij voorkeur ervaring binnen het onderwijs, de zorg of welzijnssector;
 • Beschikbaar op de woensdag;
 • Je hebt ervaring en bent vaardig in het gebruik van verschillende systemen (denk aan MS Office en LMS);
 • Betrokkenheid, zelfstandigheid en organisatorisch sterk;
 • Communicatieve- en redactionele vaardigheden, goede beheersing Nederlandse taal.


Wat mag je van ons verwachten?

De persoon is altijd belangrijker dan het profiel en diversiteit wordt gevierd. Wij gaan daarom graag in gesprek over de verwachtingen. Afgelopen jaren is onze organisatie sterk gegroeid. Wij hebben de ambitie om onze voorsprong te behouden en onze positie te verstevigen in Nederland. Dit zie je ook terug in onze bedrijfscultuur. Wij werken vanuit een hecht team waarbij werkplezier voorop staat en ruimte is voor jouw initiatieven. Wij werken graag samen. Samenwerken betekent voor ons vertrouwen op elkaars expertise en ervaring.

 • Ruimte voor meedenken en eigen initiatief;
 • De functie is vanaf minimaal 24 uur en maximaal 32 uur te vervullen;
 • Salariëring is afhankelijk van hetgeen je meebrengt. Dit varieert tussen de €2500,- en €3500,- per maand a.d.h.v. 36 uur;
 • Werken in het centrum van Rotterdam (ideaal als je je luncht bent vergeten);
 • De cao GGZ kent voordelen zoals; collectiviteitskorting bij je ziektekostenverzekering, pensioenopbouw bij Pensioenfonds Zorg en Welzijn, 166 vakantie-uren bij een fulltime dienstverband, 35 uur aan levensfasebudget (LFB) naast je (bovenwettelijke) vakantie-uren bij een fulltime dienstverband, een jaarlijkse 8% vakantietoeslag, 8,33% eindejaarsuitkering en tot slot is er een balans budget van €500,- per jaar a.d.h.v. 36 urige werkweek. Het balans budget kan je inzetten voor persoonlijke scholing, vrije dagen of laten uitbetalen.


Hebben wij je interesse gewekt?
Neem dan contact op met Vivianne Janson. Zij is bereikbaar via 06-36220531 - janson@forta.nl - Klik hier om te chatten met Vivianne. Informeel kennismaken kan natuurlijk ook! Laat het Vivianne weten.

Onze recruiters

Vivianne Janson

+31 6 36220531 Aanwezig: ma, di, do, vr

Nora van Ouwerkerk

+31 6 43265086 Aanwezig: ma, di, wo, do en vr

Jessica Walkley

+31 6 43160762 Aanwezig: ma, di, do