Skip to content

Online GZ-psycholoog en onderzoeker/ docent technologie in geestelijke gezondheidszorg

Thuis€ 2.960 - € 5.943 per maandDokter Bosman Digitale Praktijk

Functieomschrijving

Spreekt de combinatie van onderzoeks- en onderwijstaken én het werken in de praktijk je aan? Heb je de ambitie op te promoveren? En affiniteit met de toepassing van technologie in de GGZ? Dan hebben wij voor jou een unieke combinatie functie beschikbaar!


De uitdaging

Technologie speelt een steeds belangrijkere rol in de geestelijke gezondheidszorg. Online behandeling, eHealth, mHealth, sensing en virtual reality zijn veelbelovende technieken om interventies effectiever te maken en dichter bij het dagelijkse leven van cliënten te brengen. Er ligt een uitdaging dat er een transformatie nodig is in de geestelijke gezondheidszorg; innovatieve technologieën moeten passen bij de waarden en competenties van cliënten, maar vragen ook om nieuwe competenties en nieuwe werkwijzen van professionals.

Bij Dokter Bosman kennen we blended care en volledige digitale zorg. Digitalisering in de zorg is een trend en de digitale praktijk bij Dokter Bosman behoort daarbij tot de koplopers. Dokter Bosman en de onderzoeksgroep Psychologie, Gezondheid and Technologie (PGT) van de Universiteit Twente werken samen aan (technologische) innovatie binnen de GGZ en bieden een unieke vacature waarin je onderzoeks- en onderwijstaken met het werken in de (specialistische) geestelijke gezondheidszorg kunt combineren. Een unieke combinatie met het beste van beide werelden én de mogelijkheid om te promoveren.

Vereisten

Wie we zoeken

We zoeken een onderzoeker/docent (16-24 uur) met de ambitie om te promoveren die tevens als online GZ-psycholoog bij Dokter Bosman werkt voor 8-16 uur per week.

Over je onderzoek bij de Universiteit Twente

Jouw (interdisciplinaire) (promotie)onderzoek zal zich richten op het ontwerpen en implementeren van technologie om de geestelijke gezondheid en het mentale welbevinden te bevorderen. Je zal nauw samenwerken met Dokter Bosman en andere GGZ-instellingen, beroeps- en cliëntenorganisaties. Als docent draag je bij aan modules in de Bachelor Psychologie, vakken in de Master Positieve Klinische Psychologie en Technologie en het begeleiden van bachelor- en mastertheses (alles Engelstalig).


Over je werk als GZ-psycholoog bij Dokter Bosman

Onderzoek en onderwijs combineer je met het behandelen van volwassenen met diverse milde psychische klachten, zoals angstklachten, stemmingsproblematiek en milde emotieregulatieproblemen of ondersteuning bij het leren omgaan met ASS of ADHD. De behandeling richt je in binnen de zorgvisie van Dokter Bosman, waarin principes uit de positieve gezondheid een centrale rol spelen en waarbij het gaat om het kunnen omgaan met de sociale, lichamelijke en mentale uitdagingen van het leven, zodat je er zelf invloed op hebt. Als regiebehandelaar werk je nauw samen met collega behandelaren door samen digitale intake- en evaluatiegesprekken te voeren. Je draagt zorg voor heldere, concrete en meetbare behandeldoelen en evalueert deze volgens de principes van Positieve Gezondheid. Vanuit je eigen ervaring als gediplomeerd gezondheidszorgpsycholoog die werkt met technologie in de dagelijkse praktijk, draag je vervolgens weer bij aan onderwijs en onderzoek in dit boeiende nieuwe vakgebied. Een wisselwerking die deze vacature uniek maakt!


Wie ben jij?

  • Je bent afgestudeerd als psycholoog en beschikt (bijna) over een BIG registratie GZ-psycholoog of klinisch psycholoog/psychotherapeut;
  • Je gelooft in de digitalisering binnen de GGZ en bent bekend met het werken binnen een digitale omgeving;
  • Je hebt affiniteit met en ervaring in het ontwikkelen en onderzoeken van innovatieve technologie binnen de geestelijke gezondheidszorg;
  • Je hebt ervaring met het verzorgen van onderwijs;
  • Je bent een ondernemende persoonlijkheid die de cliënt centraal zet in de behandeling;
  • Je beschikt over creativiteit, probleemoplossend vermogen en kunt goed samenwerken;
  • Je hebt excellente communicatieve vaardigheden en bent vloeiend in Engels.


Wat bieden wij?

Het betreft een arbeidsovereenkomst bij Dokter Bosman (8-16 uur) én de Universiteit Twente (16-24 uur). De Universiteit Twente biedt een arbeidsovereenkomst voor 1 jaar met de intentie om deze om te zetten naar vast. Het startsalaris is afhankelijk van jouw ervaring en varieert van € 2.960,- tot € 5.943,- bruto per maand (conform de CAO Nederlandse Universiteiten) op basis van het functieprofiel Docent/Onderzoeker. Bij Dokter Bosman word je beloond conform de CAO GGZ in schaal 65.

Bij zowel Dokter Bosman als de Universiteit Twente kun je rekenen op enthousiaste, bevlogen collega’s, gericht op samenwerking. Bij ons ga je online werken en behandelen vanuit huis; je bepaalt zelf je werktijden. Bij de Universiteit Twente heb je de mogelijkheid tot hybride werken.


Iets voor jou?

Voor meer informatie kun je contact opnemen met prof.dr. G.J. (Gerben) Westerhof (link g.westerhof@utwente.nl. Voor informatie over de selectieprocedure kun je contact opnemen met Karen Geerdink, HR-adviseur, k.geerdink@utwente.nl.

Wil je meer weten over het online werken bij Dokter Bosman, dan kun je daarvoor contact opnemen met Jurrijn Koelen, online GZ-psycholoog en tevens werkzaam bij de Universiteit Twente, op telefoonnummer 088-226 8223 of mail.

Sollicitaties worden centraal in behandeling genomen door de UT Twente. Jouw sollicitatie, voorzien van een recent cv, samen met de namen van twee referenties, ontvangen zij graag vóór 18 mei 2023.

De sollicitatieprocedure bestaat uit gesprekken zowel bij de Universiteit Twente als bij de digitale praktijk van Dokter Bosman. 


Solliciteren doe je hier.


Voor meer informatie over de onderzoeksgroep:

Psychologie, Gezondheid en Technologie (PGT)

faculteit Behavioral, Management and Social Sciences (BMS)

Onze recruiters

Vivianne Janson

+31 6 36220531 Aanwezig: ma, di, do, vr

Nora van Ouwerkerk

+31 6 43265086 Aanwezig: ma, di, wo, do en vr

Jessica Walkley

+31 6 43160762 Aanwezig: ma, di, do