Skip to content

PMT Psychomotorisch therapeut PTSS

Nederland, Limburg, WeertPSYTREC Weert

Functieomschrijving

Voor een actieve dag moeten we bij jou zijn! Het is aan jou als psychomotorisch therapeut (PMT) de taak om de cursisten te laten experimenteren met bewegen. De cursist te laten ervaren hoe het is om in contact met het lichaam uitdagende activiteiten aan te gaan. Je stemt hierbij af op individuele doelen. Denk bijvoorbeeld aan het nemen van de leiding binnen een spelvorm of het oefenen met de ogen dicht doen om jezelf en de ander te leren vertrouwen. Dus trek je sportieve outfit maar aan voor een tocht op de mountainbike, het wandelen langs het water of het balanceren op de touwbaan.


Wij zoeken een psychomotorisch therapeut (PMT) die samen met ons het verschil wil maken voor mensen met posttraumatische stressstoornis (PTSS). Wij zijn PSYTREC, een gespecialiseerde GGZ instelling die zich exclusief richt op de behandeling van PTSS. Voor onze vestiging in Weert zoeken wij een psychomotorisch therapeut die zich actief richt op de innovatie van het behandelprogramma. Wij bieden meerdere behandelprogramma's aan van 2 of 4 dagen, zowel op locatie als online; een deel van de cliënten overnachten in de kliniek (max 2 nachten per week) en ander deel van de cliënten volgt de behandeling online. Op locatie wordt individuele behandeling, begeleiding en ondersteuning geboden. Wij vinden het belangrijk dat de cliënten meer leren over complex trauma en zelf gemotiveerd zijn voor hun behandeling, wij spreken daarom op locatie over cursisten. Het gaat om kortdurende intensieve behandeling waarin meerdere trauma’s behandeld worden. Het behandelprogramma is opgebouwd uit EMDR therapie, Exposure therapie, psycho-educatie en een activerend sport- en bewegingsprogramma. Er is veel ruimte voor privacy en sportgelegenheid. Zo is er onder andere een hindernisbaan op de locaties aanwezig. De buitensportactiviteiten zijn een bijzonder onderdeel van de behandeling. PSYTREC biedt als enige GGZ-instelling in Nederland het unieke Activerende Sport- en Bewegingsprogramma. Binnen het sportprogramma worden sinds kort ook PMT- sessies aangeboden. Bekijk voor meer informatie ook onze website.


Wat betekent dit voor jou als psychomotorisch therapeut?

Allereerst is de samenwerking met collega sportcoaches en daarnaast met behandelaren, verpleegkundigen en medewerkers van ondersteunende dienst belangrijk. Je bent onderdeel van een multidisciplinair team. Mogelijk dat jij namelijk iets ziet, wat in de behandeling niet direct zichtbaar was. Je levert een bijdrage aan de behandeling door middel van PMT. Denk hierbij aan beweegvormen rondom thema’s als afstand en nabijheid, vertrouwen, lichaamsbewustwording en grenzen. Oefenen, ervaren, stimuleren en ontdekken - jij bent er om de cursist te laten ervaren dat wat onmogelijk lijkt niet onmogelijk is! Je pakt de leiding maar geeft iemand de ruimte of gaat juist meer naast iemand staan om zo het vertrouwen terug te winnen dat kwijt is geraakt. Door de bewegingen weet jij iemand zijn/haar belevingswereld te onderzoeken. Uiteraard hou je hierbij rekening met persoonlijke condities en lichamelijke beperkingen, dat hoeven we jou niet uit te leggen. Samen zorgen voor bewustwording, het aangaan van uitdagingen en successen behalen. Ons behandelprogramma is continue in ontwikkeling, jouw bijdragen en visie kan een verrijking zijn! Wij zoeken een psychomotorisch therapeut (PMT) met een groot observatievermogen, iemand die overzicht behoudt, een rustgevende factor is voor de cursist(en), proactief meedenkt en iets wil bijdrage binnen onze organisatie. Het behandelprogramma is van maandag t/m donderdag van 08:00 tot 20:30 uur. De werktijden zijn 8 uur per dag tussen 08:30 en 18:00 uur.Vereisten

Wat verwachten wij van jou?

Ons behandelprogramma is continue in ontwikkeling, jouw bijdragen en visie kan een verrijking zijn! Wij zoeken een psychomotorisch therapeut (PMT) met een groot observatievermogen, iemand die overzicht behoudt, een rustgevende factor is voor de cursist(en), proactief meedenkt en iets wil bijdrage binnen onze organisatie. Daarnaast vraagt deze rol om: 

  • Een HBO opleiding tot vaktherapeut bij voorkeur gericht op PMT psychomotorische therapie;
  • Werkervaring in vergelijkbare setting, bij voorkeur met zowel individuele- als groepsbehandelingen;
  • Betrokkenheid, zelfstandigheid en een positieve instelling naar cliënten, collega’s en de organisatie;
  • Het geeft jou energie om nieuwe ontwikkelingen in de zorg in de praktijk te brengen.


Wij investeren graag in jou!

Wij zijn als organisatie continu in ontwikkeling, we hebben korte lijnen en een informele sfeer. Er is ruimte is voor jouw initiatieven. Wij werken vanuit een hecht team waarbij werkplezier voorop staat. Het team zal kennis en plezier met je delen! Vanzelfsprekend houden wij rekening met de cao GGZ - dat wist je waarschijnlijk al. Ben je benieuwd naar de voordelen voor jou? Daar gaan wij graag over in gesprek. In een vroeg stadium van sollicitatie stemmen we de verwachtingen graag af. De persoon is altijd belangrijker dan het profiel en diversiteit wordt gevierd.
  • Een fulltime dienstverband is gebaseerd op 36 uur per week;
  • Je kan korting krijgen bij je ziektekostenverzekering;
  • Een jaarlijkse 8% vakantietoeslag en 8,33% eindejaarsuitkering;
  • 166 vakantie-uren én 35 uur aan levensfasebudget - oftewel extra verlofuren;
  • Een balansbudget van €500 om te investeren in opleidingen, verlof of als extra salaris. 


Kennismaken

Heb je interesse om bij ons aan de slag te gaan als psychomotorisch therapeut (PMT)? Stuur ons dan je gemotiveerde brief en cv via de onderstaande button. Wij kijken uit naar je reactie! Vivianne Janson - janson@psytrec.nl - 06-36220531 - Klik hier om te chatten met Vivianne.