Skip to content

PMT Psychomotorisch therapeut PTSS

Bilthoven€ 2.800 - € 4.300 per maandPSYTREC Bilthoven

Functieomschrijving

Voor een actieve dag moeten we bij jou zijn! Wij zoeken een psychomotorisch therapeut (PMT) die samen met ons het verschil wil maken voor mensen met posttraumatische stressstoornis (PTSS). Het is aan jou als PMT om de cursisten te laten experimenteren met ander gedrag door middel van beweging.


Over PSYTREC

PSYTREC is een gespecialiseerde GGZ instelling die zich exclusief richt op de behandeling van PTSS. Dit wordt gedaan op innovatieve wijze om vervolgens zo kort en intensief, maar bovenal zo effectief mogelijk te behandelen. Wij hebben twee behandellocaties, één in Bilthoven en één Weert. De cursisten ondergaan een zeer intensief programma van twee of vier dagen; een deel van de cursisten overnacht in de kliniek en een ander deel van de cursisten volgt de behandeling online. Het gaat om kortdurende intensieve behandeling waarin meerdere trauma’s behandeld worden. Het behandelprogramma is opgebouwd uit EMDR Therapie, Exposure Therapie, Psycho-Educatie en het Activerend Sport- en Bewegingsprogramma met PMT. Wij vinden het belangrijk dat de cliënten meer leren over complex trauma en zelf gemotiveerd zijn voor hun behandeling, wij spreken daarom op locatie over cursisten. PSYTREC is een GGZ instelling waarin innovatie centraal staat. Als psychomotorisch therapeut heb jij een flexibele instelling en deins jij er niet voor terug om mee te bewegen met de ontwikkelingen.


Als psychomotorisch therapeut lever je een bijdrage aan de behandeling van cursisten met PTSS door middel van psychomotorische therapie. Denk hierbij aan beweegvormen rondom thema’s als afstand en nabijheid, vertrouwen, lichaamsbewustwording en grenzen. Via interventies op het gebied van beweging en lichamelijkheid help jij de cursist zijn belevingswereld te onderzoeken. Natuurlijk houd je hierbij rekening met persoonlijke condities en fysieke mogelijkheden van cursisten. Daarnaast geef jij de cursist de mogelijkheid om door middel van sport te ontladen na een zware sessie EMDR Therapie of Exposure Therapie. Buitensportactiviteiten, in onze bosrijke omgeving, zijn hier een bijzonder onderdeel van. Je hebt zelfs een stormbaan ter beschikking om dit vorm te geven. Als psychomotorisch therapeut bij PSYTREC werk je in een multidisciplinair team. Je werkt intensief samen met collega therapeuten, behandelaars, verpleegkundigen en medewerkers van de ondersteunende dienst. Het observeren van cursisten en het behouden van overzicht is hierbij belangrijk. Tijdens een multidisciplinair overleg koppel jij je observaties terug aan je collega’s.

Vereisten

Wat verwachten wij van jou?

Ons behandelprogramma is continu in ontwikkeling, jouw bijdrage en visie kan een verrijking zijn! Wij zoeken een PMT met een groot observatievermogen, iemand die overzicht behoudt, een rustgevende factor is voor de cursisten, proactief meedenkt en iets wil bijdragen binnen onze organisatie. Daarnaast vraagt deze rol om: 

  • Een HBO opleiding tot vaktherapeut gericht op Psychomotorische Therapie;
  • Je bent 24 uur per week beschikbaar op maandag, dinsdag en woensdag; 
  • Werkervaring in een vergelijkbare setting, bij voorkeur met zowel individuele- als groepsbehandelingen;
  • Het geeft jou energie om bij te dragen aan de ontwikkelingen binnen ons behandelaanbod gericht op PTSS.


Wat mag je van ons verwachten? 

De persoon is altijd belangrijker dan het profiel en diversiteit wordt gevierd. Wij gaan daarom graag in gesprek over de verwachtingen. Er is ruimte voor jouw initiatieven. Wij werken vanuit een hecht team waarbij werkplezier voorop staat. Vanzelfsprekend houden wij rekening met de cao GGZ. Daarnaast kun je rekenen op: 

  • Ondernemende en actieve collega's;
  • Een werkomgeving waarin snel geschakeld wordt;
  • Het salaris is afhankelijk van hetgeen je meebrengt;
  • Goede secundaire voorwaarden. Collectiviteitskorting bij je ziektekostenverzekering, pensioenopbouw bij Pensioenfonds Zorg en Welzijn, 166 vakantie-uren bij een fulltime dienstverband, 35 uur aan levensfasebudget (LFB) naast je (bovenwettelijke) vakantie-uren bij een fulltime dienstverband, een jaarlijkse 8% vakantietoeslag, 8,33% eindejaarsuitkering en een balansbudget van €500,- a.d.h.v. 36 uur.


Kennismaken

Heb je interesse om bij ons aan de slag te gaan als psychomotorisch therapeut? Stuur ons dan je gemotiveerde brief en cv via de onderstaande button. Wij kijken uit naar je reactie! Nora van Ouwerkerk - ouwerkerk@psytrec.nl - 06-43265086 

Onze recruiters

Vivianne Janson

+31 6 36220531 Aanwezig: ma, di, do, vr

Nora van Ouwerkerk

+31 6 43265086 Aanwezig: ma, di, wo, do en vr

Jessica Walkley

+31 6 43160762 Aanwezig: ma, di, do