Skip to content

Psychiater eetstoornissen

Amsterdam€ 5.238 - € 9.872 per maandHuman Concern Amsterdam

Functieomschrijving

Voor onze vestiging in Amsterdam zijn wij op zoek naar een psychiater. Je bent nooit te oud of te jong om te groeien, ontwikkelen en bovenal plezier te hebben in je werk. Bij ons stap je binnen in een unieke organisatie die zich exclusief richt op de behandeling van eetstoornissen door de inzet van ervaringsdeskundige therapeuten. Jij begrijpt als psychiater wat er nodig is voor de doorontwikkeling van onze behandelvisie voor eetstoornissen. Het is mogelijk om bij te dragen aan de intakes, farmacotherapie en/of behandelaar. 

Wij, Human Concern combineren zorg vanuit levenservaring met CGT, schematherapie en EMDR. Bij Human Concern geloven we in een eclectische benadering waarin niet enkel gefocust wordt op de symptomen van de eetstoornis, maar ook veel aandacht is voor de functie van de eetstoornis, de triggers en instandhoudende factoren. We werken met een specifieke groep cliënten die bewust voor onze therapeutische behandelmethode kiezen en daarvoor ook de benodigde motivatie inbrengen.

Human concern biedt ambulante zorg voor alle typen eetstoornissen en een kort-klinische boost-behandeling in Portugal. Het behandeltraject bestaat uit 3 fasen waarbij je als psychiater en regiebehandelaar betrokken bent bij (tweede) intakes, diagnostiek en vaststelling van het behandelplan. Je staat niet alleen maar werkt nauw samen in een multidisciplinair team met een systeemtherapeut, diëtist, arts, GZ- en klinisch psycholoog en ervaringsprofessionals®. Ervaringsprofessionals® zijn therapeuten (o.a. basispsychologen of SPH'ers) die zelf zijn genezen van een eetstoornis. Op onze Human Concern Academy en door continue werkbegeleiding hebben zij geleerd om deze ervaring professioneel in te zetten.


Er wordt kritisch gekeken of de therapeutische behandeling geschikt is voor een cliënt aan de hand van onder andere het BMI, de motivatie en het systeem. Elke drie maanden evalueert de regiebehandelaar in overleg met het team en zet waar nodig interventies in om herstel en progressie te monitoren. Tijdens de latere behandelfase ben je als psychiater betrokken bij vastgelegde evaluaties. Je zet samen met het multidisciplinaire team behandellijnen uit om daar waar nodig het behandeleffect te vergroten. We hebben binnen Human Concern een actieve onderzoekstak. We zijn continu aan het innoveren om de zorg beter en effectiever te maken. Jouw inbreng is daarbij essentieel. Naast de meer uitgebreide rol van regiebehandelaar kan je ook kiezen om bij te dragen aan onder andere farmacotherapie en indicatiestellingen.


Human Concern Amsterdam is een gezellig team. Ze staan voor elkaar en tijdens de gezamenlijke lunches worden diepgaande en luchtige gesprekken met elkaar afgewisseld. Er heerst veel openheid en onderlinge betrokkenheid. Het team staat graag in verbinding met elkaar en vindt het belangrijk dat een nieuwe collega bijdraagt aan de saamhorigheid.


Wat bieden wij?

  • Een BIG-registratie als psychiater;
  • Je benadert cliënten vanuit een open en menselijke visie;
  • Je bent enthousiast over onze behandelvisie waarin nabijheid en gelijkwaardigheid centraal staan;
  • Je gaat samen met het team de uitdaging aan om verder te kijken dan de symptomen alleen.

Ook als psychiater met een eigen praktijk ben je van harte welkom om te solliciteren.

Vereisten

Wat mag je van ons verwachten?

Ervaren GGZ-specialisten die bij ons in dienst komen, geven aan dat de manier van samenwerken binnen het multidisciplinaire team leidt tot een onverwachte verdieping in persoonlijke en professionele ontwikkeling. Daarnaast krijg je de mogelijkheid om in de bedding van een multidisciplinair team te werken met complexe problematiek. We werken in sfeervol ingerichte panden en momenteel ook hybride vanuit huis. De cliënten die bij ons komen, kiezen bewust voor onze behandelvisie. Ze hebben daarnaast een sterke wil om te herstellen. We zien dat onze behandelvisie van onderscheidende waarde is in het zorglandschap. Jij als psychiater krijgt de kans om bij te dragen aan het optimaal toepassen en verder ontwikkelen van deze visie.

  • Arbeidsvoorwaarden en je salariëring is afhankelijk van hetgeen je meebrengt, daar gaan wij graag over in gesprek. Ook als zelfstandig psychiater ben je welkom om te reageren.
  • We investeren graag in je en bieden verschillende mogelijkheden voor scholing en persoonlijke ontwikkeling.
  • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden. Collectiviteitskorting bij je ziektekostenverzekering, pensioenopbouw bij Pensioenfonds Zorg en Welzijn, 166 vakantie-uren bij een fulltime dienstverband, 35 uur aan levensfasebudget (LFB) naast je (bovenwettelijke) vakantie-uren bij een fulltime dienstverband, een jaarlijkse 8% vakantietoeslag, 8,33% eindejaarsuitkering en tot slot is er een balansbudget van €500,- per jaar a.d.h.v. 36 urige werkweek. Het balansbudget kan je inzetten voor persoonlijke scholing, vrije dagen of laten uitbetalen.


Ben je nieuwsgierig geworden? Maak je interesse kenbaar via de 'reageer' button. Uiteraard ben je ook van harte welkom om eerst informeel kennis te maken met Vivianne. Neem via mail, telefoon of whatsapp contact op met Vivianne Janson - janson@humanconcern.nl - 06-36220531 - Klik hier om te chatten met Vivianne.

Onze recruiters

Vivianne Janson

+31 6 36220531 Aanwezig: ma, di, do, vr

Nora van Ouwerkerk

+31 6 43265086 Aanwezig: ma, di, wo, do en vr

Jessica Walkley

+31 6 43160762 Aanwezig: ma, di, do