Skip to content

Psychiater eetstoornissen

Den Haag€ 5.538 - € 9.679 per maandHuman Concern Den Haag

Functieomschrijving

Wil jij als psychiater bijdragen aan een unieke behandelvisie voor eetstoornissen? Human Concern is de nummer 1 als het gaat om cliënttevredenheid (8.7) en boekt resultaten waar we trots op zijn. Wij bieden een ambulante therapeutische behandeling van eetstoornissen met veel aandacht voor de onderliggende functie van de eetstoornis. Wil je meer weten? Lees dan snel verder en neem contact op voor een vrijblijvende kennismaking.

Wij zijn Human Concern, een gespecialiseerde GGZ instelling voor eetstoornissen die specialistische zorg waaronder CGT, schematherapie en EMDR combineert met zorg vanuit levenservaring. Bij Human Concern geloven we in een eclectische benadering waarin niet enkel gefocust wordt op de symptomen van de eetstoornis, maar ook veel aandacht is voor de functie van de eetstoornis, de triggers en instandhoudende factoren. We werken met een specifieke groep cliënten die bewust voor onze therapeutische behandelmethode kiezen en daarvoor ook de benodigde motivatie inbrengen.


Onafhankelijk onderzoek toont aan dat werken vanuit gelijkwaardig, wezenlijk contact een bepalende factor kan zijn voor het succesvol behandelen van eetstoornissen. Vanuit de visie van Human Concern werken wij hiervoor met Ervaringsprofessionals®, dit zijn o.a. GGZ-agogen en basispsychologen die zelf zijn hersteld van een eetstoornis en hebben geleerd om deze ervaring professioneel in te zetten tijdens de behandeling. Het multidisciplinair team bestaat naast ervaringsprofessionals verder uit een psychiater of klinisch psycholoog in de rol van indicerende regiebehandelaar aangevuld met een team van specialisten zoals diëtisten, systeemtherapeuten en artsen.


Over de functie
Afhankelijk van je interesse kan je als psychiater verschillende rollen vervullen. Naast de meer uitgebreide rol van indicerende regiebehandelaar kan je ook kiezen om bij te dragen aan onder andere farmacotherapie en indicatiestellingen. Als regiebehandelaar ben je eindverantwoordelijk voor (tweede) intakes en diagnostiek op het gebied van diverse eetstoornissen. Je draag de verantwoordelijkheid in het opstellen van-/en zorg dragen voor de uitvoering van behandelplannen. Tijdens de latere behandelfase word je als psychiater betrokken bij vastgelegde reflectiemomenten als ook bij ingrijpende wijzigingen in complexiteit van de situatie of vastlopen van de behandeling. Mocht je zelf ook graag behandelen dan staan we hier zeker open voor, kenmerkend in de werkwijze bij Human Concern is transparantie en gelijkwaardigheid binnen het team en richting de cliënt. We zijn continu aan het innoveren hoe de zorg beter en effectiever kan plaatsvinden. Jouw inbreng is daarbij essentieel. 

Vereisten

Wat verwachten wij van jou?

Je bent een BIG geregistreerde psychiater met interesse in onze doelgroep. Je bent oprecht geïnteresseerd in de mensen om je heen en durft innovatief en op de cliënt toegesneden te werken. Je staat van nature open om te willen leren en dit te willen delen. Je bent minimaal 8 uur per week beschikbaar op locatie en enthousiast om je met onze visie en organisatie te verbinden. Ook als psychiater met een eigen praktijk ben je van harte welkom om te solliciteren. 


Wat bieden wij?

Omdat wij levenservaring even belangrijk vinden als professionele ervaring stimuleren we je om je te blijven ontwikkelen, zowel als mens en behandelaar. We hebben 6 locaties verspreid door Nederland en denken graag met je mee over je verwachtingen en de mogelijkheden passend bij jouw situatie. Het team in Den Haag . Je hebt volop kans om te participeren in wetenschappelijke activiteiten. Daarnaast kan je natuurlijk uitgaan van salariëring en arbeidsvoorwaarden conform cao GGZ. Je komt te werken in een prachtig pand met professionele collega’s en bijzondere cliënten met de wil om te genezen.


Ben je nieuwsgierig geworden? Maak je interesse kenbaar via de 'reageer' button. Bij een goede dosis enthousiasme is een motivatiebrief niet nodig. Vivianne Janson - janson@humanconcern.nl - 06-36220531
- Klik hier om te chatten met Vivianne. Wil je liever informeel koffie drinken, kennismaken met een van onze behandelaren via (beeld)bellen of de locatie bezoeken? Dat kan!

Onze recruiters

Vivianne Janson

+31 6 36220531 Aanwezig: ma, di, do, vr

Nora van Ouwerkerk

+31 6 43265086 Aanwezig: ma, di, wo, do en vr

Jessica Walkley

+31 6 43160762 Aanwezig: ma, di, do