Skip to content

Psychiater eetstoornissen

Nijmegen€ 5.649 - € 9.872 per maandHuman Concern Nijmegen

Functieomschrijving

Wil jij als psychiater bijdragen aan een unieke behandelvisie voor eetstoornissen? Human Concern is de nummer 1 als het gaat om cliënttevredenheid (8.7) en boekt resultaten waar we trots op zijn. Wij bieden een ambulante therapeutische behandeling van eetstoornissen met veel aandacht voor de onderliggende functie van de eetstoornis. Wil je meer weten? Lees dan snel verder en neem contact op voor een vrijblijvende kennismaking.

Wij zijn Human Concern, een gespecialiseerde GGZ instelling voor eetstoornissen die specialistische zorg waaronder CGT, schematherapie en EMDR combineert met zorg vanuit levenservaring. Bij Human Concern geloven we in een eclectische benadering waarin niet enkel gefocust wordt op de symptomen van de eetstoornis, maar ook veel aandacht is voor de functie van de eetstoornis, de triggers en instandhoudende factoren. We werken met een specifieke groep cliënten die bewust voor onze therapeutische behandelmethode kiezen en daarvoor ook de benodigde motivatie inbrengen.


Onafhankelijk onderzoek toont aan dat werken vanuit gelijkwaardig, wezenlijk contact een bepalende factor kan zijn voor het succesvol behandelen van eetstoornissen. Vanuit de visie van Human Concern werken wij hiervoor met Ervaringsprofessionals®, dit zijn o.a. GGZ-agogen en basispsychologen die zelf zijn hersteld van een eetstoornis en hebben geleerd om deze ervaring professioneel in te zetten tijdens de behandeling. Het multidisciplinair team bestaat naast ervaringsprofessionals verder uit een psychiater of klinisch psycholoog in de rol van indicerende regiebehandelaar aangevuld met een team van specialisten zoals diëtisten, systeemtherapeuten en artsen.


Over de functie
Afhankelijk van je interesse kan je als psychiater verschillende rollen vervullen. Naast de meer uitgebreide rol van indicerende regiebehandelaar kan je ook kiezen om bij te dragen aan onder andere farmacotherapie en indicatiestellingen. Als regiebehandelaar ben je eindverantwoordelijk voor (tweede) intakes en diagnostiek op het gebied van diverse eetstoornissen. Je draag de verantwoordelijkheid in het opstellen van-/en zorg dragen voor de uitvoering van behandelplannen. Tijdens de latere behandelfase word je als psychiater betrokken bij vastgelegde reflectiemomenten als ook bij ingrijpende wijzigingen in complexiteit van de situatie of vastlopen van de behandeling. Mocht je zelf ook graag behandelen dan staan we hier zeker open voor, kenmerkend in de werkwijze bij Human Concern is transparantie en gelijkwaardigheid binnen het team en richting de cliënt. We zijn continu aan het innoveren hoe de zorg beter en effectiever kan plaatsvinden. Jouw inbreng is daarbij essentieel. 

Vereisten

Wat verwachten wij van jou?

Je bent een BIG geregistreerde psychiater met interesse in onze doelgroep. Je bent oprecht geïnteresseerd in de mensen om je heen en durft innovatief en op de cliënt toegesneden te werken. Je staat van nature open om te willen leren en dit te willen delen. Je bent minimaal 8 uur per week beschikbaar op locatie en enthousiast om je met onze visie en organisatie te verbinden.


Wat bieden wij?

Ervaren GGZ-specialisten die bij ons in dienst komen, geven aan dat de manier van samenwerken binnen het multidisciplinaire team leidt tot een onverwachte verdieping in persoonlijke en professionele ontwikkeling. We hebben 6 locaties verspreid door Nederland en denken graag met je mee over je verwachtingen en de mogelijkheden passend bij jouw situatie. We werken in sfeervol ingerichte panden en momenteel ook hybride vanuit huis. De cliënten die bij ons komen hebben een sterke wil om te herstellen. We zien dat onze behandelmethode van onderscheidende waarde is in het zorglandschap en in de rol van indicerend regiebehandelaar krijg jij als klinisch psycholoog de kans om mee te bouwen aan zowel de organisatie en het team als de behandelmethode. 

  • Arbeidsvoorwaarden en je salariëring is afhankelijk van hetgeen je meebrengt, daar gaan wij graag over in gesprek. Ook als psychiater met een eigen praktijk ben je van harte welkom om te solliciteren.
  • We investeren graag in je en bieden verschillende mogelijkheden voor scholing en persoonlijke ontwikkeling.
  • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden. Collectiviteitskorting bij je ziektekostenverzekering, pensioenopbouw bij Pensioenfonds Zorg en Welzijn, 166 vakantie-uren bij een fulltime dienstverband, 35 uur aan levensfasebudget (LFB) naast je (bovenwettelijke) vakantie-uren bij een fulltime dienstverband, een jaarlijkse 8% vakantietoeslag, 8,33% eindejaarsuitkering en tot slot is er een balansbudget van €500,- per jaar a.d.h.v. 36 urige werkweek. Het balansbudget kan je inzetten voor persoonlijke scholing, vrije dagen of laten uitbetalen.

 

Hebben wij je interesse gewekt?
Neem dan contact op met Vivianne Janson. Zij is bereikbaar via 06-36220531 - janson@humanconcern.nl - Klik hier om te chatten met Vivianne. Wil je liever eerst informeel kennismaken met een van onze inhoudelijke collega’s via (beeld)bellen of de locatie bezoeken? Laat het Vivianne weten.

Onze recruiters

Vivianne Janson

+31 6 36220531 Aanwezig: ma, di, do, vr

Nora van Ouwerkerk

+31 6 43265086 Aanwezig: ma, di, wo, do en vr

Jessica Walkley

+31 6 43160762 Aanwezig: ma, di, do