Skip to content

Psychiater PTSS

Bilthoven€ 5.649 - € 9.872 per maandPSYTREC Bilthoven

Functieomschrijving

Leuk dat je er bent! PSYTREC groeit hard en is daarom op zoek naar een psychiater. Bij ons stap je binnen in een organisatie die zich exclusief richt op de behandeling van PTSS. Wij doen dit op een unieke wijze die continue in (door)ontwikkeling is. Wij staan bekend om onze no-nonsense mentaliteit waarbij cliënten leren hun vermijding omtrent de trauma’s te doorbreken. Je bent nooit te oud of te jong om te groeien, ontwikkelen en bovenal plezier te hebben in je werk. Doe jij met ons mee? 


Over PSYTREC

Als gespecialiseerde ggz-instelling richten wij ons exclusief op de behandeling van (complexe) PTSS. Dit doen wij op een innovatieve wijze om zo kort en intensief, maar bovenal zo effectief mogelijk te behandelen. In plaats van vele maanden één keer per week of één keer per twee weken behandelen, kiezen wij ervoor om cliënten meerdere dagen aaneensluitend te behandelen. Daarmee is de snelheid van deze behandeling gigantisch hoog. Het behandelprogramma is 1, 2 of 4 dagen, zowel op locatie als online; een deel van de cliënten overnachten in de kliniek (max 2 nachten per week) en ander deel van de cliënten volgt de behandeling online. Op locatie wordt individuele behandeling, begeleiding en ondersteuning geboden. Wij vinden het belangrijk dat de cliënten meer leren over complex trauma en zelf gemotiveerd zijn voor hun behandeling, wij spreken daarom op locatie over cursisten. Het gaat om kortdurende intensieve behandeling waarin meerdere trauma’s behandeld worden. Het behandelprogramma is opgebouwd uit EMDR therapie, Exposure therapie, psycho-educatie en een activerend sport- en bewegingsprogramma. Er is veel ruimte voor privacy en sportgelegenheid. Zo is we onder andere een hindernisbaan op de locaties aanwezig. De buitensportactiviteiten zijn een bijzonder onderdeel van de behandeling. PSYTREC biedt als enige GGZ-instelling in Nederland het unieke Activerende Sport- en Bewegingsprogramma. Bekijk voor meer informatie ook onze website.


We streven ernaar dat 80% van de behandelde cliënten een daling van klachten laat zien. Afgelopen jaar hebben we een daling van 85% gezien bij de klinisch interview PTSS scores. Daarnaast scoorde 70% van de cliënten een dusdanig lage score dat er geen diagnose PTSS meer is. Het liefst behalen wij een 100% score en daarom op zoek naar een psychiater. 


Als psychiater kom je te werken in een team specialisten waaronder professoren, een psychiater, klinisch psychologen, gz-psychologen, verpleegkundigen, begeleiders en psychomotorisch therapeuten. Als psychiater werk je intensief samen met dit team. De samenwerking en sfeer onderling is prettig! Als psychiater zorg je voor een bijdrage in het diagnosticeren en behandelen van onze cliënten. Daarnaast ben je betrokken bij de indicatiestellingen (inclusief eventuele farmacotherapie: het uitschrijven van medicatie). Je participeert in het dagelijks multidisciplinair overleg met collega behandelaren en draagt bij aan diagnostische en wetenschappelijke onderzoeken. Het zijn gevarieerde werkzaamheden om helemaal in op te gaan, zodat je af en toe vergeet dat je aan het werk bent.


Wat mag je van ons verwachten?

Afgelopen jaren is onze organisatie sterk gegroeid. PSYTREC is een onderdeel van het Forta (1000 zorgverleners), een netwerk bestaande uit meerdere (zorg)bedrijven. Binnen het netwerk hebben we naast PTSS ook andere expertise zoals reguliere GGZ, intercultureel, eetstoornissen en beschermd wonen. PSYTREC heeft contracten met alle verzekeraars. PSYTREC heeft 160 medewerkers, waarvan drie kwart academisch geschoold. Wij hebben de ambitie om onze voorsprong te behouden in behandel kwaliteit en onze positie als expertise centrum voor PTSS te verstevigen. Dit zie je ook terug in onze bedrijfscultuur. Wij omschrijven onszelf als ambitieus en energiek. Op de locatie is veel gezelligheid en groot gevoel van verbondenheid. In de pauze wordt er regelmatig een gezamenlijke wandeling gemaakt. Een flauwe grap wordt afgewisseld met een serieus gesprek. Wij zijn een organisatie waarin snel geschakeld wordt. Zodra we met elkaar een (deel van de) marathon rennen of een balletje slaan op het hockeyveld zie je deze snelheid ook terug. We zijn een ondernemende organisatie die allemaal graag meer voor onze cliënten wil betekenen. Onze collega Vivianne Janson gaat graag met je in gesprek over de verwachtingen.

 • Alle voorwaarden uit de cao ggz (maar dat wist je natuurlijk al);
 • Het salaris in de specialisten schaal afhankelijk van de ervaring die je meebrengt, daar gaan wij graag over in gesprek;
 • Gevarieerde werkzaamheden om helemaal in op te gaan, zodat je regelmatig vergeet dat je aan het werk bent;
 • Een ongekend leuke organisatie waarin snel geschakeld wordt;
 • Een werkomgeving waarin jij PTSS specialist zal worden;
 • We investeren graag in je en bieden verschillende mogelijkheden voor scholing en persoonlijke ontwikkeling;
 • De cao GGZ kent voordelen secundaire arbeidsvoorwaarden zoals; collectiviteitskorting bij je ziektekostenverzekering, pensioenopbouw bij Pensioenfonds Zorg en Welzijn, 166 vakantie-uren bij een fulltime dienstverband, 35 uur aan levensfasebudget (LFB) naast je (bovenwettelijke) vakantie-uren bij een fulltime dienstverband, een jaarlijkse 8% vakantietoeslag, 8,33% eindejaarsuitkering en tot slot is er een balansbudget van €500,- per jaar a.d.h.v. 36 urige werkweek. Het balansbudget kan je inzetten voor persoonlijke scholing, vrije dagen of laten uitbetalen.

Vereisten

Wat verwachten wij van jou?

 • Academische opleiding geneeskunde en een medisch specialistische vervolgopleiding tot psychiater;
 • Ook als je binnenkort geregistreerd zult zijn als psychiater kun je reageren;
 • Je bent beschikbaar voor minimaal 9 uur per week;
 • Je bent enthousiast en creatief om de behandeling optimaal vorm te geven;
 • Je vindt het inspirerend om bij te dragen aan de ontwikkeling van het zorgaanbod van PSYTREC en de kwaliteit daarvan vanuit een wetenschappelijke basis.


Wil je meer weten? Wil je meer weten over de functie, onze cultuur of liever eerst informeel koffie drinken of kennismaken met een van onze behandelaren? Dat kan! Vivianne Janson kijkt uit naar je reactie, zij denkt met jou mee wat het meest passend is. Klik hier om te chatten met Vivianne | 06-36220531 | janson@psytrec.nl

Onze recruiters

Vivianne Janson

+31 6 36220531 Aanwezig: ma, di, do, vr

Nora van Ouwerkerk

+31 6 43265086 Aanwezig: ma, di, wo, do en vr

Jessica Walkley

+31 6 43160762 Aanwezig: ma, di, do