Skip to content

Psychomotorisch therapeut kind & jeugd

Rotterdam€ 2.886 - € 4.468 per maandForta Jeugd Rotterdam

Functieomschrijving

Voor een nieuw te openen kind en jeugd poli in Rotterdam Zuid zoeken wij een enthousiaste en daadkrachtige psychomotorisch therapeut. Wij zoeken een collega die psychomotorische therapie binnen ons (SGGZ) behandelaanbod voor kind en jeugd op de kaart wil zetten.


Forta Jeugd

Forta Jeugd biedt diagnostiek en ambulante GGZ behandeling voor kinderen en adolescenten in de leeftijd van vier tot en met zeventien jaar met psychiatrische problematiek, emotionele klachten, gedragsproblemen en/of schoolproblemen. Wij werken vanuit een handelings- en systeemgerichte visie. Dat wil zeggen dat we de klachten altijd plaatsen binnen de context van het kind of de adolescent: vrienden, gezin en school. Qua behandeling is Forta Jeugd CGT georiënteerd, met affiniteit op het gebied van ACT, systeemtherapie en schematherapie. Als team willen we zo breed mogelijk zorg kunnen bieden. We besteden aandacht aan individuele en teamontwikkeling. Wij vinden zorgvuldige indicatiestelling belangrijk dus wegen zo vroeg mogelijk af  welke hulp passend is. Ook geloven wij in het belang van een goede organisatie van het zorglandschap en een prettige samenwerking met collega-instellingen. Forta Jeugd biedt ook begeleiding en behandeling binnen wijkteams Vlaardingen en Schiedam en bij het gezin thuis. Deze integrale specialistische zorg thuis bieden wij aan vanuit ons samenwerkingsverband ThuisTeamJeugd.


De FortaGroep staat voor samen, toekomstgericht verbeteren in de GGZ. We hebben korte communicatielijnen en werken transparant naar zowel elkaar als cliënten. Er is aandacht voor persoonlijke ontwikkeling en groei. Vanuit ons eigen opleidingscentrum zijn er interessante scholingsmogelijkheden. Professionaliteit, collegialiteit en enthousiasme maken het verschil. Een goede sfeer en plezier op de werkvloer vinden wij belangrijk!


Over de functie

Naast onze locatie in Schiedam en Gouda, gaan wij uitbreiden met een locatie in Rotterdam Zuid. We zijn daarom op zoek naar een psychomotorisch therapeut die een bijdrage wil leveren. Als PMT'er krijg jij de ruimte om het aanbod van psychomotore therapie op de locatie in Rotterdam Zuid verder te ontwikkelen. Je levert een bijdrage aan de behandeling, observatie en diagnostiek. De behandeling kan individueel en in groepsverband plaatsvinden. Binnen specifieke bewegingssituaties weet jij het veranderproces in het gedrag tot stand te brengen. De termen oefenen, ervaren, stimuleren en ontdekken zijn jou niet onbekend. Door middel van bewegingen weet jij de belevingswereld van de cliënten te onderzoeken. Als psychomotorisch therapeut werk je volgens een behandelplan en heb je intensief contact met de hoofdbehandelaar. Je neemt deel aan overleggen, intervisie en werkt nauw samen met verschillende zorgdisciplines. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor het opstellen van rapportages over de verrichte werkzaamheden ten behoeve van de cliënt en de omgeving.

Vereisten

Wat kun jij van ons verwachten?

  • Alle voorwaarden uit de cao GGZ (maar dat wist je natuurlijk al);
  • Een salaris tussen 2866 en 4468 euro per maand;
  • Een grote variatie in problematiek en behandelingen;
  • Ruimte voor meedenken en eigen initiatief;
  • Een werkomgeving binnen een team met enthousiaste en professionele medewerkers.


Wat verwachten wij van jou?

  • Een afgeronde HBO opleiding gericht op psychomotorische therapie;
  • Je komt in aanmerking voor een SKJ registratie; 
  • Aantoonbare ervaring met ouders en gezinnen binnen de jeugd GGZ;
  • Betrokkenheid, zelfstandigheid en een positieve instelling naar cliënten, collega's en de organisatie. 


Hebben wij je interesse gewekt?

Mail dan je motivatiebrief en cv via onderstaande button. Heb je vragen (wat wij ons goed kunnen voorstellen)? Neem dan contact op met Nora van Ouwerkerk. E ouwerkerk@forta.nl , T 06-43265086.

Onze recruiters

Vivianne Janson

+31 6 36220531 Aanwezig: ma, di, do, vr

Nora van Ouwerkerk

+31 6 43265086 Aanwezig: ma, di, wo, do en vr

Jessica Walkley

+31 6 43160762 Aanwezig: ma, di, do