Skip to content

Psychomotorisch therapeut kind, jeugd én volwassenen

GoudaFortaGroep Gouda

Functieomschrijving

Jij bent een creatieve, betrokken en zelfstandige psychomotorisch therapeut (PMT). Je komt te werken op onze behandellocatie voor volwassenen, jongeren én kinderen! Het gaat om een functie van 24 uur per week.


Als psychomotorisch therapeut (PMT) heb je een onderscheidende rol binnen onze organisatie. Je krijgt de ruimte om het aanbod van psychomotore therapie verder te ontwikkelen. Je levert een bijdrage aan de behandeling, observatie en diagnostiek. De behandeling kan zowel individueel als in groepsverband plaatsvinden. Binnen specifieke bewegingssituaties weet jij het veranderproces in het gedrag tot stand te brengen. Oefenen, ervaren, stimuleren en ontdekken - termen die jou niet onbekend zijn. Je pakt de leiding maar geeft iemand de ruimte of gaat juist meer naast iemand staan als dat nodig is. Door de bewegingen weet jij iemand zijn/haar belevingswereld te onderzoeken. En welk psychomotorisch 'materiaal' gebruik je daarbij, kies je voor veiligheid of uitdaging? Als vaktherapeut werk je volgens het behandelplan en heb je nauw contact met de (hoofd)behandelaar. Je participeert in de overleggen, intervisie en werkt nauw samen met verschillende zorgdisciplines. Tot slot ben je verantwoordelijk voor het opstellen van rapportage(s) over de verrichte werkzaamheden ten behoeve van de cliënt en de omgeving. Er kan gebruik gemaakt worden van een spelkamer waar PMT materiaal aanwezig is. Daarnaast is er mogelijkheid tot extern gebruik van een gymzaal.


Onze behandellocatie Gouda vormt een afdeling met Forta Jeugd en de FortaGroep. Een unieke combinatie; omdat we hierdoor diagnostiek en behandeling van psychische en psychiatrische klachten kunnen aanbieden voor volwassenen, jongeren én kinderen. Dit doen wij vanuit de basis- en specialistische GGZ voor mensen met voornamelijk emotionele-, stemmings- en angstklachten, persoonlijkheidsproblematiek en trauma, maar ook gedragsproblemen en/of schoolproblemen. Onze behandelingen zijn gebaseerd op cognitieve gedragstherapie (CGT), met affiniteit op het gebied van ACT en schematherapie. We bieden individuele begeleiding, behandelingen en groepsbehandelingen. De behandelingen worden face-to-face op locatie, volledig online (digitaal) of blended aangeboden. Wij werken middels beeldbellen en therapieland (E-health) aan de behandeldoelen. Er zijn zeer goede faciliteiten om online te werken. De locatie, gevestigd naast het centraal station, is goed bereikbaar en centraal gelegen in het land. Wij geloven in het belang van goede organisatie van het zorglandschap en een prettige samenwerking met collega-instellingen.


Het team bestaat uit 17 collega's waarvan 7 BIG geregistreerd en 2 secretarieel medewerkers voor de administratieve ondersteuning. Zij zijn op verschillende vlakken betrokken bij de ontwikkelingen binnen de organisatie, zoals de deelname aan de OR. Als klein team willen ze zo breed mogelijk zorg kunnen bieden. Zij besteden aandacht aan individuele en teamvorming-/ontwikkeling. Forta is een relatief kleinschalige organisatie, met korte communicatielijnen en werken transparant naar zowel elkaar als cliënten. Professionaliteit, collegialiteit en enthousiasme maken het verschil. Een goede sfeer en plezier op de werkvloer vinden we belangrijk!
Vereisten

Wat verwachten wij van jou?

  • Een HBO bachelor opleiding gericht op PMT psychomotorische therapie. Eventueel aangevuld met een SKJ registratie;
  • Betrokkenheid, zelfstandigheid en een positieve instelling naar cliënten, collega’s en de organisatie;
  • Het geeft jou energie om nieuwe ontwikkelingen in de zorg in de praktijk te brengen.


Wij investeren graag in jou!

Wij bieden onze collega’s gevarieerd en zinvol werk in een professionele en prettige werkomgeving. Wij investeren graag in je. Dit doen wij door verschillende mogelijkheden te bieden voor scholing en persoonlijke ontwikkeling. De persoon is altijd belangrijker dan het profiel en diversiteit wordt gevierd. Wij gaan daarom graag in gesprek over de verwachtingen. Wij werken vanuit een hecht team waarbij werkgeluk voorop staat en ruimte is voor jouw initiatieven. Het team zal kennis en plezier met je delen! Vanzelfsprekend houden wij rekening met de cao GGZ.

  • Je salariëring is afhankelijk van hetgeen je meebrengt, daar gaan wij graag over in gesprek;
  • De 24 uur is verdeeld met 16 uur voor jeugd en per oktober 8 uur voor volwassenen;
  • Mogelijkheid tot werkbegeleiding van een PMT'er van een andere Forta locatie;
  • Collectiviteitskorting bij je ziektekostenverzekering, pensioenopbouw bij Pensioenfonds Zorg en Welzijn, 166 vakantie-uren bij een fulltime dienstverband, 35 uur aan levensfasebudget (LFB) naast je (bovenwettelijke) vakantie-uren bij een fulltime dienstverband, een jaarlijkse 8% vakantietoeslag en 8,33% eindejaarsuitkering.

Kennismaken

Heb je interesse in deze vacature? Stuur ons dan je gemotiveerde brief en cv via de onderstaande button. Dat kan! Nora van Ouwerkerk - 06-43265086 - ouwerkerk@forta.nl.

Onze recruiters

Vivianne Janson

+31 6 36220531 Aanwezig: ma, di, do, vrij

Nora van Ouwerkerk

+31 6 43265086 Aanwezig: ma, di, woe, do

Jessica Walkley

+31 6 43160762 Aanwezig: ma, di, do