Skip to content

Psychotherapeut eetstoornissen

Nederland, Noord-Holland, AmsterdamHuman Concern Amsterdam

Functieomschrijving

Wil je jouw ervaring als psychotherapeut inzetten voor een bewezen effectieve behandeling van de onderliggende problematiek van eetstoornissen? Bij Human Concern krijg je de ruimte om jouw eigen visie, persoonlijkheid en talenten mee te nemen in de manier waarop jij cliënten faciliteert in hun proces. Wij zoeken daarom een psychotherapeut die wil blijven groeien, niet terugschrikt van het maken van wezenlijk contact en de holistische visie van Human Concern waardeert.

Human Concern is een gespecialiseerde GGZ instelling voor eetstoornissen die een professionele, wetenschappelijk onderbouwde behandelmethode combineert met een bijzondere visie waarin gelijkwaardigheid en zorg vanuit levenservaring centraal staan. Bij Human Concern geloven we in een holistische aanpak waarin niet de stoornis centraal staat maar Specialisten, Ervaringsprofessionals en Cliënten zich richten op het zichtbaar maken en behandelen van het onderliggende lijden dat de eetstoornis in stand houdt. 

Human Concern is de nummer 1 als het gaat om cliënttevredenheid (8.7) en boekt behandelresultaten waar we trots op zijn. We dragen actief bij aan wetenschappelijk onderzoek naar succesvolle behandeling van eetstoornissen. Als psychotherapeut ben jij een essentiële schakel in het leveren van kwalitatief hoge zorg door je inhoudelijke expertise en je rol als werkbegeleider van de Ervaringsprofessionals. Ervaringsprofessionals zijn zorgprofessionals (basispsychologen, SPH'ers of vergelijkbaar)  die zelf zijn genezen van een eetstoornis en middels een geaccrediteerd intern trainingsprogramma hebben geleerd om deze ervaring professioneel in te zetten. Binnen Human Concern stellen we ons kwetsbaar op en zijn we altijd op zoek naar de verbinding en hoe we het beste kunnen bereiken voor onze cliënten. We werken in fijn ingerichte panden en op dit moment hybride ook vanuit huis.

De functie

Vanuit de visie van Human Concern werk je als psychotherapeut in de rol van regiebehandelaar in een gelijkwaardig multidisciplinair team. Het team bestaat onder andere uit een Ervaringsprofessional die als "kernbehandelaar" de cliënt door het proces begeleidt. Als regiebehandelaar ondersteun jij vanuit jouw inhoudelijke expertise de Ervaringsprofessionals via werkbegeleiding en werk je waar nodig het behandelplan verder uit. Je kijkt naar de causaliteit, behandelt mee en draagt samen met de locatiemanager zorg voor een goed lopend behandeltraject, jij voor de inhoud en het behandeleffect, je collega voor de inzet en het algemeen functioneren. Cliënten worden in het intakeproces uitgebreid gescreend om  in te schatten voor wie de behandeling geschikt is. Elke 3 maanden wordt geëvalueerd of er voldoende vooruitgang is geboekt aan de hand van op maat geformuleerde doelen. Zo kan de ambulante begeleiding variëren van 3 maanden tot 1,5 jaar of langer. Indien nodig wordt de kort-klinische boost-behandeling Be-Leef! ingezet. 

Vereisten

Voor de rol van psychotherapeut zoeken we iemand die verbindingen wil èn kan leggen. Je bent een BIG geregistreerde psychotherapeut en benadert cliënten vanuit een open en menselijke houding waarbij kiest voor een gelijkwaardige insteek. Vanuit dezelfde houding werk je in een multidisciplinair team van Ervaringsprofessionals®, Artsen, Psychiaters, Diëtisten en Systeemtherapeuten. Je bent in staat leiding te geven op een opbouwende en constructieve wijze. Tegelijkertijd ben je sensitief en heb je affiniteit met systemisch werken.


Wat bieden wij?

Omdat wij levenservaring even belangrijk vinden als professionele ervaring stimuleren we je om je te blijven ontwikkelen, zowel als mens en behandelaar. Kom je aan boord dan word je uitgenodigd voor de gecrediteerde interne training op onze Be-Leef! locatie in Portugal. Hier leer je om ook jouw eigen levenservaring professioneel in te zetten. We hebben 6 locaties verspreid door Nederland en denken graag met je mee over je verwachtingen en de mogelijkheden passend bij jouw situatie. Het team van Human Concern is betrokken, gedreven en naast hard werken is er ook ruimte voor een goed gesprek. Daarnaast kan je uitgaan van: 

  • Salariëring afhankelijk van hetgeen je meebrengt;
  • Arbeidsvoorwaarden conform de cao GGZ;
  • Een sfeervolle werkomgeving, professionele collega’s en bijzondere cliënten met de wil om te genezen;
  • Goede secundaire voorwaarden zoals collectiviteitskorting bij je ziektekostenverzekering, pensioenopbouw bij Pensioenfonds Zorg en Welzijn, 166 vakantie-uren bij een fulltime dienstverband, 35 uur aan levensfasebudget (LFB) naast je (bovenwettelijke) vakantie-uren bij een fulltime dienstverband, een jaarlijkse 8% vakantietoeslag en 8,33% eindejaarsuitkering.


Ben je nieuwsgierig geworden? Maak je interesse kenbaar via de 'reageer' button. Uiteraard ben je ook van harte welkom om eerst informeel kennis te maken met Geertje. Bij een goede dosis enthousiasme is een motivatiebrief niet nodig. Geertje Janssen - janssen@humanconcern.nl - 06-43265085- Klik hier om te chatten met Geertje