Skip to content

Systeemtherapeut eetstoornissen

Bilthoven€ 3.241 - € 5.734 per maandHuman Concern Bilthoven

Functieomschrijving

Ben jij Systeemtherapeut en wordt je blij van werken zonder vaste protocollen en in teamverband aan complexe problematiek? Werken voor Human Concern betekent dat je de ruimte krijgt om je creativiteit, persoonlijkheid en talenten mee te nemen in de manier waarop je cliënten faciliteert in hun proces. Iets voor jou? Lees dan snel verder! 

Over Human Concern 

Human Concern, een gespecialiseerde GGZ instelling voor eetstoornissen die specialistische zorg waaronder CGT, schematherapie en EMDR combineert met zorg vanuit levenservaring. Bij Human Concern geloven we in een eclectische benadering waarin niet enkel gefocust wordt op de symptomen van de eetstoornis. Er is ook veel aandacht voor de functie van de eetstoornis, de triggers en instandhoudende factoren. We werken met een specifieke groep cliënten die bewust voor onze therapeutische behandelmethode kiezen en daarvoor ook de benodigde motivatie inbrengen.

Onafhankelijk onderzoek toont aan dat werken vanuit gelijkwaardig, wezenlijk contact een bepalende factor kan zijn voor het succesvol behandelen van eetstoornissen. Vanuit de visie van Human Concern werken wij hiervoor met Ervaringsprofessionals®, dit zijn o.a. GGZ-agogen en basispsychologen die zelf zijn hersteld van een eetstoornis en hebben geleerd om deze ervaring professioneel in te zetten tijdens de behandeling. Het multidisciplinair team bestaat naast ervaringsprofessionals® verder uit een psychiater of klinisch psycholoog, diëtist en arts.


Jij als systeemtherapeut in ons team 

Als Systeemtherapeut verricht je systeem diagnostisch onderzoek en verzorg je systeemtherapie voor zowel cliënten als gezinnen en partners van cliënten. We waarderen daarnaast jouw bijdrage aan onderzoek en aan het beschrijven van het systemisch werken bij mensen met een eetstoornis en hun gezinnen en partners. Maken cliënten gebruik van de kort-klinische boost-behandeling Be-Leef! in Portugal dan verzorg jij parallel aan dit traject de systeemtherapie voor naastbetrokkenen in Nederland. 

Vereisten

Wat kun je van ons verwachten?

 • Alle voorwaarden uit de cao ggz (maar dat wist je natuurlijk al);
 • Een salaris tussen de €3760,- en €5734,- bruto per maand op basis van 36 uur; 
 • Een ‘onverwachte’ verdieping in persoonlijke en professionele ontwikkeling (dit geven collega’s aan);
 • Een zeer sfeervol ingericht pand;
 • De mogelijkheid om ook vanuit huis te werken;
 • Een dienstverband voor 16 uur per week, past dit niet dan denken we graag met je mee over de mogelijkheden;
 • Goede opleidingsmogelijkheden waardoor jij je als persoon en vakinhoudelijk kunt blijven ontwikkelen.

Als systeemtherapeut voel je je waarschijnlijk helemaal thuis bij Human Concern aangezien een eclectische en systemische benadering centraal staan in de behandelaanpak. Kom je aan boord dan word je uitgenodigd voor de gecrediteerde interne training op onze Be-Leef! locatie in Portugal. Hier leer je om ook jouw eigen levenservaring professioneel in te zetten. 

Wat verwachten wij van jou? 

 • Je bent een erkend systeemtherapeut, lidmaatschap van het NVRG is een plus; 
 • Je bent iemand die verbindingen wil èn kan leggen.  
 • Je wordt enthousiast van de behandelvisie van Human Concern en wil bijdragen aan de verdere ontwikkeling van systemisch werken voor onze doelgroep. 
 • Je hebt levenservaring en de bereidheid om die op een professionele manier, passend bij de visie van Human Concern, in te zetten in de behandelingen.

Hebben wij je interesse gewekt?
Mail dan je motivatiebrief en cv via onderstaande button. Heb je vragen of wil je je motivatie liever telefonisch toelichten? Neem dan contact op met Nora van Ouwerkerk E - ouwerkerk@humanconcern.nl T 06-43265086. 

Onze recruiters

Vivianne Janson

+31 6 36220531 Aanwezig: ma, di, do, vrij

Nora van Ouwerkerk

+31 6 43265086 Aanwezig: ma, di, woe, do

Jessica Walkley

+31 6 43160762 Aanwezig: ma, di, do