Skip to content

Systeemtherapeut eetstoornissen

Nederland, Utrecht, BilthovenHuman Concern Bilthoven

Functieomschrijving

Ben jij Systeemtherapeut en wil je jouw ervaring inzetten voor een bewezen effectieve behandeling van de onderliggende problematiek van eetstoornissen? Werken voor Human Concern betekent dat je de ruimte krijgt om jouw eigen visie, persoonlijkheid en talenten mee te nemen in de manier waarop je cliënten faciliteert in hun proces. Iets voor jou? Lees dan snel verder! 

Wij zijn Human Concern, een gespecialiseerde GGZ instelling voor eetstoornissen die een professionele, wetenschappelijk onderbouwde behandelmethode combineert met een bijzondere visie waarin wezenlijk contact, gelijkwaardigheid en zorg vanuit levenservaring centraal staan. Vanuit de visie van Human Concern werken we volgens holistische aanpak waarin niet de stoornis centraal staat maar Specialisten, Ervaringsprofessionals en Cliënten zich richten op de activatie van het zelfhelend vermogen van een cliënt door het onderliggend lijden zichtbaar te maken en te behandelen.

De functie
 Vanuit de visie van Human Concern werk je als Systeemtherapeut in een gelijkwaardig multidisciplinair team dat bestaat uit een regiebehandelaar (gz-psycholoog of psychotherapeut), een psychiater, een diëtiste, arts en Ervaringsprofessionals. Ervaringsprofessionals zijn zorgprofessionals die zelf zijn genezen van een eetstoornis en hebben geleerd om deze ervaring professioneel in te zetten. 


Als Systeemtherapeut verricht je systeem diagnostisch onderzoek en verzorg je systeemtherapie voor zowel cliënten als gezinnen en partners van cliënten. We waarderen daarnaast jouw bijdrage aan onderzoek en aan het beschrijven van het systemisch werken bij mensen met een eetstoornis en hun gezinnen en partners. Maken cliënten gebruik van de kort-klinische boost-behandeling Be-Leef! in Portugal dan verzorg jij parallel aan dit traject de systeemtherapie voor naastbetrokkenen in Nederland. 

Vereisten

Je bent op de eerste plaats een professional met een groot hart. Je bent iemand die verbindingen wil èn kan leggen. Je bent een erkend systeemtherapeut, lid van de NVRG of in een ver stadium van toelating. Je hebt aantoonbare affiniteit met onze doelgroep en onderschrijft de unieke behandelvisie van Human Concern en wil bijdragen aan de verdere ontwikkeling van systemisch werken voor onze doelgroep. Je hebt levenservaring en de bereidheid om die op een professionele manier, passend bij de visie van Human Concern, in te zetten in de behandelingen. In Bilthoven zoeken we versterking voor 16 uur per week, past dit niet dan denken we graag met je mee over de mogelijkheden;

Wat bieden wij?

Als systeemtherapeut voel je je waarschijnlijk helemaal thuis bij Human Concern aangezien een holistische en systemische benadering centraal staan in de behandelaanpak. Omdat wij levenservaring even belangrijk vinden als professionele ervaring stimuleren we je om je te blijven ontwikkelen, zowel als mens en behandelaar. Kom je aan boord dan word je uitgenodigd voor de gecrediteerde interne training op onze Be-Leef! locatie in Portugal. Hier leer je om ook jouw eigen levenservaring professioneel in te zetten. 

Wat mag je van ons verwachten?

Omdat wij levenservaring even belangrijk vinden als professionele ervaring stimuleren we je om je te blijven ontwikkelen. Ook ervaren specialisten die zich met Human Concern verbinden zijn vaak verrast over de verdieping die onze manier van werken mogelijk maakt. Human Concern is de nummer 1 als het gaat om cliënttevredenheid (8.7) en boekt behandelresultaten waar we trots op zijn. We werken in prachtig ingericht pand op enkele minuten lopen vanaf station Bilthoven en op dit moment hybride ook vanuit huis. In Bilthoven werken we in een stabiel team dat goed op elkaar is ingespeeld, we kunnen samen lachen maar bij verdriet of tegenslag zijn we er ook voor elkaar. De locatie is een oase van rust en sereniteit en we lunchen samen in de sfeervolle "huiskamer". Stap je aan boord dan bouw je mee aan een toonaangevende organisatie met bijzondere cliënten die willen genezen. Daarnaast ontvang je natuurlijk:

  • Salariëring afhankelijk van hetgeen je meebrengt, de verwachtingen stemmen we voor je gesprek op locatie af;
  • Goede secundaire voorwaarden conform cao GGZ zoals collectiviteitskorting bij je ziektekostenverzekering, pensioenopbouw bij Pensioenfonds Zorg en Welzijn, 166 vakantie-uren bij een fulltime dienstverband, 35 uur aan levensfasebudget (LFB) naast je (bovenwettelijke) vakantie-uren bij een fulltime dienstverband, een jaarlijkse 8% vakantietoeslag en 8,33% eindejaarsuitkering.

Ben je nieuwsgierig geworden? Maak je interesse kenbaar via de 'reageer' button. Uiteraard ben je ook van harte welkom om eerst informeel kennis te maken met Geertje. Bij een goede dosis enthousiasme is een motivatiebrief niet nodig. Geertje Janssen - janssen@humanconcern.nl - 06-43265085 - Klik hier om te chatten met Geertje