Skip to content

Systeemtherapeut

Utrecht€ 3.306 - € 4.981 per maandDokter Bosman Utrecht (Spoor030)

Functieomschrijving

Ben jij een ambitieuze systeemtherapeut die samen met collega’s in een multidisciplinair team het zorglandschap binnen de Stad Utrecht wil innoveren en verbeteren? Dan komt Dokter Bosman graag met jou in contact!


Wat ga je doen?

Binnen onze organisatie zijn we op zoek naar een gezin- en relatietherapeut die ervaring heeft in het werken met gezinssystemen. Als systeemtherapeut ben je een expert op het gebied van interacties tussen de verschillende gezinsleden/ systeemleden, maar ook een expert in het aangaan van een samenwerking met betrokken ketenpartners waar we mee samenwerken (huisartsen, andere GZ instellingen, scholen, wijkagenten, buurtteam, SAVE (gezinsvoogden, jeugdreclasseerders), Raad van de Kinderbescherming, formeel en informele steunnetwerk zoals jongerenwerkers, vrienden, familieleden en buren).


Als systeemtherapeut kom je te werken in het wijkteam noordwest van Spoor030. Een multidisciplinair team waarbinnen de systemische visie breed gedragen wordt. Je biedt bij Spoor030 wijkgerichte, laagdrempelige, specialistische hulp aan kinderen, jongeren en hun gezinnen. Dit doe je vanuit samenwerking, onder andere met het buurtteam en huisartsen. Consulten kunnen ook écht in de wijk plaatsvinden. De expertise van Spoor030 is aanvullend op die van het buurtteam.


Over Spoor030

Spoor030 is een relatief jonge organisatie met als visie om zo dicht mogelijk hulp te bieden, daar waar de jongere woont met als idee dat elke hulpvraag waar een gezinslid mee komt opgepakt gaat worden door het behandelteam. Het behandelteam is zeer divers in samenstelling. Het behandelteam bestaat uit psychiaters, GZ-psychologen, orthopedagogen, psychologen, vaktherapeuten, systeemtherapeuten en systemisch werkers.


Je komt in dienst bij Dokter Bosman en werkt voor Spoor030. Kijk voor meer informatie op onze website https://spoor030.nl of Linkedin om te zien wie er allemaal al bij Spoor030 werken.


Naar wie zijn wij op zoek?

Als systeemtherapeut word je bij Spoor030 breed ingezet. We zijn daarom op zoek naar een ervaren systeemtherapeut. Het liefst ervaring met: forensische problematiek, multi-problem gezinnen, scheidingsproblematiek, rouw en verliesverwerking, verbindend gezag, signs of safety, trauma sensitief kunnen werken, cultureel sensitief kunnen werken, expertise op het gebied van ADHD, hechting, autisme, LVB, thuiszittersproblematiek, zelfbeschadigend of suïcidaal gedrag, dwang, angststoornissen, KOPP problematiek en seksueel grensoverschrijdend gedrag.


Als systeemtherapeut zul je ingezet worden tijdens consulten, intakegesprekken, proces diagnostiek, individuele behandelingen en kortdurende en langdurende systeembehandelingen.


Je bent in staat om zelfstandig te werken, je bent een teamspeler, creatief, waar nodig werk je pro actief, je hebt communicatieve vaardigheden die je inzet om de verbinding te bevorderen en cliënten te motiveren, je bent alert op je eigen veiligheid en die van systeemleden en collega’s, je werkt effectief, je neemt deel aan intervisie en multidisciplinair overleg, je draagt kennis over en staat ook open om te leren van je collega’s.

Vereisten

Wat kun jij van ons verwachten? 

 • Een uitdagende functie binnen een organisatie met korte lijnen, waar jouw inbreng en expertise op waarde worden geschat;
 • De inhoud is leidend, en dat betekent veel minder bureaucratie;
 • De mogelijkheid om bij te dragen aan het innoveren van het zorglandschap;
 • De ruimte om samen met andere ambitieuze collega’s Spoor030 verder op te bouwen en te ontwikkelen;
 • Spoor030 volgt de CAO GGZ en Jeugdzorg. Inschaling vindt plaats in schaal 60 GGZ op basis van kennis en ervaring;
 • Het gaat in eerste instantie om een tijdelijke aanstelling voor de duur van 1 jaar, met de intentie dit te verlengen naar een aanstelling voor onbepaalde tijd; 
 • De vacature betreft 24-36 uur per week. De werkdagen zijn in overleg; 
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden. Collectiviteitskorting bij je ziektekostenverzekering, pensioenopbouw bij Pensioenfonds Zorg en Welzijn, 166 vakantie-uren bij een fulltime dienstverband, 35 uur aan levensfasebudget (LFB) naast je (bovenwettelijke) vakantie-uren bij een fulltime dienstverband, een jaarlijkse 8% vakantietoeslag, 8,33% eindejaarsuitkering en tot slot is er een balansbudget van €500,- per jaar a.d.h.v. 36 urige werkweek. Het balansbudget kan je inzetten voor persoonlijke scholing, vrije dagen of laten uitbetalen.


Wat verwachten wij van jou? 

 • Een afgeronde HBO of WO opleiding tot systeemtherapeut met een NVRG registratie;
 • Je kan zelfstandig werken en hebt enige jaren relevante werkervaring;
 • Je hebt een SKJ inschrijving in het beroepsregister voor jeugd- en gezinsprofessionals of kan deze registratie aanvragen;
 • Gezien het brede werkveld is er veel afwisseling binnen en tussen de werkdagen en is een flexibele opstelling belangrijk;
 • Om in aanmerking te komen voor deze functie is een positieve Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) vereist. Het natrekken van referenties, integriteitscontrole via het Waarschuwingsregister Zorg & Welzijn en het controleren van diploma’s maken onderdeel uit van de sollicitatieprocedure.


Wil je meer weten of direct solliciteren?

Nieuwsgierig geworden? Of heb je nog vragen? Neem dan gerust contact op met Ido van der Brug, Manager Zorg, 06-22032700, voor meer informatie of een oriënterend gesprek. Een afspraak maken om eens in de praktijk te ervaren hoe het is om bij Spoor030 te werken is ook mogelijk!


Vragen over de vacature neem dan contact op met Annemarie ter Haar, recruiter, op 088-226 81 56 of aterhaar@dokterbosman.nl

Direct solliciteren kan natuurlijk ook: zorg dat je je CV en motivatiebrief klaar hebt staan. We horen graag van je!

Sluitingstermijn van deze vacature is 5 juni 2023. De eerste gespreksronde is op woensdag 14 juni en de tweede gespreksronde op vrijdag ochtend 23 juni.

Onze recruiters

Vivianne Janson

+31 6 36220531 Aanwezig: ma, di, do, vr

Nora van Ouwerkerk

+31 6 43265086 Aanwezig: ma, di, wo, do en vr

Jessica Walkley

+31 6 43160762 Aanwezig: ma, di, do