Skip to content

Teamleider basispsycholoog of orthopedagoog in de wijk kind & jeugd

Schiedam€ 3.306 - € 4.981 per maandForta Jeugd Schiedam (ambulant)

Functieomschrijving

Wij zijn op zoek naar een ondernemende basispsycholoog of orthopedagoog voor in de wijk. Het spreekt jou aan om de verbindende factor te zijn in het team en teamleiderstaken af te wisselen met begeleiden en behandelen. Het Forta Jeugd wijkteam is gespecialiseerd in de begeleiding en behandeling (vanuit basis GGZ) van kinderen en jeugdigen in de leeftijd van 4 t/m 17 jaar met emotionele klachten, gedragsproblemen en/of schoolproblemen. Je team vormt een schil van J-GGZ expertise rond de sociale teams van Schiedam, Vlaardingen en Maassluis.


Over de functie

Als teamleider geef je sturing aan het team, biedt je ondersteuning en verzorg je de coördinaties van de wijkteams. Je bent als teamleider met regelmaat aanwezig op de verschillende locaties van de wijkteams in Schiedam, Vlaardingen en Maassluis. Je neemt deel aan overleggen en hebt een adviserende rol.


Je denkt beleidsmatig mee met de ontwikkelingen van de zorg, die binnen MVS gaande zijn. En je geeft inhoudelijk sturing te geven aan werkprocessen van je eigen medewerkers. De overlegmomenten zullen worden afgewisseld met managementoverleggen en intervisie met je collega-teamleiders van Forta Jeugd. De functie van teamleider basispsycholoog of orthopedagoog in het wijkteam is een zeer afwisselende functie. Het is voor jou dan ook geen probleem om snel te schakelen en de lijntjes kort te houden.


Je verricht intakes, doet psychodiagnostisch (basis)onderzoek, begeleiding en behandeling binnen de wijk en bij het gezin thuis. Het gaat hierbij om (kortdurende) individuele begeleiding van het kind/de jeugdige, groepsbehandeling, ouderbegeleiding en gezinsgesprekken (op locatie in de wijk en online met het E-health programma Therapieland). Waar mogelijk maak je gebruik van voorhanden zijnde protocollen.


Over Forta Jeugd

Forta Jeugd is gespecialiseerd in de diagnostiek en ambulante GGZ behandeling voor kinderen en adolescenten in de leeftijd van vier tot en met zeventien jaar met psychiatrische problematiek, emotionele klachten, gedragsproblemen en/of schoolproblemen. Wij bieden ambulante SGGZ vanuit een locatie in Schiedam en een in Rotterdam. Wij bieden vanuit de maatschap ThuisTeamJeugd integrale jeugdhulp bij de gezinnen thuis. En wij bieden begeleiding en behandeling binnen wijkteams Schiedam, Vlaardingen en Maassluis. Wij werken vanuit een handelings- en systeemgerichte visie. Dat wil zeggen dat we de klachten altijd plaatsen binnen de context van het kind of de adolescent: vrienden, gezin en school.


We geloven in het belang om goede GGZ-kennis aan de voorkant van de hulpverlening te organiseren en dat zorg zo dicht mogelijk bij huis plaats moet vinden. Daarom willen wij als J-GGZ-team in de wijkteams willen we zo breed mogelijk zorg kunnen bieden. Wij vinden zorgvuldige indicatiestelling belangrijk, dus wegen zo vroeg mogelijk welke hulp passend is.


We besteden aandacht aan individuele en teamvorming-/ontwikkeling. Ook geloven wij in het belang van goede organisatie van het zorglandschap en een prettige samenwerking met collega-instellingen.

Forta Jeugd is onderdeel van Forta, dat staat voor samen, toekomstgericht ontwikkelen in de GGZ. 100% tevreden cliënten en medewerkers. We hebben korte communicatielijnen, werken transparant naar zowel elkaar als cliënten. Er is aandacht voor persoonlijke ontwikkeling en groei. Vanuit ons eigen opleidingscentrum zijn er interessante scholingsmogelijkheden. Professionaliteit, collegialiteit en enthousiasme maken het verschil. Een goede sfeer en plezier op de werkvloer vinden wij belangrijk!

Vereisten

Wat mag je van ons verwachten?

  • Alle voorwaarden uit de cao GGZ;
  • Een salaris tussen 3306 en 4981 euro per maand;
  • Een extra toelage als teamleider;
  • Een werkomgeving binnen een team met enthousiaste en professionele medewerkers;
  • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden. Collectiviteitskorting bij je ziektekostenverzekering, pensioenopbouw bij Pensioenfonds Zorg en Welzijn, 166 vakantie-uren bij een fulltime dienstverband, 35 uur aan levensfasebudget (LFB) naast je (bovenwettelijke) vakantie-uren bij een fulltime dienstverband, een jaarlijkse 8% vakantietoeslag, 8,33% eindejaarsuitkering en tot slot is er een balansbudget van €500,- per jaar a.d.h.v. 36 urige werkweek. Het balansbudget kan je inzetten voor persoonlijke scholing, vrije dagen of laten uitbetalen.


Wat verwachten wij van jou?

  • Een afgeronde opleiding als basispsycholoog of orthopedagoog met SKJ registratie;
  • Ervaring met leidinggevende taken en bij voorkeur ook werkervaring binnen de jeugd GGZ;
  • Beschikbaarheid van 28 - 36 uur per week (binnen kantooruren);
  • Affiniteit met CGt, systemisch werken en leidinggeven;
  • Betrokkenheid, zelfstandigheid en een positieve instelling naar cliënten, collega’s en de organisatie.


Meer weten?

Heb je interesse in deze vacature? Stuur ons dan je gemotiveerde brief en cv via de onderstaande button. Wij kijken uit naar je reactie! Nora van Ouwerkerk - 06-43265086 - ouwerkerk@forta.nl

Onze recruiters

Vivianne Janson

+31 6 36220531 Aanwezig: ma, di, do, vr

Nora van Ouwerkerk

+31 6 43265086 Aanwezig: ma, di, wo, do en vr

Jessica Walkley

+31 6 43160762 Aanwezig: ma, di, do