Skip to content

Teamleider kind & jeugd

Nederland, Zuid-Holland, SchiedamThuisTeamJeugd (TTJ)

Functieomschrijving

Als Teamleider van Thuis Team Jeugd weet je collega's én cliënten te verbinden, inspireren en motiveren. Thuis Team Jeugd, oftewel TTJ is een samenwerkingsverband van Forta Jeugd, Prokino Zorg en PKJP. Samen bieden wij ambulante begeleiding en behandeling aan voor kinderen, jongeren en/of het gezin thuis. 


Wij bundelen onze krachten, ieder vanuit eigen expertise zodat we samen een netwerk van zorg bundelen rondom de cliënt. Goede zorg halen we dichtbij, thuis en in de wijk. Het gaat daarbij om specialistische, integrale jeugdhulp die een brug slaat tussen GGZ, jeugd- en opvoedhulp. Wij richten ons op het gebied van sociaal en persoonlijk functioneren, opvoedondersteuning, psychotherapeutische, systemische en psychiatrische behandeling aan gezinnen met kinderen en jeugdigen tot 23 jaar.


Het Thuis Team Jeugd TTJ team bestaat uit algemene jeugd (GGZ) hulpverleners, basispsychologen, GZ-psychologen en specialisten. Wie met elkaar samenwerken, is afhankelijk van de cliënt en hulpvraag. Elk zorgtraject wordt op maat geleverd. Gewoon waar mogelijk, specialistische GGZ waar nodig. Mogelijk aangevuld met de methodiek Multidimensionale Familietherapie (MDFT). Wij werken vanuit een systeemgerichte visie en streven ernaar om de meest efficiënte en effectieve behandeling te bieden


Over de functie

Op een enthousiaste manier weet jij het team aan te sturen op resultaat en productie. Het MDFT en SAG team zijn jouw verantwoordelijkheid. MDFT is een intensieve vorm van systeembegeleiding aan huis en een SAG is een specialistisch ambulante gezinsbegeleider. Waar nodig denk of werk je mee, neem je iets uit handen of reik je tools aan zodat het team zelfstandig verder kan. Samenwerking en netwerken staat bij ons hoog in het vaandel, jij voelt je hierin thuis. Door jouw eigen ervaring kan je zowel operationeel als op tactisch niveau schakelen. Je biedt ondersteuning bij casuïstiek, helpt mee als de situatie daarom vraagt en toont initiatief. Je hebt korte communicatielijnen met het team, de cliënten en ketenpartners. Samen bereik je meer - jij zorgt voor deze bundeling van krachten! Het team heeft behoefte aan een leidinggevende die het team meeneemt in de nieuwe ontwikkelingen na de aanbestedingen in 2023. Momenteel richten we ons op doorontwikkeling in de regio van MVS (Maassluis Vlaardingen en Schiedam) en GRJR. We zoeken dan ook iemand met visie en daadkracht die in staat is om de externe ontwikkelingen te vertalen naar de dagelijkse praktijk van onze medewerkers.

Vereisten

Wat verwachten wij van jou?

  • Je hebt een SKJ of BIG registratie (oftewel, Orthopedagoog-Generalist, GZ-psycholoog, social work, maatschappelijk werk, psychologie);
  • Ervaring met systemisch werken binnen de GGZ of Jeugdzorg;
  • Ervaring in een leidinggevende functie of sterke motivatie hiervoor;
  • Je bent nieuwsgierig en gaat geen uitdaging uit de weg;
  • Je bent als een kameleon en kunt je communicatiestijlen naadloos aanpassen aan je gesprekspartner.


Wat mag je van ons verwachten?

De persoon is altijd belangrijker dan het profiel en diversiteit wordt gevierd. Je ontvangt een dienstverband bij Prokino Zorg en wordt aangestuurd door de directieleden van het TTJ. Zij gaan graag met jou in gesprek over de verwachtingen. Werkplezier staat bij ons voorop en er is ruimte voor jouw initiatieven. De functie van teamleider is in ontwikkeling. Zie je kansen? Voel je vrij om deze met ons te delen. 

  • Een fulltime dienstverband is gebaseerd op 36 uur per week;
  • Arbeidsvoorwaarden en salariëring conform cao jeugdzorg;
  • Wij zoeken iemand voor minimaal 28 uur, maximaal 36 uur per week;
  • Je salariëring is afhankelijk van hetgeen je meebrengt, daar gaan wij graag over in gesprek;
  • Een werkplek waar je wordt uitgedaagd om het beste uit jezelf te halen en waar je jezelf kunt blijven ontwikkelen.


Solliciteer! Lijkt dit je wat? Maak je interesse kenbaar via de 'reageer' button. Wij kijken uit naar je reactie. Vivianne Janson - janson@forta.nl en 06-36220531 - Klik hier om te chatten met Vivianne.