Skip to content

Vaktherapeut beeldend kind & jeugd

Rotterdam€ 2.806 - € 4.381 per maandForta Jeugd Rotterdam

Functieomschrijving

Voor een nieuw te openen kind en jeugd poli in Rotterdam Zuid zoeken wij een creatieve vaktherapeut beeldende therapie. Wij zoeken een collega die beeldende vaktherapie binnen ons (SGGZ) behandelaanbod voor kind en jeugd op de kaart wil zetten.


Over de functie

Als vaktherapeut beeldend ontwikkel jij de beeldende vaktherapie op de locatie in Rotterdam Zuid. Je werkt met kinderen en jeugdigen (4 t/m 17 jaar). Daarnaast begeleid jij ouders gedurende de behandeling. Je levert als therapeut een bijdrage aan de behandeling, observatie en diagnostiek. De behandelingen zijn divers en de problematiek is uitdagend. De behandeling kan zowel individueel en in groepsverband plaatsvinden. Tijdens de therapie is het jouw verantwoordelijkheid om methodisch gericht te werk te gaan. Daarbij leer je de cliënten, door middel van beeldende therapie, uiting te geven aan hun gevoel. Je komt te werken in een multidisciplinair team en werkt daarin nauw samen met de regiebehandelaar en de overige behandelaren in het team. Je neemt deel aan diverse overlegmomenten, intervisie en werkt nauw samen met verschillende zorgdisciplines. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor het opstellen van rapportages over de verrichte werkzaamheden ten behoeve van de cliënt en de omgeving.


Forta Jeugd

Forta Jeugd biedt diagnostiek en ambulante GGZ behandeling voor kinderen en adolescenten in de leeftijd van vier tot en met zeventien jaar met psychiatrische problematiek, emotionele klachten, gedragsproblemen en/of schoolproblemen. Wij werken vanuit een handelings- en systeemgerichte visie. Dat wil zeggen dat we de klachten altijd plaatsen binnen de context van het kind of de adolescent: vrienden, gezin en school. Qua behandeling is Forta Jeugd CGT georiënteerd, met affiniteit op het gebied van ACT, systeemtherapie en schematherapie. Als team willen we zo breed mogelijk zorg kunnen bieden. We besteden aandacht aan individuele en teamontwikkeling. Wij vinden zorgvuldige indicatiestelling belangrijk dus wegen zo vroeg mogelijk welke hulp passend is. Ook geloven wij in het belang van een goede organisatie van het zorglandschap en een prettige samenwerking met collega-instellingen. Forta Jeugd biedt ook begeleiding en behandeling binnen wijkteams Vlaardingen en Schiedam en bij het gezin thuis. Deze integrale specialistische zorg thuis bieden wij aan vanuit ons samenwerkingsverband ThuisTeamJeugd.


De FortaGroep staat voor samen, toekomstgericht verbeteren in de GGZ. We hebben korte communicatielijnen, werken transparant naar zowel elkaar als cliënten. Er is aandacht voor persoonlijke ontwikkeling en groei. Vanuit ons eigen opleidingscentrum zijn er interessante scholingsmogelijkheden. Professionaliteit, collegialiteit en enthousiasme maken het verschil. Een goede sfeer en plezier op de werkvloer vinden wij belangrijk!

Vereisten

Wat kun jij van ons verwachten?

  • Alle voorwaarden uit de cao GGZ (maar dat wist je natuurlijk al);
  • Een salaris in functiegroep 55;
  • Een grote variatie in problematiek en behandelingen;
  • Ruimte voor meedenken en eigen initiatief;
  • Een werkomgeving binnen een team met enthousiaste en professionele medewerkers.


Wat verwachten wij van jou?

  • Een afgeronde HBO opleiding Beeldende Therapie of vergelijkbaar;
  • Minimale 24 uur per week beschikbaar;
  • Aantoonbare ervaring met ouders en gezinnen binnen de jeugd GGZ;
  • Betrokkenheid, zelfstandigheid en een positieve instelling naar cliënten, collega's en de organisatie.


Hebben wij je interesse gewekt?

Mail dan je motivatiebrief en cv via onderstaande button. Heb je vragen (wat wij ons goed kunnen voorstellen)? Neem dan contact op met Nora van Ouwerkerk. E ouwerkerk@forta.nl ,T 06-43265086.

Onze recruiters

Vivianne Janson

+31 6 36220531 Aanwezig: ma, di, do, vr

Nora van Ouwerkerk

+31 6 43265086 Aanwezig: ma, di, wo, do en vr

Jessica Walkley

+31 6 43160762 Aanwezig: ma, di, do