Skip to content

Verpleegkundig Specialist GGZ PTSS

Nederland, Utrecht, BilthovenPSYTREC Bilthoven

Functieomschrijving

Voor onze behandellocatie in Bilthoven zijn wij op zoek naar een verpleegkundig specialist. Wij zijn PSYTREC, een gespecialiseerde GGZ instelling die zich exclusief richt op de behandeling van PTSS. Dit doen wij op een unieke wijze die continue in (door)ontwikkeling is. Onze behandelprogramma's bestaan uit 2 of 4 dagen, zowel op locatie als online. Het gaat om kortdurende intensieve (individuele) behandeling waarin meerdere trauma’s behandeld worden.


De behandelingen zijn wetenschappelijk onderbouwd. Het behandelprogramma is opgebouwd uit EMDR therapie, Exposure therapie, psycho-educatie en een activerend sport- en bewegingsprogramma. We streven ernaar dat 80% van de behandelde cliënten een daling van klachten laat zien. Afgelopen jaar hebben we een daling van 85% gezien bij de klinisch interview PTSS scores. Daarnaast scoorde 69% van de cliënten een dusdanig lage score dat er geen diagnose PTSS meer is. Op de locatie is er veel ruimte voor privacy en sportgelegenheid. Zo is er onder andere een hindernisbaan op de locaties aanwezig. De buitensportactiviteiten zijn een bijzonder onderdeel van de behandeling. Wij bieden als enige GGZ-instelling in Nederland het unieke Activerende Sport- en Bewegingsprogramma. Daarnaast zijn er op de locaties slaapkamers, verschillende behandelkamers en centrale ruimtes waaronder een professioneel restaurant. Bekijk voor meer informatie ook onze website.


Het liefst behalen wij een 100% score. Wij zoeken een verpleegkundig specialist die buiten de gebaande kaders vanuit zijn/haar eigen specifieke kennis met ons wil meedenken hoe we dit kunnen behalen. Je bent betrokken bij de diagnostiek, behandeling en indicatiestelling van onze cliënten incl. schrijven van medicatie - uiteraard onder supervisie van de psychiater. Met jouw medisch-psychiatrische bril kijk je mogelijk anders naar het behandelprogramma en behaalde resultaten. Voor de diagnostische en wetenschappelijke onderzoeken werk je intensief samen met de psychiater, professoren en onderzoekers. Het zijn gevarieerde werkzaamheden om helemaal in op te gaan, zodat je af en toe vergeet dat je aan het werk bent.

Vereisten

Wat verwachten wij van jou?

  • Een afgeronde opleiding tot verpleegkundig specialist;
  • Je bent beschikbaar voor 9 uur per week;
  • Je bent enthousiast en creatief om de behandeling optimaal vorm te geven;
  • Je vindt het inspirerend om bij te dragen aan de ontwikkeling van het zorgaanbod van PSYTREC en de kwaliteit daarvan vanuit een wetenschappelijke basis.


Wat mag je van ons verwachten?

De persoon is altijd belangrijker dan het profiel en diversiteit wordt gevierd. Wij gaan daarom graag in gesprek over de verwachtingen. Alle arbeidsvoorwaarden zijn conform de cao GGZ (maar dat wist je natuurlijk al). Alle verwachtingen die te maken hebben met de arbeidsvoorwaarden en salariëring bespreken we voordat je op locatie gaat kennismaken. 


Het team uit een psychiater, (2) professoren, klinisch psycholoog, (25) gz-psychologen, (23) basispsychologen, (5) verpleegkundigen, (2) begeleiders, (6) sportcoaches en ondersteunende dienst. Wij omschrijven onszelf als ambitieus en energiek. Op de locatie is veel gezelligheid en groot gevoel van verbondenheid. In de pauze wordt er regelmatig een gezamenlijke wandeling gemaakt. Een flauwe grap wordt afgewisseld met een serieus gesprek. Wij zijn een organisatie waarin snel geschakeld wordt. Zodra we met elkaar een (deel van de) marathon rennen of een balletje slaan op het hockeyveld zie je deze snelheid ook terug. We zijn een ondernemende organisatie die allemaal graag meer voor onze cliënten wil betekenen. Doe jij met ons mee?


Wil je meer weten? Wil je meer weten over de functie, onze cultuur of liever eerst informeel koffie drinken of kennismaken met een van onze behandelaren? Dat kan! Vivianne Janson kijkt uit naar je reactie, zij denkt met jou mee wat het meest passend is. - janson@psytrec.nl - 06-36220531 - Klik hier om te chatten met Vivianne


--